Bár a technikai fejlődés jelenlegi szakaszában (és főként az internetes pornó korában), sokan teszik fel azt a kérdést, hogy mégis mi szükség van a falinaptárakra, azért van valami nosztalgikus bája ezeknek a kiadványoknak. Főleg azért, mert nem mindenhol lehet látni meztelen tűzoltókat, állatvédelmi felügyelőket, rókavadászokat vagy légikísérőket. Az pedig végképp ritkaságszámba megy, hogy tizenkét meztelen fotó megvásárlásával egyes esetekben még egy jó ügyet is szolgálhatunk. Ön melyik jótékonysági aktnaptárt akasztaná ki a vécéajtóra?
A szavazásnak vége

01. Meztelen diákok mentenék meg a harmadik világot

Az egyik brazil egyetemről nemrég elküldtek egy diáklányt, aki túlságosan rövid ruhájával óriási botrányt okozott az oktatási intézményben. Bár sokan úgy gondolják, hogy ha a bikinis lányok őshazájában ilyen szigorúak az erkölcscsőszök, akkor ez az Oxford Egyetemen sincs másként, valójában ez nem így működik...főleg, ha arról van szó, hogy egy jó ügyet kell támogatni. A neves intézmény diákjai ugyanis lelkesen vetkőztek le a kamera előtt, miután egyik társuk, a 22 éves Catherina Little kitalálta, hogy egy aktnaptárral  - vagyis inkább az eladásból befolyt összeggel - támogatná a harmadik világ nyomorban élő polgárait. „Csodásan izgalmas volt ilyen tekintélyes környezetben vetkőzni a lányokkal. Szerintem mindannyiunkat meglepett, hogy mennyire élveztük" - lelkendezett az egyik vállalkozó szellemű diák.

7,08

02. Kockás hasú és vajszívű tűzoltók

Az oxfordi diákok után a floridai tűzoltók voltak azok, akik idén a leghamarabb lepték meg rajongóikat saját aktnaptárjukkal, ami vajon milyen célt szolgál? Igen, helyes válasz, ők is jótékonysági szervezeteken kívánnak segíteni. A tűzoltók tizenhét dollárt kérnek a kockahasakban bővelkedő kiadványért. Az ötlet a korábban modellként és színészként is dolgozó Luis Espinosa fejéből pattant ki egy tűzoltók számára rendezett eseményen, ahol más városok tűzoltói bemutatták a saját naptárjaikat. A hivatalos honlap szerint Espinosa az isteni szikrát követően több évig dolgozott azon, hogy megalkossa a naptárt. Idén összesen tizenhat floridai tűzoltó pózolt egy jótékonysági naptárhoz, amit a résztvevők augusztus 20-án ünnepélyes keretek között mutattak be.

3,39

03. Ízléses pózokat árulnak a meztelen állatvédők

Az állatok elleni erőszak visszaszorításáért küzdő brit szervezet, az RSPCA munkatársai is beszálltak a naptárüzletbe. "Mindannyian gondolkoztunk rajta, hogy mivel lehetne pénzt gyűjteni, és mindig is azt gondoltam, hogy ez jó módja a pénzgyűjtésnek, ha rendesen, ízléses csinálják meg. Kutatások bizonyítják, hogy a jótékonysági naptárakat nők vásárolják apróbb karácsonyi ajándékoknak, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy az első naptárban férfi felügyelők lesznek, aztán ha jól viszik őket, ki tudja, mit csinálunk majd jövőre" - nyilatkozta az egyik főfelügyelő, John Pollock. Állításuk szerint ügyeltek arra, hogy ízléses pózokkal mutassák be, pontosan milyen munkát is végeznek ők.

