horoszkóp

Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

12 évet kapott a maszkos rabló, akit egy nagyon bátor nő buktatott le

2 órája Módosítva: 2017-02-20 17:18:55
1

Csaknem két órán keresztül beszélt az utolsó szó jogán hétfőn a Fővárosi Ítélőtáblán az a férfi, aki hét év alatt végigrabolta az országot. Cs. Richárd 2007-ben kapott rá a bankrablásra és a maga 47 akciójával a Viszkis rablót (Ambrus Attilának csak harmincszor sikerült – a szerző) is lekörözte.

Az új Viszkis néven ismertté vált férfi 7 év alatt több mint 50 millió forintot rabolt össze, 

és akkor bukott le, amikor 2015 novemberében egy miskolci takarékszövetkezetet akart kirámolni, de egy nő letépte a fejéről a csuklyát.

Mi az anyám picsáját csinálsz, te marha?

– a jegyzőkönyv szerint valahogy így próbálta lebeszélni a rablásról az idős asszony a férfit, aki erre meg a levegőbe lőtt. A nő ettől sem ijedt meg, és letépte Cs. Richárdról a maszkot. A jelenetről egy remek videó is készült, aminek köszönhetően a rendőrök végre azonosítani tudták a férfit.

A vádirat szerint a férfi az éles lőfegyvert a tizedik rablásnál szerezte az egyik biztonsági őrtől, de – egy próbalövésen kívül – csak az utolsó, miskolci támadásnál használta, állítása szerint akkor sem azért, mert ölni akart.

Távolról sincs vége, olvasson még

Teréz körúti robbantó: nem akartam megölni senkit

4 órája Módosítva: 2017-02-20 17:44:47
1

Folytatólagos kihallgatásán P. László elismerte, hogy ő robbantott tavaly szeptemberben a Teréz körúton. A 23 éves férfi ügyvédje Brunner Tamás a hétfői tárgyalás szünetében a PestiSrácok.hu-nak megerősítette,

hogy a bombát P. László készítette, és a helyszínt is ő maga választotta ki.

Azt is hozzátette, hogy ügyfelének bűntársa nem volt és a megsérült rendőröket sem ismerte személyesen, de nem is azzal a céllal robbantott, hogy bárkit is megöljön. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Az ügyészség nem adja fel, újra előzetesben akarja látni a zuglói gázolót

6 órája Módosítva: 2017-02-20 18:28:15
2

Fellebbezett a bíróság döntése ellen, és a zuglói gázoló előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség. Már sokadjára. A 25 éves nő tavaly november 7-én bedrogozva gázolt halálra egy 85 éves férfit, majd megállás nélkül elhajtott.

A bíróság múlt héten  ismét megszüntette a 25 éves nő előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte.

14221742 ccd5c505534802c1e0c1b08fce998ea4 wm
Fotó: Velvet

Mint arról beszámoltunk, az elsőfokon, a másodfokon eljáró bíróság és az ügyészség között nincs valami nagy összhang az ügyben. A gázolót eddig összesen háromszor helyezték előzetes letartóztatásba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják a sofőrt.

Szifilisszel fertőzte meg 3 éves unokahúgát egy örkényi férfi

8 órája Módosítva: 2017-02-20 12:01:39
14

Az édesanyja vette észre három éves kislánya nemi szervén a sebeket még 2014-ben, ezért először a háziorvoshoz vitte a gyereket, de mivel a kenőcsök sem segítettek, ezért a Heim Pál Gyermekkórházba került. Itt derült ki, hogy

a kislánynak szifilisze van, amit kizárólag nemi úton kaphatott el.

Miután elvégezték a családtagok vizsgálatát, kiderült, hogy csak a gyerek – akkor 16 éves – nagybátyja szenved ugyanabban a nemi betegségben.

