A füstölgő farkas vagy a Pókember a vonzóbb szuperhős?

bry
2009.04.12. 11:28
A kriptoni emigráns, a jedi, a mutáns angyal, a füstölgő farkas mind remek szuperhős, de a világot csak egyvalaki mentheti meg: aki erősebb Atom Antinál és jobb a jelmeze Karl Lagerfeldnél. Ön kinek a karjaiban találná meg a biztonságot? Heti trend összeállításunk következik. Szavazzon!

Két héttel ezelőtt a legdögösebb, szupernaturális képességgel rendelkező hősnőjét kerestük, a szavazatok alapján egyértelműen kiderült, Macskanőt marasztalnák ágyukban a legtöbben. Ezen a héten a különleges képességgel rendelkező férfi hősöket vettük górcső alá, akire az emberiség jövőjét illető feladatokat kell bíznunk. A választék széles, van kriptoni emigráns, jedi, vámpír, mutáns angyal, és üzemi balesetesből hőssé vált újkori Tarzan. Ön kinek a karjába menekülne a világvége elől? Szavazzon.

Superman

Superman

Superman az legelső képregénykarakterek egyike, több mint 60 éves, de még nem látszik rajta, így aztán jó eséllyel indulhat a legvonzóbb szuperhősök versenyén. Képességeit mindenki ismeri: gyorsabb a fénynél, képes repülni, rendelkezik röntgenlátással, erősebb, mint Atom Anti és hőlátásával egy pillanat alatt képes megolvasztani az acélt. Hősünkben az egyetlen kivetnivaló talán a ruhája lehet, de szegény Clark Kent nem tehet róla, hogy még az anyja öltöztette, amikor hirtelen álcára lett szüksége. Mondjuk az is igaz, Brandon Routh még mindig szerencsésebb elődeinél, hiszen a korábbi színészek még a képen látható Superman kosztümnél is rosszabbat kaptak.

Pókember

Pókember

Pókember egy balesetnek köszönheti, hogy felkerülhetett a listánkra. Peter Parkert egy iskolai kiránduláson csípte meg egy sugárfertőzött pók, és így szuperképességek birtokosa lett. Korábbi unalmas élete ezek után igencsak felpezsdült, ráadásul megkapta – persze ez sem ment egyszerűen – azt, amire a legjobban vágyott, vagyis álmai vörös asszonyát, Mary Jane-t. Pókember számos szempontból lehet jó választás a romantikus szavazóknak, hiszen hősünk képes olyan akrobatikus mutatványokat produkálni a felhőkarcolók között, melyekről Tarzan annak idején még álmodni sem mert.

Farkas

Farkas

Az X-Men csapat tagja, Farkas semmiképpen sem maradhatott ki a felsorolásból, miután nemrég félkészen kiszivárgott a Wolverine című film, melyben a karaktert alakító Hugh Jackmant meztelenül is megtekinthetjük. Persze Farkast nem csak a teste miatt lehet szeretni, képességeinek köszönhetően nem kell aggódni amiatt, hogy megsérül, hiszen képes regenerálódni. Ráadásul a karmait bevethetjük a konyhában is, szeleteléshez, filézéshez kifejezetten ajánljuk. Viszont, akik allergiásak a dohányfüstre, ne őt válasszák, mivel állandóan szivar lóg a szájából.

Louis, a vámpír

Louis de Pointe du Lac

Louis de Pointe du Lac több mint 200 éves, és nem feltétlenül a legszerencsésebb hozzá menekülni világvége esetén, hiszen egy rossz pillanatában a pusztulást érezve még rávetődhet a nyakunkra. Ezek után felvetődhet, miért is került be a válogatásunkba egy vámpír, pedig a válasz egyszerű: Brad Pittnek még akkor is nehéz ellenállni, ha kriptamenekültnek van sminkelve, és ijesztő, kék kontaktlencsét visel. Ugyanakkor ez az állítás már nem vonatkozik Tom Cruise-ra és a béna parókát viselő Antonio Banderas-ra, tehát egyértelmű volt, ők ezen a héten kimaradnak.

Hancock

Hancock

Hancock egy lecsúszott, igénytelen szuperhős, aki állandóan vedel, részegen próbálja megmenteni az emberiséget, amivel általában több kárt okoz, mint hasznot. Persze a végére összeszedi magát, és anélkül győzedelmeskedik, hogy egy felhőkarcolót is ledöntene. A Will Smith által megformált karakter végül nem csak a hősiességben éri utol versenytársait, még egy csinos, bőrből készült kezeslábast is beszerez, pedig szerintünk a kötött sapka és a napszemüveg borostával kombinálva sokkal menőbb volt.

Fáklya

Fáklya

A Fantasztikus Négyes tagjaként közszereplőként éli az életét Fáklya, így még arra is lehet egy parányi esélyünk, hogy bekerüljünk a celebek világába, amennyiben sikerül őt felszednünk, miközben éppen az életünket menti. Persze a fiatalembernek van egy nagy hátránya – vagy előnye-, képességének köszönhetően képes a szó szoros értelmében lángba borulni. Mindez persze jó is lehet, de akárki akármit is mond, a túlságosan tüzes szerető korántsem biztos, hogy annyira jó, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen nem a legszerencsésebb, ha a kandallóba begyújtás után, az egész házat leégeti partnerünk.

Hulk

Hulk

Hulk egy balul elsült kísérletnek köszönheti nem mindennapi képességét, amitől mindenáron szeretne megszabadulni. Bruce Banner ugyanis csak akkor át Hulkká, ha valaki felidegesíti, amiből egyenesen következik, célszerű őt elkerülnie a hisztis libáknak, ha azt szeretnék, hogy a környék egyben maradjon. Trend szempontból Hulk semmiképpen sem nevezhető divatikonnak, hiszen egyáltalán nem készített magának hőshöz illő kezeslábast, csupán egy szakadt alsóban rohangál. Bár ez valószínűleg pont azért alakult így, mert nem fűlik a foga az átalakuláshoz és nem tervez hosszútávra.

Angel

Angel

Akárcsak Farkas, Angyal is az X-Men című képregénynek köszönheti létezését. III. Warren Worthington – ahogy az az előkelő nevéből is sejthető – magániskolába járt, amikor kifejlődtek szárnyai, mellyel – köszönhetően az 5 méteres fesztávolságnak és a madarakhoz hasonlóan üreges csontoknak – még repülni is tud. Ezek után természetesen érthető a névválasztás, és már csak azt kell eldönteni, akarjuk-e, hogy egy dúsgazdag, szőke, kék szemű angyal védelmezzen minket, akinek az oldalán a romantikában sem lesz hiány.

Obi Wan Kenobi

Obi Wan Kenobi

Ewan McGregor formálta meg Obi Wan Kenobit, akinek egyértelműen az a legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy vele van az erő. A Star Wars-ból kiderült, a Jedi-lovagok sosem házasodnak meg – tisztelet a rossz útra tévedt kivételnek -, így nem érdemes hosszú távon tervezni az igazság bajnokával, de egyszer mindenképpen érdemes lehet kipróbálni, milyen is az, amikor egy fénykarddal hadonászó férfi menti meg az életünket.