Balaton

A legjobb süti nyomában: Villa Gréta

2016. július 18., 09:29 Módosítva: 2016.07.19 10:11
63

Köpjenek le bátran, egy előítéletes rém vagyok. Ugyanis sosem gondoltam volna, hogy a siófoki Aranyparton fogok orális orgazmus állapotába kerülni, egy közepesen izgalmas dizájnú cukrászda szélfútta teraszán. Szerencsére nem én voltam az egyetlen, a némi csalódást okozó éttermi élményeink után a Villa Gréta maga volt a boldogság.

Lassan meggyőződésem lesz, hogy az eredetileg nem a cukrászszakmát választók sokkal jobb ízvilágot képesek összehozni, mint a valódi szakemberek. Esetünkben egy nagykőrösi házaspárról van szó, ahol az egyik fél gyerekkönyv-kiadással foglalkozott, a másik pedig a szépségiparban állt helyt, amíg egy óvatlan pillanatban a család összes pénzét egy balatoni villába nem fektette.

Távolról sincs vége, olvasson még

Sarka Kata szépségkirálynőkkel bulizott

tt
2015. július 11., 09:08 Módosítva: 2015.07.11 10:38
2

Sarka Kata Kulcsár Edinával és Nagy Nikolettával együtt szelfizett a Balaton Soundon, természetesen posztolta a Facebookra.

11695783 956195654424050 4787874712914404217 n
Távolról sincs vége, olvasson még

Vitorlást mentettek a vízirendőrök Balatonaligánál

2014. augusztus 25., 16:41 Módosítva: 2014.08.25 16:41
1

A balatonkenesei vízirendőrök vasárnap késő délután  Balatonaliga előtti vízterületen az I. fokú viharjelzés idején a parttól mintegy 440 méterre egy álló vitorlás kishajót vettek észre –írja a Police.hu. A vezetője elmondta az egyenruhásoknak, hogy a jármű motorja meghibásodott, nem tudott a partra jutni. Horgonnyal akadályozták meg azt, hogy a „maráson” fennakadjanak. A fedélzeten lévő két utas közül egy hölgy az erős hullámzás miatt rosszul lett. Őt a rendőrök szolgálati kisgéphajójukba emelték, majd a balatonaligai kikötőben biztonságba helyezték, ezt a vitorlást vontára vették, és vezetőjével, valamint utasával együtt épségben a kikötőbe vitték. 

Integessen Sarka Katával és Szabó Zsófival a nyárnak

vlc
2014. augusztus 24., 09:26 Módosítva: 2014.08.24 16:42
43

Nemcsak a bikinis csajokkal érdemes búcsúztatni a nyarat, hanem drága, nagy becsben tartott celebjeinkkel is, akik a Balatonon pózoltak és celebkedtek egy kicsit. Akárcsak a hétköznapi ember: napoztak, barnultak, fesztiváloztak. Egyedül talán Aleska Diamond lóg ki a sorból, az expornós lépten-nyomon terpesztett egy óriásit. Hol a strandlépcső korlátján, hol a cirkuszban. Le is vonhatjuk a tanulságot, miszerint bárhol képes spárgázni.

Annak is nagyon örülünk, hogy Sarka Kata és Szabó Zsófi elásta a csatabárdot és együtt élvezték a Balaton-part örömeit. Egy celebünk szüzességét is elvesztette, méghozzá a Balaton Soundon. Horváth Éva ugyanis idén járt életében először fesztiválon, úgyhogy a fesztiválszűz modell átesett a tűzkeresztségen, Szabó Zsófi pedig a Velvet csapatával tombolta végig Wiz Khalifa koncertjét. Őrületes dolgok történtek az elmúlt három hónapban, nézze végig a sztárok zanzásított balatoni kalandjait és búcsúzzon a nyártól. 

