horoszkóp

Ősszel szenvedélyesek a cukornők

dns
2007.10.29. 12:35
Az őszi frizurákat az édességek ihlették, ezért véltünk látni rigójancsilányokat Szabados Irene hajshow-ján. Az egynapos Hair Icon fodrászversenyen láttunk még őszi menyecskét, pávalányt, és Karády Katalin hajáról is tudjuk már, miért volt sikkes.

"Az őszi frizuradivat édes, fő ihletője a sütemények és cukorkák, amelyek a gyerekkor ízeit juttatják az eszünkbe"- foglalta össze az előttünk álló trendet Szabados Irene a monstre hajfesztiválon.

Victoria Beckham fotójával

Tudtuk, amit a mesterfodrász kiemelt, hogy manapság Victoria Beckham bobja a legdivatosabb, a vendégek fényképre hivatkozva szokták kérni a fodrászoktól. "Izgalmas időszak az ősz, mert miután a vendég hazajön a nyaralásról, megnézi, milyen frizurák mennek a divat nagyvárosaiban, és kedvet kap hozzájuk."

A MOSZI Országos Fodrász Ipartestület tizenhat kategóriában hirdette meg Hair Icon elnevezésű fodrászversenyét, amelyre kis híján százan jelentkeztek. Az egy napos rendezvényt az Info Parkban található ELTE kongresszusi épületében tartották, ahol a verseny mellett szakmai bemutatókat is rendeztek. Ez utóbbi program szórakoztatott bennünket jobban, ahol a feltörekvő tehetségek és nagyöregek szakmájuk képviselőinek mutattak be néhány trükkjüket számunkra mulatságos szakzsargonnal.

Nézze meg képeinket!

Adrienn ropogós cukorka

Miközben széles körben a hajhosszabbító technikák hirdetéseiből ismert Szabados Irene konyak színű, aszimmetrikus bubit vágott a színpadon szárazon, elmondta, a legutóbbi párizsi nemzetközi fodrászkongresszuson alkalma volt feltérképezni a városi hajviseletet. "A francia lányok most romantikusan néznek ki"- mondta, mialatt demo modelljei megmutatták az előre elkészített frizurájukat. "Adrienn a ropogós, málnás cukorka"- konferálta fel bordó hajú, pink forrónadrágos modelljét. Ha már itt tartunk, bemutatón látni véltünk rigójancsilányt és Haribo-lányt is.

Szabados Irene a cuki bébik kifejezést használta az aktuális trendet összefoglalóan, amit a riport írásakor még nem dolgoztunk fel. Mielőtt rátérnénk a versenymunkákra, és olvasóinkat is arra buzdítanánk, mondják ki hangosan az egyik pályamunka címét: a pávává vált lány, Fátrai Krisztina felvázolja a kontykészítés alapjait.

Szenvedélyes, szélfútta szőke

A fiatal fodrásznőt sztárnak nevezte az előadássorozat házigazdája, Buzás István, így vártuk Passion című kollekcióját. Ez a szó manapság a wellnesshez hasonlóan alkalmas az eladás fellendítésére, és az ezzel kiemelt termékek egészek különbözők lehetnek. Ezúttal szélfútta fehérszőkében és francia porcelánbabát idéző vörös göndör hajban láthattuk, amint a szenvedély testet ölt.

Ami pedig a kontykészítést illeti, Fátrai szerint azt a fej arányait és a súlypontjait figyelembe véve érdemes megtervezni. Ha egy punk fazont szeretnénk, nem kell feltétlenül "dárdaszerűen fellállítani a hajat", de ügyeljünk arra, hogy oldalt ne legyen terebélyes. "Nem kell minden technikiai tudásunkat egy konytba fektetnünk, fontosabb, hogy sikkes legyen"- üzent kollégáinak a fodrász, és a sikkes szóról Karády Katalin frizurája is eszébe jutott az előrefésült, elöl magas fazon harmóniájára utalva. Ha a kontyunkat díszíteni szeretnénk, arra a kristályok a legalkalmasabbak, mert "egyszerűek, mutatósak."

Bokáig a fürtökben

Még egy praktikus információ, amelyet Buzás István mondott el, miközben a színpadról a hajat söpörték le átálláskor. A geometrikus frizura nem kizárólagosan Vidal Sassoon ötlete nyomán terjedt el, Paul Mitchell már korábban is ezt a fajta precíz hajvágást alkalmazta az Egyesült Államokban.

Az előadások ideje alatt az épület két helyszínén folytak a versenyek. Az elkerített arénában bokáig gázolhattak a fotósok a levágott hajfürtökben, de a trendről nem kaphattak átfogó képet.

Klikk!

Menő a suliban

"Azok jöttek el, akik meg akarják mutatni, milyen ügyes a kezük, és színes a fantáziájuk"- mondta az egyik hajmodell édesanyja, aki nem bánta, hogy lánya a haja lenövéséig zöld melírt visel majd. "Lehet, hogy menő leszek a suliban, de hogy meddig hordom majd a kék csíkokat, azt a környezetem reakciói döntik el"- mondta Szabó Mihály tizenéves hajmodell, akinek fodrásza, Puja Bea a junior kategóriában versenyzett, és maga is foltos, fekete-fehér hajat viselt.

A kamaszok számára láthatóan nagyobb élményt nyújtott a rendezvény, mint a 7000 forintos általános belépővel lézengő hozzátartozóknak, egy fiú például lelkesen újságolta telefonon, mennyire sok jó nőt lát maga körül. Közülük néhánynak az eseményre tervezett nőimitátor imidzsétől nem állt volna távol, hogy a záróünnepségen előadják az I Will Survive-ot.

Szellem a kagylóban

Egy cyberpunk ihlette lányon akadt meg a szemünk egy pillanatra, aki fekete lakkruhában ülve mozdulatlanul várta a tükör előtt, amíg sötétkék-lila haja elkészül. Fodrászához, Gál Noémihez léptünk, és azt reméltük, a Páncélba zárt szellem című rajzfilmet nevezi majd meg ispirációs forrásaként. "Hát ez a haj csak úgy jött, megcsináltam"- mondta a tanuló fodrászlány, aki mestervizsgája után a Hairport csapatának tagja lesz.

Az emeleti Tietek a pálya, szárnyal a fantázia elnevezésű freestyle verseny nevezőitől sem hallottunk színes történeteket mesterművük létrehozása mellé. A már említett pávává vált lány is pont olyan, mint amilyennek a neve alapján elképzelnénk.

"A haj meg a smink együtt három óra alatt készült, és ebben a versenyszámban a kezet és a lábat is dekoráljuk"- mutatott modelljére S. Bognár Gabriella a Felícia körömszalon munkatársa, aki virágmintás műkörmökkel díszített kezével ekkor felhúzta lila estélyijét, hogy megmutassa, a lába is tele van festett indákkal. "Ő az őszi menyecske. Meleg hatású színekkel, nem túl csicsás motívumokkal"- folytatta a fodrász, és már láttuk, ma inkább látványban virágzik a hajdemagógia.