A nyomozás alatt aztán az is kiderült, hogy a szülők 2014 szeptemberében egy rövid időre a nagybácsira bízták a kislányt, és miközben a gyerek hanyatt fekve játszott az ágyon, a fiú lehúzta unokahúga bugyiját és a nemi szervét a gyerekéhez érintette. Valószínűleg csak azért nem ment tovább, mert időközben hazaértek a szülők.

A most 19 éves fiút tavaly elsőfokon szexuális erőszak bűntette miatt négy és fél év börtönbüntetést kapott és öt évre eltiltották a közügyektől. A Fővárosi Ítélőtábla február 20-án, hétfőn helybenhagyta az ítéletet.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ha ez nem, akkor semmi nem győzi meg a bíróságot, hogy meghalhatott volna a maró lúggal leöntött nő

8 órája Módosítva: 2017-02-20 11:14:59
108

A kiegészített szakértői vélemények alapján elvben nem lesz nehéz meggyőzni az ítélőtáblát arról, hogy veszélyben volt az élete annak a nőnek, akit 2013-ban egy maszkos férfi megtámadott, elkábított, majd a nő nemi szervére maró lúgot öntött.

Az már az elsőfokon eljáró bíró szerint sem volt kétséges, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója, B. Krisztián volt a maszkos támadó, aki négy éve a volt szeretője szexuális életét akarta tönkretenni a brutális támadással. A férfit elsőfokon mindössze négy év börtönbüntetésre ítélték, öt évre orvosi hivatásától, hat évre pedig a közügyektől is eltiltották.

Az elsőfokú bíróság előtt viszont a megvizsgált bizonyítékok alapján nem bizonyosodott be, hogy a volt kórházigazgató brutális cselekménye életveszélyes helyzetet idézett volna elő, ezért B. Krisztiánt,

életveszélyt okozó testi sértés helyett, csak maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó testi sértés, valamint kifosztás miatt ítélték el.

Az ügyben illetékes Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője, dr. Csiha Gábor korábban az Indexnek azt mondta, hogy az ügyészség az elsőfokon megállapított bűncselekmény minősítését helyesnek, a négy éves börtönbüntetést viszont kevésnek tartja, és a másodfokú eljárásban súlyosabb szabadságvesztést kérnek majd.

A megtámadott nő és ügyvédje, Gál András szerint viszont sokkal súlyosabb bűncselekmény valósult meg, mint ahogy azt az ügyészség látja. Szerintük

eshetőleges szándékkal elkövetett emberölési kísérlet

történt, mégpedig előre kitervelten, aljas célból, különös kegyetlenséggel, egy védekezésre képtelenné tett emberrel szemben. A többszörös minősítés miatt ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is járhat. Szerintük ráadásul az orvos kifosztás helyett, felfegyverkezve elkövetett rablást követett el, ami szintén sokkal súlyosabb bűncselekmény.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly november 25-én kezdte másodfokon tárgyalni az ügyet, de Máziné Szepesi Erzsébet tanácsa már az első tárgyalási napon úgy döntött, hogy kiegészítő szakvéleményt készíttet az ügyben korábban dolgozó igazságügyi orvosszakértőkkel, hogy tisztázhassák az olyan kérdéseket, mint hogy Renner Erika

  • élete veszélyben volt-e, hogy
  • nem B. Krisztiánon múlt, hogy nem következett be a legrosszabb,
  • mert ő orvosként átlátta a veszélyeket, tudta, hogy akár halál is bekövetkezhet, de nem érdekelte.
Távolról sincs vége, olvasson még

Ezt a 16 éves kispesti lányt másfél napja nem találják

tegnap, 17:09 Módosítva: 2017-02-20 15:25:59
33

Csak az iratait, de mobiltelefont és pénzt sem vitt magával az a 16 éves kispesti lány, akiről másfél napja semmit nem tudni. Sámson Valentina február 16-án reggel 9 órakor indult el otthonról és azóta nem jelentkezett.

