Britney Spears, Madonna, Angelina Jolie és Lady Gaga után ezúttal Kylie Minogue játszotta ki a leszbi-, biszex-kártyát, ami arra is utalhat, hogy az ő hírneve is kezd fakulni. A 41 éves ausztrál énekesnő arról vallott a spanyol Max magazinnak, hogy nagyon vonzódik a nőkhöz, korábban pedig arról számolt be, hogy Olivier Martinezzel történt szakítása után halálosan szerelmes volt Tallulah Bankhead színésznőbe, akiért még leszbikus is lett volna, csak megkaphassa. Bankhead 1968-ban halt meg, úgyhogy Minogue a mai napig is csak elméleti leszbikus, de ami késik, nem múlik.

Kylie Minogue nemrég Spanyolországban járt, hogy ismét találkozhasson 31 éves modellfiújának, Andres Velencosónak a családjával, és ennek örömére gyorsan interjút is adott a spanyol Vogue-nak és a Max magazinnak. Az utóbbinak nyilatkozva játszotta ki a már annyiszor hatásosnak bizonyult biszex-kártyát, amit már Madonna, Angelina Jolie és Britney Spears is előhúzott, amikor megfogyatkoztak körülöttük a sajtóhírek. „Vonzódtam már nőkhöz. Ezen a téren eléggé exhibicionista vagyok, és mint ilyen, nem érzem másnak az ilyen flörtöket” – mondta a lapnak Minogue.

A homoszexuális közösség első számú ikonja legutóbb Olivier Martinezzel történt szakítása után kapta elő a leszbikus-adut, Tallulah Bankhead amerikai színésznővel összeboronálva magát. Legalábbis elméletben: „Érte akár leszbikus is lettem volna. Nagyon vonzó és egzotikus nő volt, nagyon sok minden tetszett benne” - vallotta be. Nyilván Bankheadnek se lett volna kifogása a dolog ellen: bár akkoriban nem volt szokás felvállalni az azonos neműekhez való vonzódást Hollywoodban, ő sosem titkolta, hogy a Kinsey-jelentés nem sok újat mondott számára, és a pletykák szerint Greta Garbótól Marlene Dietrichen át Joan Crawfordig több híres színésznő megfordult az ágyában.

Mivel azonban az 1968-ban elhunyt Bankhead nem érhette meg, hogy Minogue feladja miatta a férfi nemet, az énekesnő továbbra is csak az elmélet híve: azt állítja, a férfiakban való rengeteg csalódása ellenére még egyetlen nő iránt érzett vágyakozása sem torkollott testi kapcsolatba, bár 2000-ben sikerült megcsókolnia Geri Halliwellt egy brit tévéműsorban. A szkander utáni produkciót inkább a Critics' Choice Movie Awards gálán elcsattant Sandra Bullock-Meryl Streep-csókhoz hasonlítanánk, ami az igen emlékezetes - és ugyancsak gyakori - színpadi, műsorbeli smárolások listáját gyarapítja.

Minogue kinyilatkoztatása egyébként nem teljesen váratlan, hiszen az észak-amerikai koncertturné is véget ért, a botoxot is bevallotta, a fiújáról szóló hírek pedig már kezdenek egyre unalmasabbá válni. Egy leszbikus/biszex kapcsolat belengetése azonban köztudottan sikerrel eredményez címlapot.

Lindsay Lohannek nem hozott filmszerepet a biszexualitása

Külföldi felmérések is azt mutatják, a nők többsége szívesen szexelne azonos nemű partnerrel, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján már a Velvet is többször kitért arra, hogy ez a jelenség hogyan gyűrűzött be a celebvilágba, és kiket ragadott magával. Ott van például a legfrissebbnek számító versenyző, Lady Gaga, aki csak viszonylag későn húzta elő a biszex-kártyát, de legalább tudjuk, hogy akár a lábát is levágatná a hírnévért. Lady Gaga előtt Lindsay Lohan bizonytalankodott a nemi identitását illetően: először pasikkal, majd Samantha Ronsonnal járt, végül nemrég ismét egy férfi oldalán látták, ami filmszerepeket ugyan nem, sajtómegjelenést viszont annál többet hozott.

Miközben Spears nemcsak a Madonna-leszbicsókkal, hanem alkalmazottaival való flörtölgetéssel is igyekezett felkelteni az érdeklődést, addig Rihanna csak csöcsörészett, bár kijelentette, azért kipóbálná ezt a dolgot alaposabban is. Nem úgy Fergie, a Black Eyed Peas énekesnője, aki tavaly májusban comingoutolt biszexualitásával. Bár ő csak futó kalandokba bonyolódott barátnőivel, nehezen mondott le eme kedvteléséről, amikor végül férjhez ment Josh Duhamelhez. A gyerekszínészként ismertté lett Drew Barrymore sem ódzkodott a leszbikus kapcsolatoktól, és ezt egykori barátnője sem tartotta magában. Tavaly szeptemberben azonban már önként húzta elő a leszbi-adut: amikor felkérték egy fotósorozatra, bevállalt egy csókot filmje főszereplőjével, Ellen Page-dzsel.

Mindannyian biszexuálisnak születtünk

Bár Megan Fox szerint biszexuálisnak születtünk, Kate Hudson nem osztja ezt az elképzelést, míg Sharon Stone is szívesen lenne leszbikus. Az azonos nemű partnerekkel való kísérletezgetésből Pink is kivette a részét, igaz ő ezt nem a nyilvánosság előtt művelte, szemben Angelina Jolie-val, aki a 2008-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon lesmárolta Clint Eastwood feleségét. A hatgyermekes anya 2005-ben beszélt először biszexualitásáról, aminek előnyeit többnyire Jenny Shimizu modell élvezte. A viszony - Shimizu állítása szerint - azután is folytatódott, hogy Jolie hozzáment Pitthez. A fentiekre egyébként nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is volt példa, saját bevallása szerint Mary Zsuzsi is tett ilyen kitérőt, ami Monique Covet esetében meg már szinte szakmai követelménynek is mondható.