Azt már mindenki tudja, hogy szeptember 19-én Angelina Jolie beadta a válókeresetet. A hírt követően folyamatosan jöttek a fejlemények, újabb és újabb dolgok derültek ki a drasztikus döntés hátteréről. De meredek összeesküvés-elméletek, illetve durva pletykák is felröppentek az üggyel kapcsolatban. Nem véletlen, hogy egy hete szinte csak ettől hangos a média, hisz tényleg AZ ÁLOMPÁR házasságának végéről van szó.

A szétszakadás ezért lehet, hogy sokakban mély nyomot fog hagyni, de a Brangelina-ügy csak súrolja a legsúlyosabb vagyonelosztással járó hollywoodi válásokat.

Igaz, hogy a celebválásokra szakosodott Laura Wasser képviseli Angelina Jolie-t, aki így szinte biztos, hogy pozitívan fog kijönni a házasság felbontásából, de "csak" egy 400 millió dollárra becsült vagyont kell egymás közt szétdobniuk. Ennyije van Angelina Jolie-nak és Brad Pittnek összesen, amibe a színész adja a nagyobb, 240 milliós szeletet. Ehhez képest Mel Gibson egyedül dupla annyi vagyont halmozott fel, mint Brangelináék közösen, aztán a felét oda is kellett adnia feleségének, amikor 31 év házasság után elváltak. 

Amíg Johnny Deppnek 7 millió dollárjába került, hogy Amber Heard ejtse a családon belüli erőszak vádját és elváljon tőle, addig Michael Douglas ennek az összegnek a majdnem hétszeresét kellett kifizetnie 2000-ben, amikor véget ért házassága Diandra Douglasszel.

James Cameronnak is elég sokba került, hogy a Terminátor forgatása közben beleszeretett a Sarah Connort alakító Linda Hamiltonba, aki később az együtt töltött házas évekért 50 milliót kért, amit meg is kapott. Melissa Mathison 85 millió dollárt nyert azzal, hogy 21 év után úgy döntöttek Harrison Forddal, felbontják házasságukat. Steven Spielberg pedig egy 100 milliós válást tudhat magáénak.

Persze a Brangelina-ügy elméletileg nem is a pénzről szól. Angelina Jolie nem követel gyermektartást, viszont teljes felügyeleti jogot akar a hat gyermekük felett. Így elég valószínű, hogy ez a válás is felkerül a legbotrányosabbak listájára, vagyis tulajdonképpen már most ott van. 

(Washington Times)