Majka, Gáspár Győző, Damu Roland és Stohl András után Liptai Claudia is törzsvendég lehet a bíróságon, a VI. és VII. kerületi Ügyészség ugyanis vádat emelt ellene közokirat-hamisítás miatt, amiért idén áprilisban jogosulatlanul használta elhunyt anyja rokkantkártyáját. Liptait pénzbüntetéssel sújtanák, de rosszabb esetben akár három év börtönbüntetésre is ítélhetik. Ő a harmadik jóbanrosszbanos, aki bíróság elé kerül – legalábbis ennyiről tudni.

A VI. és VII. kerületi Ügyészség vádat emelt Liptai Claudia – a közleményben Klaudia - ellen, amiért 2011. április 13-án jogosulatlanul használta elhunyt édesanyja rokkantkártyáját a Centrál Színház előtt – számolt be a vádemelésről a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az ügyészség pénzbüntetést javasolt, de rosszabb esetben Liptai akár börtönbüntetést is kaphat, maximum három évet. Liptai Claudiát és ügyvédjét, dr. Buza Jánost nem értük el, a TV2 pedig nem kívánta kommentálni a döntést, de csatorna közeli forrásoktól úgy tudjuk, a Mokkából lelépett műsorvezető későbbi munkájára nem lesz hatással bírósági ügye.

Szánja-bánja, véletlen volt, na

Azt nem tudjuk, Liptai tényleg elhitte-e, hogy a rendőrség beveszi azt a verziót, miszerint a rokkantkártya csak úgy véletlenül került a műszerfal mögé, merthogy a műsorvezető a Blikk szerint ezt mondta. Pontosabban azt, hogy az irat kiesett a napfényellenzőből, amikor becsukta az ajtót - az a gyári hibás napfényellenző, az tehet mindenről.

Ugyanakkor állítólag azt is elmondta, hogy vett ő parkolójegyet, hogyne vett volna, igaz, bemutatni már nem tudta. Liptai Claudiát aztán április 26-án beidézték a VI. kerületi rendőrkapitányságra, ahol rabosították, ujjlenyomatot és DNS-mintát vettek tőle, és lefotózták. Korábbi ügyvédje, dr. Beleznay Zsolt egyébként az ügy kipattanásakor azt mondta, Liptai mindig szabályosan parkol, de akkor épp nagyon sietett egy fellépésre, így esett meg az eset, amit amúgy nagyon sajnál, és vállalja a következményeket. Ő legalább elnézést kért, a notórius rokkantparkoló-használó Hajdú Péternek ez is csak sokadjára sikerült.

Liptai rokkantkártyás parkolása után két héttel Fülöp Valter, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese elrendelte a mozgáskorlátozott kártyával parkolók kiemelt ellenőrzését, de a magyarázat szerint ennek semmi köze nem volt a műsorvezető parkolási módjához, nanáhogynem.

Dráma dráma hátán

Ugyan a színésznő-műsorvezető júniusban lelépett a Mokkából, a sajtóérdeklődés nem hagyott alább, sőt, feltűnően megszaporodtak a Liptai Claudia magánéletéről és/vagy fizetéséről szóló hírek. Így tudtuk meg, hogy Liptai és mokkás pasija, B. Péter egymást ölelgették egy partin, hogy Németországban nyaralt, hogy az aktjaival nyomulnak a neten, meg azt is, hogy lehet, hogy férjhez megy B. Péterhez, akit egyébként nemrég megvertek. Akkora volt a dráma, hogy már majdnem elfelejtettük a rokkantkártyás parkolást, aztán nesze neked sajtóközlemény.

És még ők is

Liptai a magyar celebpark sokadik olyan szereplője, akit mostanság a vádlottak padjára küldtek. Stohl András október elején már meg is kezdtetíz, de minimum öt hónapos börtönbüntetését, Majka ügyében, akit zsarolással gyanúsítanak, még nem született ítélet. Gáspár Győzőék már rendszeres vendégnek számítanak a salgótarjáni bíróságon, ahol adócsalásról és magánokirat-hamisításról beszélgetnek, Damu Rolandot pedig már el is ítélték, legalábbis első fokon: hat év letöltendőt kapott erőszakos közösülés, személyi szabadság korlátozása és súlyos testi sértés miatt – de persze, fellebbezett.

Akad még ott bírósági ügy, ahonnan Damu jött: jóbanrosszbanos pályafutása alatt Hujber Ferenc is megjárta a bíróságot. A színész bűnösségét megállapították, és egy év próbaidőre bocsátották, mert bebizonyosodott, hogy 2007 májusában szándékosan rongálta meg a juj.hu stábjának a kameráját.