Ugye emlékeznek még arra, amikor Brad Pitt nevetségesen jóképűen alakította a halált a Meet Joe Black című filmben? Egy korszak férfiidelja volt a tökéletesen szabályos arcvonásaival, amelyeket most egészen más arcformák váltanak le, mármint rajongottsági szempontból. Íme, öt úr, akik egyáltalán nem mondhatók klasszikus férfiszépségeknek, mégis veszettül sok rajongójuk van. Részben azért, mert nagyon menő sorozatokban játszanak.

Mads Mikkelsen

A dán színész filmjeinek listája rettentően hosszú, de az utóbbi években a Hannibal című sorozat miatt lett annyira népszerű, hogy szinte minden nap foglalkoznak vele a celebhíroldalak is, sőt: a Buzzfeed szerzői a végletekig begerjedt rajongói posztokat szentelnek neki. Illetve az arccsontjainak.

A színészről – azon felül, hogy gyakorlatilag nincs olyan filmje, amit ne lenne érdemes megnézni -, azt érdemes tudni, hogy házas, feleségével és két gyerekével Koppenhágában él – abban a fél évben, amikor éppen nem forgatja a Hannibalt Torontóban (illetve az aktuális évadot sokfelé). Mert akkor a felesége, Hanne Jacobsen és 15 éves fia, Carl is vele megy. (Van egy lánya is, a 20 éves Viola, aki éppen Indiában önkénteskedik. „Épp megmenti a világot, ahogy azt húsz évesen kell”.) Bizonyos körökben újkeletű ismertségéről azt mondta, hogy idegesíti, amikor Koppenhágában lefotózzák fogkrémvásárlás közben, de „másfelől ott van öt nagyon csinos eladónő, akik lelkesen mutatják meg, hogy hol van a fogkrém”. Ha ennél jobban érdeklődnek iránta, ezt az interjút ajánljuk.

Peter Dinklage

Ahogy dán kollégája, Peter Dinklage már a Trónok harca című sorozat előtt is ismert volt, mégis ebben kapott olyan szerepet, amely miatt az addiginál is többen ismerik meg arcát és nevét. 2011-ben, a sorozat indulása után a GQ kapásból megválasztotta az év csődörének, amibe valószínűleg belejátszott, hogy szerepe szerint állandóan kurvák után rohangál. Ő is kapott rajongói posztot, ha nem is olyan fülledtet, de hát neki nem is arcáért rajonganak annyira (jó, azért is), hanem a hangja miatt imádják.

És hogy róla mit érdemes tudni? Testi adottságai miatt nem dúskálhatott eddig annyira a filmes szerepekben, de itt-ott azért foglalkoztatták. Házas, felesége Erica Schmidt színházi rendező. Egy lányuk van, Zelig, akit például itt nézhet megVegetariánus, és hullahoppozott már melegbárban. Mostanában a Trónok harca új évadát forgatja, illetve egy csomó más filmet (egyikhez-másikhoz csak a hangját adja). 2015-ben nagyon sokfelé lehet majd látni.

Benedict Cumberbatch

A szintén brit Benedict Cumberbatch a Sherlockkal tett szert józan ésszel már-már felfoghatatlan népszerűségre, valószínűleg ennek köszönheti azt is, hogy a brit nők szerint a legszexibb férfi az egész világon. Nem mondjuk el, hogy mit kell róla tudni, mert azt már megtettük itt. Inkább mutatunk néhány érte rajongó posztot és cikket, amelyek nagyjából bemutatják, mennyire meg vannak érte zavarodva a nők.

Itt például a British Airways saját magazinját nézhetik meg, amelynek nagy részét lenyúlta az utazóközönség, hiszen ő szerepelt benne. (Igen, szerkesztőségünk rendelkezik egy példánnyal) De talán mindennél jobban jelzi elismertsége fokát ez a Reddit-aloldal. Vagy elég lesz csak ez a rajongás, amellyel a versfelolvasását kezelik. Na jó, ezzel legyen vége, úgyis elkelt.

Tommy Flanagan

A színész 1993 óta van a pályán. Hiába játszott a Sin Cityben is, meg egy sereg más, közismert-és kedvelt filmben (Rettenthetetlen!), az biztos, hogy Charlie Nemmrgrey Hunnamhez hasonlóan ő sem tudja már lemosni magáról a Sons Of Anarchyben (magyarul sajnos: Kemény motorosok) alakított szerepét. Aki egyébként Filip „Chibs” Telford, a késsel szabdalt arcú, rendkívül szórakoztató akcentusú, sokszor szomorúan távolbanéző férfi. Akinek egyébként sikerül megszereznie a sorozat gyakorlatilag egyetlen, már-már normális nőjét. De persze róla is kiderül, hogy problémás. 

Flanaganről még olyan érdekességeket mondhatunk el, hogy húszas éveiben djzgetésből élt (egyszer hazafelé menet valakik elkapták, ekkor szerezte sebhelyeit), majd színpadi színész lett. Ebből a cikkből az is kiderül, hogy nagyon szereti a Hurtöt (Johnny Cash előadásában). Egyébként házas (harmadszorra), felesége Dina Livingston producer. Egy lánya van, az idén két éves Aunjanue Elizabeth Flanagan, aki elég menő nevet kapott, de kimondani nem biztos, hogy tudnánk.

Alexander Ludwig

Ez a kanadai úr még csak 22 éves, de már egészen meggyőző dolgokat tud felmutatni. Egyfelől énekel, másfelől modell-tehetségét kezdi felfedezni magának a divatszakma celebektől nem berzenkedő része, és mindezeken felül egyre jobb szerepeket kap. Játszott például az Éhező viadalában, de amiért most bekerült a válogatásunkba, az a Vikingek című sorozat. Ebben a főszereplő (Ragnar Lothbrok szerepében Travis Fimmel) fiát játssza, Björnt, aki már eléggé felnőtt ahhoz, hogy maga is csatába menjen, illetve nőket hajkurásszon. Az instagramját itt nézheti meg, e alapján elég jó fejnek tűnik. És hát elég, hm, markáns arcvonásai vannak, rajongói mégis számosak. És vele speciel még Kockahas blogunk is foglalkozott, méltán.

Tudták, hogy ez jön. Válasszanak kedvencet!