Szombaton érkezik A Dal harmadik fordulója, ami még az eddigi két adásnál is sokkal több "futottak még" előadót sorakoztat fel. Jön Radics Gigi, Pál Dénes, Király Linda, Rácz Gergő és még egy rakat olyan énekes, akik már próbálkoztak itt-ott, de eddig inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel.

BülBüls 

Mivel a BülBüls csak tavaly nyáron alakult, így annyira nem feszengünk amiatt, hogy eddig nem nagyon hallottunk róluk semmit. Pedig az egyik zeneszerző állandó tagja Hajós András együttesének, a másik pedig olyan nevű formációkban zenélt, mint Friss, Kafa, Fain A Pamut, illetve Anti és Apu. Sőt, egy ideig még a Magyar Televíziónál is dolgozott. A daluk egyébként kifejezetten kedves, bájos, már-már byealexi magasságban mérve. Az énekesnő pedig akár egy francia szakos hipszter is lehetne.

Fool Moon

Az acappella formáció sem idén kezdte az eurovíziós pályafutást, a 2008-as belgrádi Dalversenyen Csézy vokalistáiként hasaltak el az elődöntőn. Az énekegyüttes egyik tagja, Rácz Gergő az ország legelszántabb ESC-próbálkozójának számít: korábbi fiúcsapatával, a VIP-val 1997-ben kijutottak a dublini megmérettetésre, ahol tizenkettedikek lettek, 2011-ben Wolf Kati Szerelem, miért múlszának szerzőjeként volt érintett, tavaly pedig saját dalával futott neki szólóban, ott barátja-szerzőtársa, a zsűritag Rakonczai Viktor a döntőig tolta. Idén egy közepesen unalmas számmal indulnak, ami nem is igazán lenne említésre méltó, ha a hozzá készült szöveges videóban nem hemzsegnének a helyesírási hibák.

Gájer Bálint

Aki nem emlékszik Gájer Bálintra, annak röviden felfrissítjük az emlékeit: a Voice tehetségkutató legnagyobb vesztese volt, aki az utolsó pillanatban, a végső döntőben esett ki, pedig néhány szavazat híján akár meg is nyerhette volna a versenyt. A műsor után még néhány hónapig minden fórumon előszeretettel fröcsögött a nyertes Pál Dénesre, aztán megnyugodott, bár nem hinnénk, hogy képes volt túltenni magát az eseten. De legalább ahhoz elégnek bizonyult a tévés szereplés, hogy összeszedjen egy szépségkirálynőt. Romhányi Áron által írt eurovíziós dala akár egy nagyzenekarosra hangszerelt United-nóta is lehetne, de a United azért jobb refrénjeiről híres.

HoneyBeast

Emlékszik még valaki Tarján Zsófira? Tudják, Hernádi Judit lánya, aki az X-Faktor legjobb 25-jébe sem került be, ezért Hernádi anyuka letiltotta a felvételt, majd inkább átmentek duettezni a konkurenciához. Na, ő énekel a HoneyBeast zenekarban (pedig höröghetne is). A dalszöveg rímpárjai kissé gyermetegek, de érdekes hallani, hogy Tarján énekstílusa bizonyos pontokon mennyire hasonlít Hernádi Juditéra.

Király Linda

Ki gondolta volna, hogy a Király-klán legidősebb tagja is újra tiszteletét teszi a dalválasztóban? A magyar Big Brother főcímét éneklő Linda és Megasztár-győztes testvére 2012-ben a nagyon szomorú nevű The Kiralys formációval próbálkoztak, és egészen a döntő negyedik helyéig vitték. Most külön-külön indultak, Viktor az első körben letudta a szereplést, abból a 10-es csapatból ő kapta meg a lehető legtöbb, negyven pontot, nővére, a kissé kikerekedett Linda az utolsó elődöntőből próbál továbbjutni Everything című dalával. Reméljük, nagyobb sikert arat, mint elhíresült produkciójával.

Knoll Gabi

Az Egy Másik Zenekar neve nem mond túl sokat, ellenben Knoll Gabi ismerős lehet az HBO Társas játék című sorozatából, aminek ő énekli a főcímzenéjét. Ehhez a két évvel ezelőtti kliphez képest egész jó nő lett belőle, legalábbis a Facebook-oldala alapján, érezhetően a szegény ember Lana Del Rey-e a cél, amit a dala és a virágkoszorú is alátámaszt.

Mystery Gang

A Mystery Gang az a zenekar, akik 16 év alatt annyira újultak meg, hogy elkezdtek magyarul is énekelni. Itthon nagyjából mindent elértek (az énekes szerepelt a Made in Hungáriában, koncerteztek a MÜPA-ban), miközben külföldön is felléptek szinte minden fontosabb helyen. A számuk alatt rengeteg komment arról szól, hogy az Eurovízión imádni fogják, hiszen annyira "tarantinós", pedig csak olyan, mint a rockabilly számok 95 százaléka. És talán a fellépéseiket is beindítja a műsor: decemberben 3 bulijuk volt, idénre pedig egyetlen egy sincs beírva eddig a naptárjukba.

New Level Empire

Szegény Zola talán az egyetlen az utóbbi évek VIVA tévés generációjából, akinek nem hogy az RTL Klubos előrelépés nem sikerült, hanem konkrétan most a Nóta TV-n vezet Bandázó néven beszélgetős talk show-t. Ennél csak a Retro School Band zenekara volt szomorúbb, viszont ez a DJ Newllal létrehozott új formáció már erősen súrolja a vállalható kategóriát. Azt mondjuk egyáltalán nem értjük, hogy DJ Newl mit csinál a dobok mögött, meg miért kell a dalba az a tipikusan scooteres bekiabálás, de ez még mindig mérföldekkel jobb, mint VIVA Zola szóló próbálkozása.

Pál Dénes

Az ember, akinek sikerült megnyernie a Voice-ot, A Dal tavalyi döntőjében viszont kihullott. Idén újra próbálkozik, külföldi szerzővel, magyar szerzővel és Dobrády Ákossal a TNT-ből. Meg is lett az eredménye, hiszen ez a dal legalább nem olyan hatásvadász, mint mondjuk ez, és a "damdadadadam" egy viszonylag könnyen megjegyezhető sor.

Radics Gigi

Valaki szóljon már Radics Gigi menedzsmentjének, hogy hiába túrnak elő egy csomó külföldi dalszerzőt, attól még nem lesz belőle Beyoncé, ez tavaly is csak a harmadik helyhez volt elég a döntőben. Hiába van szép hangja, ha egy darab kavicsban erősebb a szexuális kisugárzás. Viszont ha kígyóval a testén adja elő majd ezt élőben, akkor minden más lesz.