170 centiméter magas, vékony lány eltűnésekor lila keretes szemüveget, sötétkék dzsekit és sötétkék melegítőnadrágot viselt. 

eltűnt kispesti lány
Fotó: police.hu

A rendőrség kéri, hogy aki a lány eltűnésével  kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06 1/292-9250/140-es számot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8.00-16.00, P.: 8.00-13.00) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Frissítés: A police.hu oldaláról időközben lekerült a körözés, azaz a lány nagy valószínűséggel előkerült.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kutyáját akarta menteni egy lány a Büdi-tónál, de beszakadt alattuk a jég

tegnap, 11:38 Módosítva: 2017-02-19 20:17:39
25

Egy Klaudia nevű lány február 19-én, vasárnap délelőtt Budapest XVIII. kerületében, a Nefelejcs utcánál, a garázssor mögött sétáltatta Killer nevű kutyáját, amikor az a közeli Büdi-tóra szaladt. Gazdája egyből utánarohant, de ezzel csak annyit ért el, hogy mindkettőjük alatt beszakadt a jég.

IMG 0169
Fotó: Velvet

Szerencsére a rendőrök gyorsan reagáltak, és kihúzták őket a jeges vízből. Nekik köszönhető, hogy nem esett komolyabb bajuk.

A Velvet úgy tudja, hogy egy bátor egyenruhás viszont megsérült az eset során. Őt a jég vághatta meg.

IMG 0168
Fotó: Velvet

Update: A rendőrség közben egy közleményben számolt be a történtekről.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 19-én 10 óra körüli időben a XVIII. kerületi Nefelejcs utcai garázssor mögött lévő tó partján sétáltatta a kutyáját egy 13 éves kislány. Az eb a jégre futott, és amikor a gyermek utána ment, beszakadt alatta a vékony jégréteg. A rendőröket egy járókelő értesítette. A XVIII. kerületi járőrök 5 perc alatt a helyszínre értek, és kihúzták a fuldokló gyermeket, akit a mentők a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Agancsgyűjtés közben tűnt el három fiú egy mórágyi erdőben

tegnap, 07:26 Módosítva: 2017-02-20 08:32:22
15

A rendőrségen egy mórágyi nő tett bejelentést, mert egy szekszárdi fiú, a 18 éves Farkas János, valamint két helybéli társa, a 14 éves Kanalas Mihály és a 11 éves Kanalas István február 18-án, szombat reggel 11 óra körül egy Mórágy melletti erdőbe ment agancsot gyűjteni, ahonnan nem tértek vissza. Azóta sem tudni, hogy mi történt velük, és hogy merre lehetnek.

A rendőrök polgárőrökkel, a helyi vadásztársaság munkatársaival és civil önkéntesekkel keresik az eltűnt fiatalokat, de eddig nem akadtak a nyomukra.

A rendőrség kéri, hogy aki a fenti személyek tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, az hívja a 112-es segélyhívót

– írták a police.hu-n megjelent felhívásban.

Update: Egyik olvasónk jelezte, a magyar jog szerint az agancsgyűjtés illegális.

Update2: A rendőrök megtalálták a fiúkat.

Az egyenruhások az eltűnt személyeket Bátaszéken, 2017. február 19-én 9 óra 30 perc körüli időben intézkedés alá vonták. A rendőrök a 18 éves szekszárdi fiatalembert, valamint a 14 éves és a 11 éves mórágyi fiút a Bátaszéki Rendőrőrsre vitték. A fiatalok az esemény során sérülést nem szenvedtek.

Távolról sincs vége, olvasson még

Beismerte a 23 éves férfi, hogy ő robbantott a Teréz körúton

február 18., 13:53 Módosítva: 2017-02-20 09:05:35
76
Beismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi

- erről P. László ügyvédje, Brunner Tamás tájékoztatta a Velvetet, azonban ennél többet most sem közölt.

A 23 éves férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van, és az ügyben ez azért is érdekes fejlemény, mert P. László korábban nem tett vallomást és következetesen tagadta, hogy ő követte volna el a robbantást. A robbantással gyanúsított fiatalember eddig azt is visszautasította, hogy ő szerepelne azokon a kamerafelvételeken, amelyeket a rendőrség lefoglalt.

