Az RTL Klub valamiért össze akarta barátkoztatni Baukó VV Évát és Mészáros Alekosz Veronikát, ezért azzal a címszóval, hogy mindketten szomorúak Alekosz miatt, elküldték őket a Balatonra, hogy mulatságos kalandokba keveredjenek együtt. Baukó bánata "mélységes csalódás, amit egy hűségesnek hitt barát okozott", Mészáros sajnos nem tudta összefoglalni, mi zavarja pontosan, mert mostanában nem beszélt Alekosszal. Leszögezte azonban: egyszer a férfi valóban kereste, hogy rákérdezzen, tényleg azt nyilatkozta-e, hogy büdös. "Abszolút nem így mondtam" - próbálta artikulálni a hölgy.

A két nőt elvitték hajózni, lovagoltatták, egy kalandparkban fára mászatták - itt Mészáros közölte, hogy depressziós, mert rosszul áll a fején a sisak -, majd egy-egy átlátszó strandlabdában vízre ereszették, amelyben fejhangon visítottak hosszasan. A Nagy Balatonteszt része volt továbbá, hogy Baukó egy cigányprímással bazseváltasson magának, Mészáros pedig egy quadon sivítozzon torkaszakadtából ("ha nekem jogsim lesz, úgy fogok tépni! Rettegj, Budapest").

Mészáros lazán tetkót is villantott, és vihorászva jegyezte meg: a csuklójára stoppolt felirat arról árulkodik, hogy ő a szerencse lánya. A riport megnyugtatóan zárult: a magát végre szépnek tartó Baukó kifejtette, nagyon élménydús napon vannak túl, a narrátor pedig arról biztosította a nézőket, "a lányok mostantól biztos, hogy tartják a kapcsolatot". Meg is érdemlik.