Az egykori brit Big Borther-szereplőhöz, Jade Goodyhoz hasonlóan Patrick Swayzet is hamarabb temették el a médiában, mint ahogyan arra a valóságban sor kerülne. Swayze halálát kedden jelentette be egy floridai rádióállomás, ám szóvivője ma cáfolta a híreket. "Patrick Swayze nem halt meg, mint ahogy erről felelőtlenül beszámolt egy floridai rádióállomás. A sztár él, jól van, élvezi az életet és szervezete jól reagál a kezelésekre" - tudatta Anett Wolf, az 56 éves, hasnyálmirigyrákban szenvedő színész sajtósa.

A bejelentés után a Wikipédia is azt írta, hogy Swayze elhunyt, majd javították a sztárról szóló bejegyzést arra, hogy egyelőre nem erősítette meg a hírt senki sem. Maga Swayze is többször beszélt már betegségéről, legutóbb az egyik legismertebb amerikai riporternek, Barbara Waltersnek adott interjújában háborodott fel azon, hogy a média már temeti. A sztár megpróbálta titkolni betegségét, de aztán családja és barátai védelmében úgy döntött: nyíltan beszél a rák elleni küzdelméről.


A színésznél 2008 januárjában diagnosztozálták a hasnyálmirigyrákot, amely az egyik leghevesebb rosszindulatú daganatfajta. Az orvosi tapasztalatok szerint a túlélési aránya mindössze öt százalékos - értesült a Független Hírügynökség.