A magyarok jól állnak a szabadtéri szexszel, egy, a napokban közzétett felmérés szerint alig van olyan férfi vagy nő aki még nem csinálta a szabadban. A nádas, a stég, a tópart, a tengerpart, a Balaton, a Duna-part, a Margitsziget, a kirándulóhelyek, rétek, terek, parkok mind helyszínül szolgálnak, és bár a szabadban szexelni szabálysértésnek minősül és pénzbírsággal jár, szinte mindenki csinálja. Legalább egyszer életében.

Nyilvános park, az autó hátsó ülése, strand, nádas

A pia hidegebb, az éjszakák forróbbak, ami adja magát ahhoz, hogy a hálószobai szexet színesítsük a változatos helyszínekkel. Az éjszakai romantikát hidegre hűtött itallal és harapnivalóval érdemes kezdeni, csakhogy az alaphangulat meglegyen. Praktikus, ha mindenkin könnyen levehető ruhadarabok vannak, ha van kéznél óvszer, és ha a környéken nincs senki más.

A vízparti szex is az a dolog, amit egyszer az életben mindenki kipróbál, a Balaton partján a stégek a legalkalmasabbak erre, a legcélszerűbb a saját stég, de ha nincs, akkor marad másé. A nádas jól elrejti az akciót, nappal is láthatatlanul lehet szexelni, akár a gumimatracon a vízben. A vízben, Balatonban dugással csak óvatosan, egyrészt mert nem biztos, hogy minden eltakar a víz, és mások is szemtanúi lehetnek. Másrészt pedig azért, mert az óvszerrel gondok lehetnek, és a természetes nedvesedést elmoshatja a víz. A medencés szex sem a legjobb a vízben, hátránya a víz klórtartalma, de a medence partja már tökéletes helyszín.

Szúnyogok, muslicák, egyéb élőlények is részesei lesznek

 A nappali szabadtéri szex hátránya, hogy a 35 fokos tűző napon bárki leéghet vagy napszúrást kaphat szex közben is. Előnye, hogy életre szóló élmény amiatt, hogy bujkálni kell, nehogy valaki meglássa, mi történik. Az alkony és az éjszakák könnyebbek ilyen szempontból, azonban a szúnyogok, muslicák, szentjánosbogarak, pókok, siklók is aktív életet élnek a nyár éjszakában. Ha nem akarják egymásról nyalogatni a szúnyog-, és kullancsirtót, akkor rovarűző fáklyákat, büdösgyertyákat is bevethetnek, bár ez gondosabb előkészítést igényel, mint amit egy gyors szex a fa tövében igényelne. 

Sok fertőzést össze lehet a szabadtéri szexben nyáron, de ugyanennyi veszélyeket rejthet a hálószoba is, így a betegségeken nem érdemes aggódni. Ha mindkét vagy több fél odafigyel magára, a megfelelő síkosításra, és óvszert is használnak, elkerülhetők a fertőzések. Amit senkinek nem ajánlanánk, az a homokos part és a lakás erkélye, ez utóbbit csak azoknak, akik Youtube-hősök akarnak lenni nagyon rövid idő alatt.