Úgy tudjuk, ezúttal ő maga kérte, hogy beszélhessen a történtekről. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken csak annyit erősített meg az ügyben, hogy február 15-én és 16-án valóban meghallgatták a férfit, aki részletesen beszélt a történtekről, de arról nem kívántak nyilatkozni, hogy a férfi beismerte-e a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsított kihallgatása február 20-án, hétfőn folytatódik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Újra hazamehetett a nő, aki bedrogozva gázolhatott halálra egy idős férfit Zuglóban

február 18., 11:06 Módosítva: 2017-02-20 09:06:27
50

Ismét kiengedték az előzetes letartóztatásból a zuglói gázolót, azt a 25 éves nőt, aki a gyanú szerint tavaly november 7-én bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit a fővárosban, majd megállás nélkül elhajtott, és egy szépségszalonba ment műszempillát csináltatni, értesült a Velvet. A hírt Pota Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője erősítette meg kérdésünkre.

A gyanúsított a bíróságon
A gyanúsított a bíróságon
Fotó: Velvet

A döntés értelmében a nő megint házi őrizetbe kerül és nyomkövetőt kap. Mint arról beszámoltunk, az elsőfokon, a másodfokon eljáró bíróság és az ügyészség között nincs valami nagy összhang az ügyben. A gázolót eddig összesen háromszor helyezték előzetes letartóztatásba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettének megalapozott gyanújával nyomoz utána.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy BMW-snek köszönheti, hogy nem tud az 1-es villamosra szállni

február 18., 09:59 Módosítva: 2017-02-19 07:48:07
19

Egy BMW február 18-án, szombat reggel csúszott a villamossínre Budapest VIII. kerületében, a Könyves Kálmán körúton, a Vajda Péter utca és a Kőbányai út közötti szakaszon.

A baleset helyszíne
A baleset helyszíne
Fotó: BKK/Facebook

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók a közlekedési társaság szakembereivel együttműködve távolítják el az autót a sínről.

Tart a helyszínelés és a műszaki mentés a Könyves Kálmán körúton a Rákóczi híd felé a Kőbányai út után. Az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Népliget M és a Puskás Ferenc Stadion M között. Türelmeteket kérjük

– számolt be a BKK a Facebookon.

Távolról sincs vége, olvasson még

Rendőrök mentették meg egy 17 éves lány életét Szentlászlón

február 17., 13:12 Módosítva: 2017-02-18 12:23:11
22
A földön fekve, magatehetetlenül találtak rá egy 17 éves lányra Szentlászlón, egy ház mögött. 

A rendőrök a helyszínre siettek, és azt tapasztalták, hogy a lány legyengült állapotban van, nehezen kommunikál, egyértelműen orvosi segítségre van szüksége - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök az elsősegélynyújtás alatt telefonon végig kapcsolatban voltak a mentők diszpécserével. Az instrukciók alapján a 17 éves szigetvári lányt azonnal stabil oldalfekvésbe helyezték, a légutakat szabaddá tették, és egy pokróccal melegen tartották, hogy ne hűljön ki, míg a mentők odaérnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Ez a férfi egyféleképpen élhette túl, hogy átment az autóján egy vonat

február 16., 20:59 Módosítva: 2017-02-18 00:40:24
14

Egy idős férfi teljesen rossz irányból közelítette meg csütörtökön kora este a vasúti átjárót Üllőnél, és valahogy a síneken kötött ki a Suzukijával. A szemtanúk szerint a sofőr ezért inkább kiszállt az autóból és megvárta, mi történik. 

Jött a vonat.