3,22

04. Tanyanaptárban villantanak az osztrák, bajor és svájci lányok

A németajkú vidékeken nagy keletje van a vidéki életet bemutató aktnaptáraknak, így nem csoda, hogy minden országra jut egy-egy különkiadás. Az osztrák és a bajor verziót egy mezőgazdasági szervezet támogatja, míg a svájci naptárt egy kisvállalkozás adja ki. A cél mindenesetre közös: lenge öltözetű fiúkkal és lányokkal próbálják bebizonyítani, hogy a mezőgazdaság menő, akárcsak azok, akik ezen a területen dolgoznak. A kereslet persze óriási, de jelentkezőkben sincs hiány. A 2010-es németországi naptárba ugyan csak hat bajorországi és hat osztrák került be, de csak Németországból kétszázötven fiatal jelentkezett erre a nemes feladatra. A Stern szerint az idei modellek kicsit kevesebbet mutatnak meg magukból, mint elődeik, ugyanis a fotós, Suzy Stöckl rájuk bízta, hogy meddig mennek el. Talán majd legközelebb....

lo 36 archiv15632 133577
Klikk a német tanyasi naptárért!
5,66

05. Bugyis rókavadászok a légimentőkért

Bár arról megoszlanak a vélemények, hogy Nagy-Britanniában újra legálissá kellene-e tenni a rókavadászatot vagy sem, ez nem akadályozta meg a Foxy Hunters Calendar készítőit, hogy előrukkoljanak saját naptárjukkal. És ki tudja, talán a csupasz bájaikat mutogató fiatalok egy-két nem olyan erős hitű állatvédőt meg tudnak győzni arról, hogy nem ciki rókákat ölni. Akár egyetért velük valaki, akár nem, a javukra írandó, hogy az alkalmi modellek ebben az esetben is merő jótékonyságból szabadultak meg ruháiktól, és az eladásból befolyt összeg egy mellrákkal foglalkozó alapítványt, valamint két légimentő szolgálatot illet meg. Persze nem véletlenül esett a naptárfotókat készítő David Betteridge választása pont a légimentőkre. Munkája során többször is szembesült azzal, hogy milyen komoly veszélyekkel jár a lovaglás és a vadászat, és néha csak a légimentők tudnak segíteni azokon, akik vidéken szenvednek balesetet.

 

6,09

06. Mile High Club

Idén sem akartak lemaradni a jótékony meztelenkedésről a Ryanair légikísérői. A fapados légitársaság abban reménykedik, hogy a darabonként 10 fontot kóstáló naptárak eladásából összesen 100 ezer font gyűlik össze, amit természetesen ők készségesen felajánlanak a fogyatékos gyermekeket és családjaikat segítő KIDS alapítványnak, amiért a szervezet vezetője természetesen nagyon hálás. Bár Mary Honeyball EP-képviselő tavaly azzal vádolta meg a céget, hogy a lányaik nem önként és dalolva pózolnak hiányos öltözetben a kamerák előtt, a cég kissé szókimondó és néha menthetetlenül alpári vezetője, Michael O'Leary mindenesetre ragaszkodik ahhoz, hogy alkalmazottai önként vállalkoztak erre a feladatra, sőt, jelentős volt a túljelentkezés. Egyúttal O'Leary egy baráti jobbot nyújtva az új naptárból megvette az első száz darabot, és elküldte a képviselőasszonynak.

 

rinair
6,83

07. Dögös csajok segítenek a hős katonákon

Négy brit lány úgy döntött, hogy merő jótékonyságból különböző harcászati eszközöket ábrázoló hátterek előtt pózolnak majd lenge öltözékben, és a róluk készült fotósorozatot természetesen egy naptár formájában tárják majd a nyilvánosság elé. A kiadvány a nagyon eredeti és ötletes Hotties Bare All For Our Heroes címet kapta, ami nagyjából annyit tesz, hogy a dögös csajok mindent megmutatnak a mi hőseinkért. A naptár darabja egyébként közel 8 fontba kerül, és ebből 6.50 font illeti meg a Help for Heroes alapítványt. A szervezet több központot is működtet sebesült brit katonák számára. Az egyik naptárban szereplő lánytól egyébként nem áll távol az erotika, hiszen a 25 éves Amy Peachey rúdtáncot oktat. „Pár hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy kiadok egy naptár, amelynek bevételéből sebesült katonákon segítek majd. Pár barátom is csatlakozott hozzám. Mindannyian a húszas éveinkben járunk, jól ismerjük egymást, és a többiek szívesen csatlakoztak a kezdeményezésemhez. Miután kitaláltuk, hogyan is készüljenek el a képek, szponzorokat kellett találnunk" - nyilatkozta a Cambridge Newsnek Amy Peachey, akinek két cég is segített a kellékek megszerzésében.

