Egyikre nevetséges ruhát adott a csatorna, a másikat idióta párbeszédekre kényszerítik, és még sorolhatnánk, mitől hiteltelen Ördög Nóra és Lilu is az X-Faktor háziasszonyaként. Soroljuk is. Ön pedig döntse el, melyiküket szereti legkevésbé a képernyőn látni.

Túl nagy meglepetést nem okozott, hogy az Ördög Nóra szülési szabadsága miatt megüresedett helyet Lilu veszi át az X-Faktorban, hiszen jelenleg a csatornánál nincs is más, aki alkalmas lenne a feladatra. Sokaknak mégis furának tűnt a váltás, mivel két teljesen különböző karakterről van szó – ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne kedvelni vagy utálni mindkettőt, de kétségkívül rangsorolni lehet műsorvezetési stílusukat, rátermettségüket. 

A modoros

Ördög Nóra gyakornokként kezdte az RTL Klubnál, és néhány éven belül topcelebbé faragta a csatorna. Legelőször a Top of the pops-ban tűnt fel, ám a fiatalos produkció hamar megbukott és lekerült a képernyőről. Ekkor jött a Kölyök klub, és ezzel párhuzamosan a Mozi Klubot is vitte szerkesztőként. Az igazi áttörést a Szombat esti láz jelentette neki, amikor Kapócs Zsóka utódjaként ő lehetett a táncos showműsor háziasszonya Stohl András mellett. Nem sokkal később a Csillag születiket is együtt vezethették, és a csatorna reggeli műsorába is benyomták. A futtatás egyértelműnek és logikusnak tűnik, hiszen a csatorna saját nevelésű celebjéről van szó, aki ráadásul makulátlan életet él. (Na jó, az összképbe némileg belerondított aválása Rubin Kristóffal, de ez már feledésbe is merült Palkója meg Micikéjemellett.)

A neveltetésnek meg is lett az eredménye: Ördög Nóra műsorvezetési stílusa ugyanolyan, mint maga az anyacsatorna: hatásvadász és rendkívül modoros, mindemellett pedig az is baromira idegesítő tud lenni, ahogyan Ördög és az RTL Klub is rá tud görcsölni a műsorvezető fedhetetlenségére vagy annak látszatára. Így kap a néző egy karót nyelt háziasszonyt, akinek nem kenyere a poén, de ha mégis poénkodik, az annyira meglepő az ő szájából, hogy senki nem veszi a lapot. Innentől kezdve pedig megcsinálhatták Grace Jonesnak vagy moncsicsifejű nagymadárnak, mindez inkább kínos volt, mint laza vagy forradalmi. 

A színitanodás

Kovalcsik Ildikó, alias Lilu az egykori Z+ (mai VIVA TV) műsorvezetőjeként kezdte, iszonyú amatőr módon. Savazták is rendesen, főleg, amikor világot látott a szopjatok le mind örökbecsű videója. Ám a média csak nem írta le, az RTL Klub Való világ című valóságshowját vitte/viszi(?) a harmadik évadtól.  A Rettegés foka vezetése mellett rádiózik is, és évente háziasszonya az Ország tesztjének és a Dominónapnak. Az idei X-Faktort Istenes Bencével vezeti, aki elmondása szerint kiborító számára 

Melyikük kínosabb?

Minket meg az borít ki, hogy nincs egy spontán poén sem a műsorvezetők párbeszédben, az előre megírt forgatókönyvet pedig még kezdő színitanodások is hitelesebben adják elő, mint Lilu. (Mondjuk a műsorvezetés nem színészet, ezt még maga Lilu hangoztatta korábban egy interjúban, csak akkor meg mi értelme a színjátszásnak élő adásban.) Az egymás közti évődések botrányosan rosszra sikerednek, Lilu pedig Isteneshez asszimilálódva megpróbál laza és fesztelen lenni, így pedig még kínosabb az egész. Ettől függetlenül őt is sokan szeretik, hiszen van, akit szórakoztat más bukdácsolása, ráadásul Lilut bombanőnek tartják, és hát ez is egy nyomós érv. 

A két műsorvezető egyébként már egyszerre is került a képernyőre: a 2012-es Csillag születiket vezették együtt