Kutya tart idegenvezetést a bivalyrezervátumban - videó

2014. augusztus 24., 08:57 Módosítva: 2014.08.24 08:57
9

Úgy hallottuk, a Kis-Balaton térségében – egészen pontosan Kápolnapusztán – található egy tekintélyes bivalyrezervátum, ahol ráadásul egy pulikutya tart tárlatvezetést. Valószínűleg nem mi vagyunk az egyetlenek, akik hosszú idő óta várnak arra, hogy néha-néha kutyák helyettesítsék az idegenvezetők szerepét, így hát megnéztük a rezervátumot. Videónkból kiderül, milyenek ezek a mai fiatal bivalyok, miért másznak fel a csúszdára a kecskék, és hogy – spoiler – Morzsi kutya miért hagyott cserben minket. 

A balatoni nyár legjobb női

2014. augusztus 23., 08:56 Módosítva: 2014.08.24 09:41
173

Bár még maradt pár napunk szeptemberig, azért már érezni, hogy nem lesz többé 40 fok, vagy ha melegen is süt a nap, már csak az íróasztal mögül nézünk ki az ablakon, és siratjuk a Balatont, vele együtt a bikinis lányokat, akiktől ismét három évszak választ el minket. 

Egyetlen mentsvárunk, hogy újra, meg újra végignézzük az idei szezon legjobb nőit, akik bikiniben, forrónadrágban pózoltak nekünk, büszkén vállalva napbarnított testüket. Összegyűjtöttük a nyár legszebb arcait, legjobb melleit, legkerekebb fenekeit. Természetesen a legtöbb dekoltázst a Balaton Sound biztosította, egy fesztivál mindig igazi Kánaán, ha lenge öltözetű hölgyek látványára vágyik az ember, és mi bizony piszkosul vágyunk. De Füreden is hemzsegtek a szebbnél szebb lányok, és a Miss Balaton döntőjéről is emlékezzünk meg pár seggel! Nincs más hátra, mint hogy újra végigpásztázzuk a legtutibb nőket. Egészségünkre! 

Puzsér így vélekedik a Balatonról

2014. augusztus 22., 13:14 Módosítva: 2014.08.23 10:03
2

Puzsér Róbert a Mandiner blogon publikált véleménye szerint „a Balaton a kivagyiság, a kapzsiság és a kultúra nélküliség zarándokhelye lett az ezredfordulót következő évtizedekre.” Az „Anyátoknak a Riviéra!” című írásában a tőle megszokott stílusban fejti ki, miért tartja kiábrándítóan ócskának az általa többször is (!) "magyar tengerként" megnevezett Balaton jelenlegi helyzetét, felelőssé téve többek közt a helyi vendéglátóipar ár-érték arányait, Siófok kellemetlen vonásait, az egykor Beach House néven futó helyet (ma Beach Club) és a Balaton Soundot. Pozitív jelenségként említi viszont Tihanyt, Badacsonyt és Keszthelyet, végül az utolsó sorával egyértelművé is teszi személyes viszonyának pozitív alapjait a Balatonnal.

A sonline.hu cikkéből kiderül, Kardos Gábor – a Balatoni Kör alapítója – válaszcikkben reagál Puzsér véleményére, ami persze erősen ellentétes meglátásokról szól. „Robi, már megbocsáss, de a siófoki vigalmi negyed és proliturizmus példája alapján általánosítani arra, hogy az egész Balaton ilyen lenne, ez a lehető legolcsóbb, nettó demagógia, olyan övön aluli húzás, amire ugyanúgy kár válaszolni, mint érvelésre, ahogyan a diszkó előtt arcoskodó izomagyúak gesztikulálását is nyilván félreértés lenne érvelésnek tekinteni.”