A férfi pedig végignézte, hogyan lesz az autójából gazdasági totálkár. A Katasztrófavédelem szerint a balesetben egy ember sérült meg, akit a mentők a helyszínen elláttak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Meghalt egy 3 éves kisgyerek, miután kigyulladt a család háza

február 16., 12:54 Módosítva: 2017-02-17 10:41:02
2

Kigyulladt egy balkányi családi ház február 16-án reggel. Egy három éves kisgyerek olyan súlyos füstmérgezést szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni – erősítette meg a Velvetnek Dóka Imre, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tüzet valószínűleg egy kályhából kipattanó parázs okozhatta.

A szobában a hároméves gyermek volt a szüleivel. 

A felnőtteknek sikerült épségben kimenekülnie a házból, a baba azonban nem élte túl. 

A tüzet sikerült eloltani. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Tíz perce vezetett a kamionsofőr, amikor elsodorta a rendőröket az M5-ös autópályán

február 15., 16:57 Módosítva: 2017-02-17 10:40:54
6

Biztosan nem volt ittas az a kamionsofőr, aki február 13-án hétfőn az M5-ös autópályán elsodorta a leálló sávban igazoltató fiatal rendőrnőt és társát. A 23 éves törzsőrmester a helyszínen meghalt, a másik rendőr és egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Mielőtt a kamionos hétfőn Budapestről Hódmezővásárhelyre indult a telephelyen kötelezően szondát fújattak vele, a szállítmányozó cégnél ugyanis ez a szabály. Úgy tudjuk, a pihenőideje is bőven megvolt, mert vasárnap nem dolgozott és csak hétfőn reggel ült a vasárut szállító kamionba.

Mindössze tíz perce vezetett, amikor az igazoltató rendőrökbe rohant.
Távolról sincs vége, olvasson még

Hazahozták a veronai buszbaleset egyik legsúlyosabban sérült áldozatát

február 15., 15:15 Módosítva: 2017-02-17 10:40:44
2

Szerda délután landolt Ferihegyen az a repülő, amivel a veronai buszbaleset egyik legsúlyosabban sérült áldozatát hozták haza. Arról az égési sérüléseket szenvedett férfiról van szó, akit az olasz orvosok múlt héten ébresztettek fel a kómából, és akinek az állapota a bőrátültetést követően fokozatosan javult.

Információink szerint a férfi a gyerekek edzője, kezelését a Honvédkórházban folytatják. 

Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója a szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 40 év körüli férfi állapota stabil, beszéltek vele, de súlyos égési sérülései vannak. Veronában már többször megműtötték, és itthon is több műtét vár majd rá, írja az MTI.

Hosszú lesz a felépülése

- tette hozzá, majd megjegyezte, hogy a még Veronában ápolt sérült hazaszállításáról a jövő héten születhet döntés.

Úgy tudjuk, az említett férfi a buszsofőr, akiről a Külügyminisztérium legutóbb azt közölte, hogy állapotában nincs változás, őt továbbra is altatásban tartják.

A veronai buszbaleset Honvédkórházban kezelt négy sérültje közül ketten még január 30-án hagyhatták el a kórházat, a másik két, kiterjedt égési sérüléssel kezelt sérült állapota stabil volt, de még több műtét várt rájuk.

A január 20-i balesetben 16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú, egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, továbbá volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Távolról sincs vége, olvasson még

Bátran állíthatjuk, hogy minden erőfeszítést megért ez a zsákmány a vanyarci tolvajoknak

február 15., 12:04 Módosítva: 2017-02-17 10:40:45
2
A következő bűncselekményt alaposan dokumentálva szeretnénk önöknek bemutatni! 

Történt ugyanis, hogy február 14-én este egy ideiglenesen lakatlan vanyarci családi házat szemelt ki két vanyarci tolvaj. A műveletet úgy hajtották végre, hogy az ablakot betörték, és bemásztak a házba.

