A hétvégén zajlik a Balaton Sound, ahol a Velvet Kommandó is igen tevékeny, de ha nem érdekli sem az elektronikus zenei bacchanália, sem Éden Edina, Máté és Noémi, vagy pont VV Kinga társasága, akkor is bőven lesz mit csinálni. Hajtás után meg is mondjuk.

Egyrészt szombaton még elcsíphetik a Jazz és Bor Fesztiválját Balatonlellén, amelynek két fő attrakcióját a rendezvény neve már el is spoilerezte. A részletes programot itt találják. Ha ennyi Jazz nem elég, vegyék Siófok felé az irányt, ahol még vasárnap is tart a New Orleans Jazz Fesztivál. Odatalálni könnyű, menjenek csak a főtérre, ha pedig előre tájékozódnának a programról, íme.

Amennyiben teljesen másmilyen zenére nyitottak, de a borból nem adnak alább, jó hírünk van: a Zánkai Bornapokat is a hétvégén tartják. Sajnos a borkínálatról nem találtunk tájékoztatást, de az alábbi kedvcsináló szöveg meggyőzheti a célközönséget: „Szórakoztató kulturális és gasztronómiai programok Zánkán. Néptánc, népzene, könnyűzene, musical, operett előadások, táncház, utcabál kicsiknek és nagyoknak. Hangulatos nyári esték Zánkán, a Balaton partján." A szórakoztató gasztronómiát még próbáljuk dekódolni, ez talán vicces fűszerezésű gulyást jelenthet. A Sound amúgy ilyen.

Ajánljuk továbbá az első Révfülöpi Dödölle, Prósza és Palacsinta Napokat, már csak azért is, mert hetek óta úgy tűnik, mintha csak sokéves múlttal bíró fesztiválok lennének a Balaton körül. Ez viszont az első ilyen. A révfülöpi Vakáció Táborban rendezik, programja valószínűleg titkos, de ahol van palacsinta, ott csak jó lehet. Talán végre meglesz az a rendes palacsinta?

Sárkányhajó és Summer Sisters

Szombaton és vasárnap rendezik Somogy megye első Sárkányhajó Bajnokságát, ha érdekli Gyékényesre menjen, ahol amúgy is falunapot tartanak. A verseny – húsz csapattal – 10.30-kor kezdődik a selejtező futamokkal, majd várhatóan 17 órakor indulnak a döntő futamai. A falunapon Zoltán Erika és csapata szórakoztat, hajnalig lesz élőzene is, „a Gold zenekar, a gyékényesi Zöld Sas Dance Klubból már jól ismert igazi bulizenével”. Meg persze kirakodóvásár és gyerekprogramok

Utolsó tippünk pedig egy kis memóriafrissítés: emlékeznek még a Summer Sistersre? Na, ők is fellépnek a BaLatino fesztiválon, ami Balatonlellén lesz, egész hétvégén. Csak vigyázzanak a szúnyogokkal. Ne csak ott, mindenhol.