A strandolók idén is megmondták, gázosak a mosdók a Balatonparton

2014. augusztus 22., 13:06 Módosítva: 2014.08.22 16:27
3

Az előző évekhez hasonlóan idén is elkészült a legjobb Balaton parti strandok listája, a teljes listát a Balatontipp.hu-n nézheti végig. Idén is a strandolók osztályoztak, az iskolai érdemjegyekhez hasonlóan 1-től 5-ig pontozással, a strandok a víz, a mosdó, a sport és játéklehetőségek, valamint ehhez hasonló, összesen10 részkategóriában mérték össze az erejüket. A listában találtunk átfedést az általunk készített nem reprezentatív strand-felméréssel is, viszont hiányoltunk néhány nekünk különösen tetsző vízparti helyet, és ha rajtunk múlna, esetleg beépítenénk egy olyan bónusz kategóriát, ahol plusz ponttal lehet jutalmazni ha egy strand többet tud nyújtani, mint azt várnánk. Sőt, biztos, hogy több teret kapnának a nudista strandok is egy-egy ilyen megmérettetés során, és az általunk nagy erőkkel kutatott hamburger-ehetőségi faktor is nagyobb hangsúllyal szólna bele a végeredménybe. Mint mindig, a legalacsonyabb pontokat a mellékhelyiségek és a parkolási lehetőségek részlegen kapták a strandok, ezekkel bizony úgy tűnik, még mindig van probléma. No de lássuk, mi is a konkrét helyzet az egész nyáron át tartó felmérés alapján!

Mivel az átlagok egy tizedes jegyig vannak kerekítve, így az első helyen egy négyes, a másodikon pedig egy hatos holtverseny alakult ki idén. Az Alsóörsi Strand, a Balatonfüredi Kisfaludy Strand, a Balatongyöröki Strand és a Gyenesdiási Strand is mind 4,7 -es átlaggal zártak, majd őket követi szorosan a Balatonalmádi, a Balatonföldvári, a Balatonlellei, a Csopaki, a Vonyarcvashegyi és a Zamárdi strand, mind 4,6-os eredménnyel. Megállípíthatjuk, hogy az előző évekhez hasonlóan elsöprő győzelmet arattak az Északi parti fizetős strandok. 

Tényleg ezek a legjobb strandok?

Ha ön tud jobbat, vagy valami égbekiáltó gaztettel találkozott az élmezőny egyik tagjánál, írja meg nekünk a velvet@mail.index.hu címre!

Szombaton zár a Palace

2014. augusztus 22., 12:00 Módosítva: 2014.08.22 14:08
3

Most szombaton tartja idei záróbuliját a siófoki Palace klub, amire sok hasonlatot vagy metaforát próbáltunk kitalálni, de az érintettekkel együtt érezve, a megrázó végtől lesújtva inkább csak csöndben gyászolunk. Talán a szombati korlátlan vodka-energy fogyasztás könnyíthet az ember fájdalmán. A bulin többek között zenélni fog Andro és Julia Carpenter is, ahogy az egy igazi siófoki búcsúhoz illik, aztán vasárnaptól mindenki elkezdhet visszaszámolni a jövő nyárig, amikor visszatér minden szép és

800 ezret keresett prostituált élettársaiból egy 25 éves férfi

2014. augusztus 21., 13:25 Módosítva: 2014.08.21 13:25
2

Végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és 800 ezer forint értékben vagyonelkobzást indítványozott a Fonyódi Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki két élettársát is futtatta. A Sonline híre szerint a férfi 2013 februárjában szabadult a börtönből, ekkor saját jövedelemmel, bevétellel nem rendelkezett. Február közepétől április végéig élettársa prostitúciós tevékenységet folytatott, amiből a férfi körülbelül 500 ezer forintot szerzett meg magának. Pár hónappal azután, hogy a kapcsolatuk véget ért, a férfi újabb viszonyba kezdett egy másik nővel – és micsoda váratlan fordulat, ez a nő is prostitúcióból tartotta fenn magát és a férfit. Tőle körülbelül 300 ezer frointot szerzett.