Ezen az ablakon másztak be a tolvajok.
Ezen az ablakon másztak be a tolvajok.
Fotó: Police.hu

N. Csaba és P. József az ingatlant felforgatták és nem mentek hiába, mert 

különféle márkájú és mennyiségű szeszes italra bukkantak. 
Távolról sincs vége, olvasson még

Nyakon szúrta lakótársát, de egyikük sem emlékszik semmire

február 15., 09:19 Módosítva: 2017-02-20 08:51:32
4

Négyszer szúrta nyakon késsel a lakótársát egy férfi Battonyán. S. László már aludt, amikor barátja hazaért és felébresztette őt, feltehetőleg ennek hatására, az ágya mellett tartott késsel támadt rá. 

Mivel mindketten súlyosan ittas állapotban voltak, egyikük sem emlékszik semmire az estéből. 

Az eset tavaly november 2-án este történt. Koraeste még úgy tűnt, hogy jól szórakoznak, együtt italoztak, de külön mentek haza és utána durvultak el az események. A rendőrség szerint gyakran előfordult, hogy vitatkoztak egymással, de korábban nem fajult tettlegességig. 

Ezt a kést tartotta az ágya mellett S. László, amit használt is.
Ezt a kést tartotta az ágya mellett S. László, amit használt is.
Fotó: Police.hu

A lakótárs életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat eredménye szerint a történtek idején mindketten súlyosan ittas állapotban voltak. A kihallgatásokon pedig egyikük sem tudta felidézni, hogy pontosan mi vezetett a konfliktushoz.

Távolról sincs vége, olvasson még

A villamos alá esett egy férfi a Városmajornál, de túlélte

február 14., 20:03 Módosítva: 2017-02-15 13:47:23
1

A tűzoltók és a BKV emberei segítségével élve szabadították ki a villamos alól azt a férfit, aki kedden kora esett a sínek közé a városmajori megállónál. Információnk szerint a középkorú férfit a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

városmajos baleset1
Fotó: Velvet

A baleset és a helyszínelés miatt az érintett járatok helyett pótlóbuszok jártak, a BKK legfrissebb tájékoztatása szerint a villamosok újra a teljes útvonalon járnak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Meghalt mellette a testvére az autóban, mert nem adott elsőbbséget

február 14., 18:19 Módosítva: 2017-02-17 10:40:41
1

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 69 éves román férfi ellen, aki tavaly júliusban Kunágota külterületén nem adta meg az elsőbbséget egy másik kocsinak és a balesetet okozott. 

A vétkes sofőrrel utazott a testvére, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette. 

A testvérpár Magyarbánhegyes felé haladt, körülbelül 30-40 kilométer/órás sebességgel, az egyik kereszteződésnél a sofőr nem állt meg az elsőbbségadás kötelező táblánál, és egy balról érkező autónak csapódtak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Megszülte gyermekét a ceglédi nő, aki halálra verte másfél éves kisfiát

február 14., 13:21 Módosítva: 2017-02-15 13:47:10
31

A tököli rabkórházban, kedden délelőtt megszülte a gyerekét az a ceglédi nő, aki tavaly októberben halálra verte másfél éves kisfiát, értesült a Velvet.

Információnk szerint a nő egy fiúgyermeknek adott életet, de mivel 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, csecsemőjét azonnal elveszik tőle, és csak szigorú felügyelet mellett szoptathatja.

A várandós nőket a BVOP Központi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán helyezzük el, gondozásuk a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokollnak megfelelően zajlik szülész-nőgyógyász szakorvos, szülésznő, védőnő, gyógytornász, pszichológus és dietetikus közreműködésével.
A gyermekágyas időszakot követően a kismamákat a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet anya-gyermek részlegére helyezzük át, ahol a gyermekükkel annak egy­éves koráig lehetnek együtt. Azonban a gyereke sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén a szülést követően az anya és gyermeke külön elhelyezést kap. Ilyen esetben, ha nő hozzátartozója vállalja a gyermek gondozását, a megfelelő gyámügyi eljárást követően az újszülött a hozzátartozóhoz kerülhet

– mondta a Velvetnek Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a zuglói gázolót, marad előzetes letartóztatásban

február 14., 12:02 Módosítva: 2017-02-20 08:48:37
11

A Budapesti Rendőr-főkapitányság újabb bűncselekménnyel gyanúsítja azt a 25 éves nőt, aki tavaly november 7-én, bedrogozva halálra gázolt egy idős férfit, és megállás nélkül elhajtott. 

