Benyújtotta a vádiratot a Budakörnyéki Ügyészség Stohl András gázolása ügyében a Pest Megyei Bírósághoz. A színész, televíziós személyiséget a tavasszal okozott balesete miatt súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolják. Az ügyészség a 4 oldalas vádiratban drogfogyasztással kapcsolatban nem vádolja a színészt- mondta a Független Hírügynökségnek Kende Katalin, a Pest Megyei Bíróság szóvivője.

A színész-műsorvezető Budapest felől tartott Fót irányába egy összekötő úton, május 8-án hajnalban, amikor váratlanul áttért a szemközti sávba, és karambolozott két autóval . Mindkét járműben megsérült egy-egy ember, egyikük súlyosan, a másik autós pedig könnyebben. Stohl Andrást a baleset helyszínéről a felesége vitte haza , a rendőrök onnan állították elő vérvételre. A kapitányságról is a rendőrök vitték haza, mert a színész - személyiségi jogaira hivatkozva - az újságírók láttán ezt kérte.

Stohl ellen eredetileg a rendőrség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást . A gyanúsított a felelősségét elismerte, de a kábítószerrel való visszaélés kapcsán a nyomozó hatóság az eljárást felfüggesztette, Stohl ugyanis vállalta az úgynevezett elterelést - vélhetően ezért sem szerepel a most elkészült vádiratban ez a kitétel.

A rendőrség megpróbálta egyébként kideríteni, hogy Stohl András kitől szerezte be a tiltott pszichotrop anyagot, és ugyan több tanút is kihallgattak, a kábítószer-terjesztőt nem sikerült azonosítani. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a baleset okozásakor a férfi közepesen ittas állapotban volt, a toxikológiai szakértő véleménye szerint pedig a férfi vér- és vizeletmintájában tiltott pszichotrop anyagot találtak. Stohl autóját a baleset után lefoglalták, a műszaki szakértő kizárta, hogy műszaki hiba okozhatta volna a balesetet.

Mivel Stohl Andrást olyan bűncselekménnyel gyanúsítják, amely fegyvertartást kizáró oknak minősül, ezért fegyvertartási engedélyét visszavonták, vadász lőfegyverét és a lőszereket pedig a büntetőeljárás végéig le kellett adnia.(FH)