A korábbi években mintha a furaruhás esküvőkről érkezett volna a legtöbb képes beszámoló (lásd pl. shrekeséket vagy a Star Wars-lagzit), idén inkább a szokatlan helyszínválasztás hódít (lásd pl. a rockkoncertes, a filmforgatós vagy a flashmob-esküvőket). A jelek szerint különösen trendi 2011-ben valahonnan ki- vagy leugrani, ami végülis szimbolikájánál fogva egy egészen szimpatikus kiegészítése a házasságkötési ceremóniának. A múlt héten egy idős amerikai pár repülőn mondta ki az igent, majd ejtőernyővel érkeztek le a felhők közül a házaséletbe; most egy angol párt mutatunk, akik a szó szoros értelmében is belevetették magukat a szerelem tengerébe az esküvői ceremónián.

A polgári esküvője Samson Hutsonnak (26) és Becky Watkinsonnak (24) is megvolt már korábban, azt a briteknél nem lehet csak úgy ráncigálni, csakis a hivatalos helyiségekben kerülhet rá sor. A lelkészeket viszont nem köti semmi, és az Anglia délnyugati csücskénél, Devonban lakó pár talált is egy tiszteletest, aki örömmel kivitte egy esküvőt egy tengeri sziklára az egyébként úszásmániás fiatalok kérésére. A furcsa helyszínt a násznéppel együtt ő is csak a tengeren keresztül közelíthette meg, kb. 800 m-t kellett leúsznia mindenkinek, a kellemetlen vízhőmérsékletre tekintettel hőtartó ruhában. A tengeri szerelést persze a menyasszony fehér, a koszorúslányok rózsaszín szoknyával egészítették ki.

Az 50 vendég közül egyedül a menyasszony 75 éves nagymamája ragaszkodott hozzá, hogy csónakon szállítsák oda a sziklához, a 80 éves nagypapa viszont úszva érkezett, sőt, még az ugrást is bevállalta. Az igen kimondása után ugyanis értelemszerűen vissza kellett úszni a partra, és ehhez a násznép tagjai - az ifjú pár vezetésével - a szikla csúcsáról vetették magukat a habok közé. A parton forró tea és keksz várta a násznépet, igazi lakodalmi ünnepség másnap volt, kalózos stílusban. Jó sok fotó van a galériában a tengeri sziklán tartott esküvőről, lapozza végig!