 

6,28

08. Nosztalgikusan szexi zombilányok

 

Bár a My Zombie Pin-up naptár készítői tudtunk szerint nem ajánlották fel jótékony célokra a kiadványból befolyt összeget, ezért mindenképpen egy érdekes kezdeményezésről van szó, így ők is bekerültek a válogatásunkba. A nosztalgikus erotikáért és az agyzabálásért rajongó készítőket egyébként főként Gil Elvgren munkássága és persze kedvenc horrorfilmjeik ihlették meg a hasonszőrűek nagy örömére. A fenti példákhoz hasonlóan ők sem ragaszkodnak a profi modellekhez. Aki szerepelni akar a naptárban, annak csupán annyit kell tennie, hogy élőhalottnak maszkírozva pucsít egy keveset a fényképezőgép előtt, és a végeredményt elküldi a megfelelő címre. A naptárfotózás helyszínén természetesen már egy profi stáb veszi őket kezelésbe.

september
Klikk!
3,81

09. Fesztelen diákok

Nemcsak az Oxford Egyetem hallgatói döntöttek úgy, hogy egy naptár keretében mutatják be fedetlen testüket, a Magdeburgi Egyetem diákjai szintén elkészítették a saját kiadványukat, amit 13 euróért lehet megvásárolni. Idén összesen hatvanan jelentkeztek arra a feladatra, hogy anyaszült meztelenül mutatják be a tanulás és a diákélet szépségeit, de csupán tizenöt diák szerepel a 2010-es naptárban. „Nem azt akartuk megmutatni, hogy milyen jól is néznek ki a magdeburgi diákok, hanem azt, hogy milyen fesztelenül tudnak viselkedni" - nyilatkozta a 23 éves Nadine Staats. „Nagyon vidám és felszabadult hangulat uralkodott a fotózáson. A képek nagyon jók lettek, büszke vagyok rájuk. A szüleim persze nem tudnak semmit, konzervatív családban nőttem fel" - tette hozzá Anke Mauth, az egyik önkéntes vetkőző. A kiadványt egyébként különböző szponzorok segítségével adták ki, a bevételt pedig a következő naptár elkészítésére költik - írja a Bild.

 

Klikk a Magdeburgi Egyetem fesztelen és meztelen diákjaiért!

 

7,13

10. Szexi nők két keréken

A kerékpározás nagy reneszánszát éli hazánkban, így bizonyára sokan örülnek annak, hogy már jó pár éve létezik egy olyan naptár, amiben a kerékpársportok női képviselői szerepelnek kellően erotikus pózokban, és ezért csupán 36 eurót kell kicsengetniük. Az idei Cyclepassion naptárban szerepel többek közt a német Sabine Spitz, aki a 2008-as pekingi olimpián egy aranyéremmel lett gazdagabb. Állítása szerint azért vállalta el ezt a feladatot, mert szeretné bebizonyítani, hogy a sportolónők is tudnak nőiesek lenni - írja a Bild. „Háromnegyed óráig tartott az előkészület, és öt órán át fotóztak" - mesélt élményeiről a 37 éves sportoló, aki egyébként férjnél van, de hites urát nem zavarják a szexis fotók, hiszen egyben ő Spitz menedzsere is.

 

Bringás csajok naptára!
6,53