Biztonsági őröket vert egy 19 éves fiú

2014. augusztus 20., 14:24 Módosítva: 2014.08.20 14:24
1

Egy balatonboglási rendezvényen garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök egy 19 éves fiút, aki szóváltásba keveredett a biztonsági őrökkel. A Sonline híre szerint két biztonsági őrt is megütött a fiatalember, akinek viselkedése erőszakos és közösségellenes volt. Az egyik két biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ilyen volt, ilyen lett a Káli-medence környéke

2014. augusztus 20., 09:53 Módosítva: 2014.08.20 09:53
278

Összegyűjtöttünk a bámulatos Fortepan archívumából pár Balaton környéki képet, hogy megmutassuk az olvasóknak, hogy nézett ki akkor, és hogy néz ki most a környék. A képek többségét sikerült reprodukálnunk, de párszor mégis kudarcot vallottunk, például a Badacsony spontán megmászásánál, vagy egy nem létező színház felkutatásánál. Hat előtte/utána összeállítást dobtunk össze, nézegesse őket, és játsszon húzogatósat! Nem először csináltunk ilyet, nézegessen még több ilyen képet!

Révfülöp, hajóállomás

A révfülöpi móló nagyjából ugyanolyan aranyos és nyugodt maradt, mint az 1940-ben készült képen, a fák viszont szép nagyra nőttek, ahogyan bizonyára a fák unokái is.

A révfülöpi kikötő Fotó: Fortepan/Velvet

Badacsony, Pöltenberg-villa

A Pöltenberg-villa nem sokat változott az 1959-es fényképen lévő állapotához képest. A helyszíni benyomásaink alapján viszont annyit elárulunk, hogy akármiként is funkcionál jelenleg az épület, elég lidérces hangulata van.

A badacsonyi Pöltenberg-villa Fotó: Fortepan/Velvet

Badacsony, Kisfaludy utca

Nem volt egyszerű dolgunk a Kisfaludy utca adott szakaszát megkeresni, de inkább fizikai akadályokba ütköztünk. Arra gondoltunk, pár perc alatt végigfutunk az utcán, és közben figyeljük a Balatont egyébként egy az egyben eltüntetett 1959-es fotót. Az időérzékünket a tüdőkapacitásunkkal együtt elvesztettük, de az utóbbit már bizonyára korábban. Mindenesetre x perc lihegős hegymászás után úgy véltük, megtaláltuk A kanyart, Az útszakaszt. Nézzék meg, és döntsék el, de ne a képeken látható (vagy nem látható) Balatonhoz mérjék a koordinátákat, mert az becsapós! És ha úgy vélik, tévedtünk, kihívásképp próbálják meg maguk is elkapni a régi látvány mai verzióját, jó buli! 

Tapolca, Malom-tó

A tapolcai Batsányi térről és a Malom-tóról hírül is adtuk a közelmúltban, mennyire csinos egy hely. Szerencsére a tóról is találtunk egy régi képet, pontosabban egy 1948-as felvételt. Csónak most már nincs, helyette viszont vannak lenyűgöző, mutáns aranyhalak!

A tapolcai Malom-tó Fotó: Fortepan/Velvet

Révfülöp, Szigeti strand

Az 1940-ben készült strandi fotón a vízen kívül nagyjából minden megváltozott, ezért ennél a képnél sem volt egyszerű dolgunk, a végeredmény viszont jobb lett, mint amire számítottunk. A parton végigsétálván találtunk az elburjánzott nádasban egy stégre emlékeztető objektumot, olyat, vagy azt, amit a régi fotón láthatnak, tehát 99%, hogy azt a helyet sikerült megtalálnunk a strandon, amit kerestünk.

A révfülöpi strand Fotó: Fortepan/Velvet

Révfülöp, Ibolya cukrászda

A szintén révfülöpi Ibolya cukrászda jelenlegi állapotát körbe kellett járnunk párszor, hogy egyáltalán felmerüljön bennünk a gyanú, hogy valaha ez volt az az épület, amit az 1959-es fotón látunk. Végül muszáj volt megkérdeznünk az épület oldalában állomásozó fagyispult eladóit, szerintük mi a helyzet, jó helyen járunk-e, és ha igen, mi történt; átépítés vagy megtoldás? Az utóbbi kérdésre nem derült még fény, de az épület előtt elterülő park mintha ugyanolyan maradt volna, tehát valószínűleg átépítették szegény cukrászdát, és most már nem Ibolya a neve, hanem Love Dance Hall. 