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölték a nővel. 

Korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsították a sofőrt. Az ügy komoly tárgyi súlya miatt a Fővárosi Főügyészség indítványozta a nő előzetes letartóztatásának meghosszabbítását három hónappal, tudtuk meg Bagoly Bettinától, a fővárosi Főügyészség szóvivőjétől. Erről a héten dönthet a bíróság.

Távolról sincs vége, olvasson még

Légpuskával lőtte át a szomszéd nő tüdejét egy miskolci fiú

február 14., 11:20 Módosítva: 2017-02-15 13:47:03
6

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat egy 15 éves miskolci fiú ellen, aki 2016 júniusában átment játszani egy barátjához. A játékból az lett, hogy egy engedély nélkül tartható légpuskával konzervdobozokra lövöldöztek.

A lövések hangjára nézett ki a szomszéd ház ablakán az ott lakó 21 éves nő, akinek egyébként a 10 éves öccse is a fiúkkal volt. A 15 éves fiú tíz méterről lőtte meg a fiatal nőt, a válla fölött eltalálva.

A lövedék a tüdején is keresztülhatolt, ezzel életveszélyes sérülést okozott.

A fiú ezután ijedtében elszaladt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Az oldalára borulva landolt egy autó az Erzsébet hídnál

február 13., 21:33 Módosítva: 2017-02-15 17:51:58
0

Összeütközött egy autó és egy kisteherautó február 13-án, hétfőn este az Erzsébet híd budai hídfőjénél, a Pest felé vezető oldalon. Ahogy láthatja, a balesetben az előbbi jármű húzta a rövidebbet. Az ütközéstől nekicsapódott a járdaszegélynek, majd oldalára borulva landolt az úton.

A Velvet úgy tudja, hogy a kocsi sofőrje megsérült, de állapotáról egyelőre nincs pontosabb információ.

A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik, visszajelzésük alapján egy sávon közlekedhetnek a Pest felé tartók az érintett útszakaszon

közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Távolról sincs vége, olvasson még

A szolgálat halottjává nyilvánították az M5-ösön halálra gázolt rendőrnőt

február 13., 19:03 Módosítva: 2017-02-15 17:51:37
87

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn reggel két autó és egy kamion ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Felsőpakony közelében. A Velvet már korábban úgy értesült, hogy a baleset helyszínén egy rendőr vesztette életét, amit közben a rendőrség is megerősített.

Menus Anikó
Menus Anikó
Fotó: Police.hu

Mint kiderül, az áldozat a 23 éves Menus Anikó őrmester volt, akit Pintér Sándor belügyminiszter a szolgálat halottjává nyilvánított és törzsőrmesterré léptetett elő.

Szolgálatteljesítés közben, Gyál térségében 2017. február 13-án közúti közlekedési baleset következtében életét vesztette Menus Anikó rendőr őrmester, a Készenléti Rendőrség járőre. Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában

– írták a police.hu-n megjelent közleményben.

Menus Anikó 1993. november 26-án született Pásztón. Rendőrségi pályafutásáról annyit lehet tudni, hogy 2015. szeptember 1-jén próbaidőre nevezték ki a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóság állományába járőrtársnak, majd egy évre rá járőr beosztásban véglegesítették.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kegyetlen bosszút állt két üveg Fokos vodkán a siroki nő

február 13., 12:04 Módosítva: 2017-02-15 13:46:16
13
Több ponton nem értjük a következő bűncselekményt.

A rendőrség közleményében azt írja, hogy a 43 éves siroki nő február 12-én, vasárnap délután megjelent a helyi kocsmánál, ami ugyan nyitva volt, ennek ellenére egy fahasábbal püfölni kezdte a hátsó ablakot.  

