Minden este elmondta magának, hogy június 22-én este korona kerül a fejére, és így is lett. Rákosi Annamária azt mondta, álmai álma vált valóra azzal, hogy megválasztották a 2013-as Miss World Hungarynek. Pedig nem sok híja volt, hogy kihagyja a tábort.

Legfeljebb a második helyezésre, vagyis a Miss Universe Hungary címre számított a 22 éves, harmadéves molekuláris biológia szakos hallgató, de a debreceni Rákosi Annamária végül az első hellyel járó Miss Universe Hungary címet kapta meg múlt szombaton, A Szépségkirálynő döntőjében. Rákosi tavaly is indult a versenyen, ám mivel akkor csak a legszebb hat lány közé sikerült bejutnia, idén már sokkal koncentráltabban készült a megmérettetésre.

Fogyott, szuggerált

"Február óta becsületesen felkészültem erre. Fogytam, de nemcsak a fogyás volt itt a legfontosabb, hanem hogy lelkileg is el tudja hinni egy lány, hogy igenis királynő lehet. Minden este elmondtam magamban, hogy 22-én korona kerül a fejemre. Apró dolog, de sikerült, és az álmaim álma vált valóra ezzel" – magyarázta a bevonzás technikáját Rákosi Annamária a Velvetnek. Új pasija is sokat segített abban, hogy elhiggye, összejöhet a korona, előző fiúja ugyanis nem támogatta a szépségversenyzésben.

"Azt tudom tanácsolni a jövőre indulóknak, hogy készüljenek fel testileg, mert az nagyon fontos, de az is legalább annyira az, hogy lelkileg felkészüljenek. Próbálják meg magukban elhitetni és elmondani, hogy igenis korona kerül a fejükre aznap este. Az a legfontosabb. Elhinni és szuggerálni, hogy lehet, lehet, lehet, de csak akkor, ha tesz érte az ember" – adta át tapasztalatait a szépségkirálynő, aki saját bevallása szerint emellett rendesen oda is tette magát a versenyen.

Majdnem visszalépett

A felkészítő tábor során is igyekezett a maximumot nyújtani, meg is szenvedte rendesen: mint mondta, rengeteg ragtapaszt használt el a magassarkútól kisebesedett lábára. Apropó tábor. Nem indult olyan felhőtlenül, mint a februári felkészülés, sőt. Tulajdonképpen csak a szülein múlt, hogy végül mégis elment.

"Két nappal azelőtt, hogy beköltöztünk a táborba, történt egy nagyon nagy tragédia, ami miatt én úgy gondoltam, hogy eleve nem is megyek el oda. És végig azt mondták a szüleim is, hogy ennek ellenére menjek el. Lelkileg tényleg a padlón voltam, amikor beköltöztünk, de szerencsére fel tudtam jönni. Nagyon lentről szedtem össze magam, minden energiámat beletettem, és sokszor összeszorítottam a fogamat, hogy márpedig sikerülni fog" – mondta, de azt nem akarta megosztani, mi volt a  konkrét oka annak, hogy majdnem visszalépett.

Szépségirálynőnek lenni nagy felelősség

2013-as szépségkirálynők

Miss World Hungary:

Rákosi Annamária

Miss Universe Hungary:

Kárpáti Rebeka

Miss Intercontinental Hungary:

Tímár Brigitta

Közönségdíj:

Kocsis Korinna

Az egyetemista hallgató képzése most épp úgy áll, hogy mindenre lesz ideje, így maximálisan összpontosíthat a szeptemberi világversenyre. A legfőbb célja most úgyis az, hogy jó helyezést érjen el Indonéziában – ezért mindent meg is fog tenni. "Még kimondani is nagyon fura, hogy én lettem Miss World Hungary 2013-ban, de remélem, holnap úgy kelek fel, hogy elhiszem, és nemcsak álmodtam az egészet" – mondta Rákosi Annamária közvetlenül a döntő után, amit Kocsis Korinna tett igazán emlékezetessé azzal, hogy visszalépett a Miss Intercontinental Hungary címtől. A történet persze nem zárult le.

Rákosi eddig úgy tervezte, orvoslátogató lesz, miután lediplomázott, de most, hogy megkapta a koronát, nem is tudja, mi lesz korábbi terveivel. "Most az a legfontosabb, hogy jól teljesítsek, hogy ne csalódjon bennem az ország, hiszen a zsűri nem osztogatja csak úgy ezeket a címeket. Ez egy óriási elismerés mind a zsűritagoktól, mind a nézőktől, mindenkitől, aki körülvesz engem, és óriási felelősség is" – fogalmazott Miss World Hungary, aki a zsűritagok szavazatai alapján lett a legszebb.