A neves focisták általában jó csajokkal nyomulnak: összegyűjtöttünk néhány híres párt, de nemcsak a tipikus focistafeleségeket vettük sorra, olyanok is kerültek listánkra, akik saját keresettel rendelkeznek, vagy gyermekkori szerelmükhöz mentek hozzá. Egy közös van a lista 10 nőjében, mind szépek, fiatalok és jól élnek: szavazzon, melyik focista nője a legszimpatikusabb önnek/melyikük a legjobb csaj!

A legmenőbb focisták nőinek gyűjtőneve is van, ők a WAG-ek: az angol betűszó a „wives and girlfriends of high-profile football players” rövidebb változata, jelentése neves focisták női- és feleségei. A szót általában pejoratívan használják, olyan nőkre, akik focista – vagy más sportban jeleskedő – pasijukból élnek, és/vagy modellkednek, énekesi karrierrel próbálkoznak, stb. Listánkba nem csak klasszikus értelemben vett WAG-ek kerültek, hanem olyan feleségek, barátnők is, akik saját szakmájukban szinte többet értek el, mit focista pasijuk. És Zimány Linda, az első híres magyar focistabarátnő.

1. Wayne Rooney és Coleen Rooney, a rovatvezető

A Manchester United focistája és neje 12 éves koruk óta ismerik egymást, 16 éves koruk óta vannak együtt. Házasságukat még Rooney félrelépése sem tudta tönkretenni. Coleen Rooney nem tipikus WAG mert nem modellkedik és írásból él: jelenleg az OK! magazinban vezet rovatot. A 25 éves focistafeleség nem szerepel férfiamagzinokban, csak strandolós képek bizonyítják, hogy jó teste van az egygyermekes Coleennak. Kattintson a fotóra, a galériában közelebbről is megnézheti!

2. Kaká és Caroline Celico, a szűz

Még egy gyerekkori szerelem: a brazil focista 2005-ben vette el Caroline Celico-t, mindketten szűzek voltak az esküvőn. Első gyerekük 2008-ban, második idén született. A 24 éves Celico gazdag családból származik, apja, Celso Celico gazdasági szakember, anyja, Rosangela Lyra pedig a Dior brazíliai vezérképviselője, úgyhogy ő sem az a tipikus focistafeleség, bár arról nem tudunk, hogy bármi munkát végezne.

3. Peter Crouch és Abbey Clancy, a modell

Clancy már tipikusabb WAG, mint előző két kolléganője: a 2006-os brit Topmodell című műsorban tűnt fel, szerepelt a Sports Illustratedben, 2009-ben pedig a legszexibb focistafeleségnek választották. Azóta született egy gyereke Peter Crouchtól, a Tottenham játékosától, munkáját tekintve fehérneműmodell. Bár régóta jegyesek, csak idén június 30-án házasodtak össze a sportolóval.

4. Steven Gerrard és Alex Curran, a műkörmös

Alex Currant über-WAG-ként emlegetik: az egykori műkörmös modellkedni kezdett, majd bulvárszerző lett, és kiadta saját parfümjét Alex néven. Mellei férje sikereivel együtt nőnek (Gerrard a Liverpool játékosa), és persze, mint minden valamire való celebnek, neki is vannak rendőrségi ügyei: egy kocsmai verekedésben például állítólag üveggel fejbe vert egy lányt, de ejtették a vádat. Hobbija a vásárlás és nyaralás, ha ennek ez a szőke focistafeleség jön be legjobban, szavazzon rá!

6. Ashley Cole és Cheryl Cole, az énekesnő

A popénekes és tehetségkutatós exzsűritag 2006-ban ment hozzá a Chelsea focistájához, aki viszont azzal csalta, akivel csak tudta, úgyhogy hamar elváltak. A gazdagon tetovált Cole-t többször a világ legszebb nőjének választották, sőt, minden idők legfotogénebb csajának, úgy tűnik Cole-nak ez sem volt elég. Most egyébként épp békülnek, az énekesnő csivavát kapott exétől 28. születésnapjára, és állítólag ad még egy esélyt a focistának, szóval nyugodtan bevehetjük őt is a WAG-ek sorába.

7. Gerard Piqué és Shakira, szintén énekesnő

A Barcelona 24 éves játékosa csak nemrég jött össze az énekesnővel, egyelőre jól megvannak. Shakira 11 éves kapcsolat után nézte ki magának a nála 10 évvel fiatalabb Piquét. Hogy melyikük a híresebb, azt nehéz eldönteni, mindenesetre Shakirát, aki a nagyon alacsony és nagyon szexi nőkről készített listánkon is rajta volt sem lehet csak úgy besorolni az ingyenélőnek tartott focistafeleségek sorába.

 

8. Ryan Giggs és Stacey Giggs, aki mindent eltűr

Ryan Giggs focista éppen hűtlenségéről híres, hiszen az öt éve házas Manchester United-középpályás egyszerre több nővel csalta a feleségét, többek közt öccse feleségével és egy brit realitycelebbel. Az ügy eltussolása sokba fog kerülni Giggsnek, öccsének 250 ezer fonttal (75 millió forint) akarja befogni a száját. Úgy tudni, Ryan felesége, Stacey minden balhéja ellenére megbocsát férjének, talán a focistakereset is közrejátszik döntésében. Giggsék 2007. óta házasok.

9. David Beckham és Victoria Beckham, a hobbitervező

Victoria Beckhamet minden focistafeleség anyjaként, vagy királynőjeként szokás emlegetni: az akkor még popkarrierjének csúcsán levő Spice Girl, Victoria Adams 1999-ben ment hozzá a szintén már roppant népszerű angol focistához, David Beckhamhez. Bár a feleség nevével azóta is folyton tele vannak a lapok, leginkább soványságáról, férjéről és gyerekeiről ismert. Énekelni már egyáltalán nem szokott, hobbija a vásárlás és saját ruhacégének menedzselése. Nem klasszikus szépség – sőt –, de ha önnek épp az egykori Posh Spice a legszimpatikusabb, szavazzon rá!

10. Dzsudzsák Balázs és Zimány Linda, a glammodell

Ki a legmenőbb WAG?

A legjobban fizetett magyar sportoló az egyik legismertebb magyar glammodellel jár, pont mint a mesében. Zimány és a nemrég Mahacskalába szerződött Dzsudzsák év eleje óta van együtt , a modell eddig mindenhová követte pasiját, valószínűleg Moszkvába is fogja. Dzsudzsákot korábban hasonló kaliberű nőkkel hozták hírbe, például Adával, Bódy Sylvivel és Róka Adrienn aktmodellel is, de fél éve csak Zimányhoz ragaszkodik, még új mellekkel is kedveskedett neki.

A listából persze sokan kimaradtak, például a riporterként dolgozó nőjét élő adásban megcsókoló Iker Casillas, Dukai Regina és Feczesin Róbert románca, vagy az ibizai színésznővel élő Snider, de maradjunk csak a cikkben szereplő tíz focistafeleségnél, barátnőnél: ön szerint melyikük a legjobb nő? Szavazzon!