Miután az ablakot szilánkosra törte, a nő két üveg szeszes italnak is nekirontott.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy rendőr is meghalhatott a balesetben, ami az M5-ösön történt

február 13., 09:52 Módosítva: 2017-02-15 13:46:18
3

Két autó és egy kamion ütközött hétfő reggel az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Felsőpakony közelében. A balesetben egy ember életét vesztette, egy ember pedig súlyosan megsérült, írja a Katasztrófavédelem.

A Velvet meg nem erősített információja szerint a baleset halálos áldozata egy rendőr.

Ezzel kapcsolatban kerestük a rendőrséget és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot is, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője Beluzsárné Belicza Anderához, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjéhez irányított, akit egyelőre nem értünk el. A rendőrség szóvivője a Velvettel annyit közölt, hogy az elhunyt személy érintettségéről egyelőre nem tud többet mondani és hozzátette, hogy a balesetben ketten sérültek meg súlyosan.

A police.hu azt írja, hogy a rendőrök a helyszínelést megkezdték, az érintett útszakaszon a forgalom két sávon halad.

Távolról sincs vége, olvasson még

Súlyos karambol: öten szorultak a roncsok közé a Ferihegyi gyorsforgalmin

február 13., 00:00 Módosítva: 2017-02-15 13:46:07
10

Valószínű megcsúszhatott az egyik autó, ez okozta azt a balesetet ami tegnap este történt Budapesten, a Ferihegyi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a Határ úti felüljárónál. Két autó frontálisan ütközött egymással, az egyik jármű kereke is kifordult, a másik elejéből sem maradt ép rész.

Egy ember életveszélyesen, további ketten súlyosan sérültek meg, két embert pedig könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy fél utcát letarolt a BMW-s, az utas meg a rendőröket vegzálta

február 12., 21:43 Módosítva: 2017-02-15 13:46:11
68

A Velvet információi szerint vasárnap 16 óra 30 perc körül, a KRESZ szabályaitól teljesen eltérő módon közlekedett egy BMW Dunakeszin, a Határ utcában. A szabályszegés pontosan abban nyilvánult meg, hogy a megengedettnél nagyobb sebességgel összevissza kacsázott, következésképp kidöntött egy villanyoszlopot, megrongált egy parkoló autót, aztán végül

a kerítést lezúzva egy családi ház kertjében landolt.
BMW a kerítésben 1
BMW a kerítésben 2

Információink szerint a 19 éves sofőr és utasa egyaránt ittas állapotban volt, és ez lehetett az oka annak, hogy a vezető mellett utazó férfi a kiérkező rendőrökkel azonnal kötekedni kezdett. A baleset során semmi baja nem esett, de mivel akadályozta a rendőri intézkedést, ezért bilincsben szállították el a helyszínről, tudtuk meg az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

A BMW sofőrjét a mentők szállították kórházba. Egyelőre nem tudni, milyen erősségűek a sérülései, az OMSZ tájékoztatását várjuk az ügyben. Amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy üvegdarabbal ölte meg 79 éves édesanyját a mezőkövesdi nő

február 12., 16:12 Módosítva: 2017-02-15 13:46:06
2
Egy törött üveg szélével, teljes hosszában átvágta 79 éves anyja nyakát a mezőkövesdi nő,

akit február 10-én hajnalban vittek el a rendőrök közös otthonukból. A gyanú szerint 52 éves lánya végzett az asszonnyal, miután csúnyán összevesztek. A szúrt sérülések miatt először úgy tűnt, hogy kés volt a gyilkos fegyver, azonban kiderült, hogy egy üvegdarab. 

A Miskolci Járásbíróság harminc napra elrendelte a nő előzetes letartóztatását, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a bűnismétlés sem zárható ki. 

Indokoltnak látják a nő elmeállapotának megfigyelését is. 

A végzés jogerős, a gyanúsított és védője a bíróság döntését elfogadta.

Távolról sincs vége, olvasson még