horoszkóp

Tíz dolog, amit utálunk a pasikon

2007.09.12. 18:12
Egy férfi, akinek boka fölött végződő nadrágja alól kilóg a szandálhoz viselt zokni, felsőtestét egy hatalmas márkajelzés borítja, fejét pedig sok szőr és lófarok. Ő volna a top tízes "ne tedd!" lista etalonja.

Miután azt már tudjuk, hogy mi az a tíz dolog, amit a férfiak ki nem állhatnak a nők megjelenésében, a pasik ökörhibáit sem hagyhatjuk szó nélkül. A felhajtott gallérral viselt pólók mellett összeszedtük a tíz további legzavaróbb jelenséget. A lista erősen szubjektív, ezért elvárjuk az ön véleményét is.

10. Szín- és mintaorgia

Ha azt gondolja is, hogy az élénk színek és kaotikus minták vidámságot visznek a hétköznapokba, könnyen túlzásokba eshet. Friderikusz óta ugyan bátran lehet a kockásat a csíkossal párosítani, de ha a személyiségünk amúgy inkább egy csinovnyikéhoz hasonlít, akkor ne erőltessük a feltűnő mintaházasítást. A színek kiválasztásánál pedig inkább a közelítő árnyalatok összepasszítására törekedjünk, bizonytalanoknak jó szamárvezető lehet a régi elv, miszerint 3 alapszínnél több ne nagyon legyen rajtunk egyszerre.

9. A buzisságtól való félelem

Sok férfi eleve elzárkózik attól, hogy kilépjen a sötét nadrág-decens fehér/világoskék ing skatulyából. Miért nem mer rózsaszínt vagy pirosat, netán lilát magára ölteni? Mert fél, hogy melegnek nézik? Ez minden tekintetben elavult gondolkodásra vall.

8. Pólók hatalmas felirattal vagy márkanévvel

Tényleg élvezi, ha két lábon járó hirdetőtáblának öltözhet? Vagy "fashion statement"-ként értelmezi a GAP, LEVI'S, NEXT vagy vagy ENERGIE feliratot ordító felső viselését? A homályos tartalmú pólófeliratokat sem tudjuk értékelni, kivéve, hogyha Engrish nyelven íródtak, azaz vicces japán nonszensz körmondatokról van szó.

7. Műegyetemista vagy alter-look

Főként a tizen- és huszonéves korosztályra jellemző a kinyúlt szürke, barna, esetleg csíkos pulóver viselése, lehetőleg egy számmal nagyobb méretben. Pedig Kurt Cobain már régen halott. Ebbe a kategóriába sorolhatjuk talán a népies motívumú, lenvászon inget is, amelynek színét gyakran nem tudjuk beazonosítani, mert lehet, hogy fehér volt valaha, csak a Művészetek Völgyében rárakódott por nem jött ki belőle többé. Pszichológusok és szociális munkások kedvenc ruhadarabja.

6. Lehetetlen öltöny és rövid nadrágszár

Elfogadjuk, hogy öltönyt vásárolni nehéz eset. De ha már rászánja az időt, ne vásároljon olyat, aminek a nadrágja csípéssel készült, és leginkább a makkos cipő dukálna hozzá. A lefelé szűkülő nadrágot is verje ki a fejéből, és főképp jegyezze meg: a megfelelő nadrághossz az, ha cipő nélkül mérve a nadrágszár hátul, a saroknál megrogyás nélkül ér a padlóig. Még ha otthon szívesen gyakorolja is a moonwalkot, nincs szükség rá, hogy nyilvánosság előtt is Michael Jackson bokalengős nadrágját viselje.

5. Szemet szúró nyakkendő

Érzék kell ahhoz, hogy egy öltözékhez az ember megfelelő kiegészítőket találjon. Színben és mintában is illeniük kell egymáshoz, és a stílus sem mellékes. Egy felnőtt férfi azonban kizárólag kislánya születésnapi zsúrjára vegyen fel Disney-mintás nyakkendőt, és felejtse el a hóemberes meg a vicces párzó pozíciókat bemutató malackás mintázatot bármilyen gyertyafényes vacsorához!

4. Elcseszett frizura

Ha hosszú a haja, engedje érvényesülni, persze csak úgy, hogy időnként mossa és megfésüli: tévhit, hogy a copfba fogott hajon nem látszik, ha zsíros. Másik veszélyforrás a zselé: tízéves fiúgyereknél még elfogadható a fodrászati segédeszközök fetisizálása, de korosabb egyéneknél már gáz, ha a haj olyan kemény a zselétől, hogy egy odabújásnál akár kiszúrná a szemünket. A szopottgombócosra zselézett fej pedig legtöbbször csak a sima testű fotómodelleknek áll jól. A focistafrizurának még csak a nevét is felejtsük el, a rendezetlen szakáll és bajusz kombináció pedig szintén rettenet.

3. Hányingerkeltő pacsuli

Kedveljük a finom parfümöket, amik enyhén hozzátesznek valamit a férfi alapillatához, különösen, mert a szex az orrban dől el. Viszont nem értjük, miért öntözi magát számos férfi gyagyi sportkölnikkel, ráadásul olyan mennyiségben, hogy órákon keresztül émelygünk attól is, ha csak egy buszon utaztunk velük. Egy bonyolult, édes-émelyítő illatnál ezerszer vonzóbb egy egyszerű, sima dezodor illata.

2. Szandál zoknival

Ha már az általános iskolában is egyedül ült a padban, mert senki nem vállalt sorsközösséget különleges természetével, nézzen le a lábára és húzza le a zoknit a szandál alól. Igaz, hogy az őszi hajnal hideg, a szandál meg kényelmes, de próbálja meghozni a döntést: vagy az egyik, vagy a másik.

1. Dobhártyarepesztő tuningverda

Higgye el, a nők nem a farokméretére kíváncsiak. Ne gondolja, hogy ha egy feltuningolt, kipufogócső-mentesített autóval repeszt, akkor annyira pöpec csávó lesz, hogy a nők aprófát fognak pisilni. Ellenkezőleg: a halláskárosodást okozó kocsi mint divatkellék egyszerűen visszataszító. Próbálkozzon mással. Nem, a "feltuningolt motorral gyorsulni a körúton" nem jó megoldás, az se szexi!

Egyéb megjelenés-fiaskók?
A végső katasztrófa szerintünk a nem jól megválasztott vagy szimplán igénytelen cipő. De szeretnénk, ha ön is nyilatkozna, úgyhogy írja meg véleményét: mi zavarja leginkább a magyar férfiak megjelenésében?