Megnéztük, hol érdemes körülnézni, ha cipőt ajándékoznánk karácsonyra: a hideget, havat és latyakot tartottuk szem előtt, meg azt, hogy ünnepekre az emberek talán hajlandóak mélyebben a zsebükbe nyúlni, de sajnos nagyon kevés olyan férfi és női csizmát találtunk, ami képes ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyoknak. Az Office Shoesba bakancsért érdemes menni, az Alberto Zagóban luxuscsajoknak vásárolhatunk magassarkú csizmákat, a Deichmannban pedig biztos találunk valami olcsót barátnőnknek.

Egy jó meleg csizma vagy egy szép, az átlagosnál kicsit drágább körömcipő jó ajándék lehet közeli nőismerőseinknek karácsonyra. Állítólag 10-ből 9 férfi nem találja el, minek örülne barátnője/felesége, számukra jó tipp, hogy olyan ajándékot keressenek, mely hasznos, és esetleg egy kicsit drágább az átlagosnál, így potenciális viselője nem venné meg magának év közben, de valóban hasznát veszi: ilyen lehet például egy jó minőségű csizma. A Velvet kommandója ismét bejárta a plázák cipőboltjait, hogy kiderüljön, hol érdemes nézelődni.

Office Shoes

Az Office Shoes-ban rengeteg Ugg-hoz hasonló Sketchers csizma van, melyek valódi bőrből készültek, nem kifejezetten vízállóak, de nagyon melegek: 29.900 forintos áruk azonban első pillantásra soknak tűnik. Egy vízálló, városban is hordható, kényelmes és nőies Timberland csizmát találtunk, ami jó ajándék lehet azoknak, akik sokat rohangálnak télen is a szabadban. Túrabakancsból is bőven van választék, férfiaknak nagyszerű ajándék lehet az Olaszországban már nagyon divatos Timberland bakancs, csak az ára kicsit húzós (44.990 forint).

A legkényelmesebb: Timberland csizma, 31.990 forint

Alberto Zago

Az Alberto Zago-ban csak női cipők és táskák vannak, azokból is csak drágább, igényesebb darabok. A legkülönlegesebb, applikált-szegecses sarkú bokacsizmát itt láttuk, 47.992 forintra leárazva. A pasik nem ezt szokták venni, kérdésünkre az üzletvezető megmutatta, ők általában milyen típusú lábbelit vásárolnak ajándékba: a magassarkú, hegyes orrú fekete bőrcsizma 51.192 forintba kerül. Középkorú nőrokonnak is bőven van választék: a lilás, fűzős bokacsizma 47.992 foirntba kerül, a hozzá illő táska kicsit drágább. Strapabíró csizmákból azonban szűkös a választék.

A legkülönlegesebb: Pura Lopez magassarkú bokacsizma – 47.992 forint

Vagabond

Nem találtunk meleg hótaposókat, de volt pár trendi cipő: főként fiatal, divatmániás nőismerősöknek tudunk itt bevásárolni, illetve ha pasinknak épp egyszerű, fekete, közepesen elegáns bőrcipőre van szüksége, akkor is érdemes benézni.

A legtrendibb: Vagabond fűzős cipő – 28.900 forint

Branch Shoes

Márkás cipők tömkelege: rengeteg Tommy Hilfiger és Calvin Klein lábbelit kínálnak, könnyű olyan csizmát találni, mely tetszeni fog csajunknak. Plázában cirkáló lányoknak lehet télire magassarkú Calvin Klein bokacsizmát venni (45.000 forint körül), természetkedvelő trendi csajoknak meg szőrös Hilfiger hótaposót (35.000 forintért). Ja, és ha valamelyik hölgyrokon gumicsizmát kért volna karácsonyra, azt is be lehet itt szerezni.

A legmelegebb hótaposó: Tommy Hilfiger – 35.000

Deichmann

Nagy előnye, hogy olcsó: ha türelmesen válogatunk a vékony, papírhoz hasonló anyagú csizmák közt, találunk jó minőségű darabokat, és a kis keresgélés megéri az árát. Lány tinirokonok nagy valószínűséggel örülnek a lapos talpú, szegecses csizmáknak. Középkorú hölgyeknek való decens bokacsizmákat is láttunk, sőt, elegáns, magas sarkú bőr combcsizmákból is van választék, amelyekért – a többi bolt árainak ismeretében – nem sok a 24.000 forintos ár.

A legolcsóbb csizma: (nagyon vékony, inkább tavaszra való) – 3450 forint

Humanic

Megtaláltuk a legcsinosabb – enyhén giccses – körömcipőt szilveszterre: merészebb, bulizós csajok nagyon értékelik az ilyen ajándékot (35.000 forintért, ennek a terméknek a fotója is benne van galériánkban). Meleg irhacsizmákból sincs hiány, a legtrendibb darab közülük egy szegecsekkel díszített combcsizma, potom 22.900 forintért.

A legtrendibb meleg csizma: Gamloong – 22.900 forint

Player’s Room

Van Nike hótaposójuk (22.900 forint) és találtunk praktikus, valóban hóba való lábbeliket is (kábé 15.000 forintért). Az irhacsizma felhozatal nem túl nagy, de legalább jó (pl: Gant). Különösen akkor érdemes ide benézni, ha valamelyik rokonunk edzőcipőt kért karácsonyra, mi például ezt a tarka Pumát szerettük nagyon.

A legszebb edzőcipő: Puma – 17.999 forint