Fortepan/Velvet Fotó: A révfülöpi Ibolya cukrászda kissé átalakult

Rózsaszín drog? Zamárdiban az is van

2014. augusztus 19., 10:29 Módosítva: 2014.08.19 12:20
8

Zamárdiban egy személygépjármű vezetőjét és utasát ellenőrizték a siófoki rendőrök vasárnap kora délután – írja a Police.hu. A ruházatuk és az autó átvizsgálása során kábítószergyanús fehér és rózsaszínű porok, valamint növényi származékok kerültek elő. Az egyenruhások a 36 éves szegedi, és a 41 éves ruzsai lakost elfogták, őket a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.  Az elvégzett kábítószer-gyorsteszt alapján fogyasztottak drogot. A nyomozók a két férfit, K. Csabát és V. Zsoltot – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer birtoklása gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Lánya megmentésébe halt bele egy apa a Balatonon

2014. augusztus 19., 08:07 Módosítva: 2014.08.20 11:15
91

Kislányai szeme láttára vesztette életét egy édesapa Balatonkenesén, amikor tízéves lányát próbálta kimenteni a Balatonból szombat délután. A gyermek a vízibicikliről ugrott a vízbe, apja pedig utána vetette magát. Egyikük sem tudott úszni. - írja a Bors. 

Két férfi és az egyikük két kislánya bérelt ki közösen egy vízibiciklit, meséli a kölcsönzős. Ám a járművel elsodródtak a strand területéről olyan részre, ahol már mély a víz. Az egyik gyermek a Balatonba ugrott, de mivel nem ért le a lába, kétségbeesve kiabálni kezdett. 

Apja gondolkodás nélkül a gyermeke után vetette magát, azzal sem törődve, hogy ő sem tud úszni. A víz neki is túl mélynek bizonyult. A vízibiciklin lévő másik felnőtt sem úszott valami jól, de sikerült kimentenie a kislányt. A két közelben lévő szörfös a segélykiáltásokra lett figyelmes.

– Először azt hittem, egy holttestet találtak a vízben, azért vannak így megijedve. Később tudatosult bennem, hogy a vízben lebegő férfi is hozzájuk tartozik. Erős testalkatú volt, nem könnyen boldogultunk. Amikor a szörfös barátom is odaért, hárman végre ki tudtuk húzni. A barátja elkezdte az újraélesztését, közben odaértek a vízi mentők, ők vették át, hosszú ideig próbálták visszahozni az életbe, de minden erőfeszítésük hiábavaló volt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az apa megfulladt-e, vagy a szíve állt meg. 

Jól figyeljen: most megtanítjuk paddle boardozni

vlc
2014. augusztus 18., 10:54 Módosítva: 2014.08.18 17:14
15

Eva Longorianak hála megtudtuk, mi is az a paddleboard, most már csak meg kell tanulnunk haladni is vele. Ha hiszi, ha nem, egész gyorsan bele lehet jönni az állószörfbe. A földvári szabadstrand szörfkölcsönzőjében vágtunk neki a leckének, és nagyon élveztük. A profikat ki is kérdeztük, honnan jött ez az új őrület. Csak innen a szomszédból, Hawaiiról – ahol a lusta szörfösök ezzel úsznak be a hullámokhoz – érkezett a Balatonra. 

Ha már ilyen menő lett a Balatonon a SUP (Stand Up Paddle), muszáj volt nekünk is mennünk vele egy kört. A szörfszakik kissé megijesztettek, hogy tuti beborulunk párszor, és eltelik majd egy kis idő míg ráérzünk, de esés nélkül megúsztuk a menetet. Azt nem tudjuk, hogy kívülről úgy néztünk-e ki, mint aki tud paddleboardozni, mindenesetre elhittük, hogy igen. Na és akkor jöjjön a lecke a profik után szabadon. Nézze végig a galériánkat, és megtanítjuk, hogyan kell állószörfözni!

Kedvet kapott? Mondja el itt!

Kövessen minket a Facebookon is!
 

Hétvégén is mentettek a vízirendőrök a Balatonon

2014. augusztus 18., 10:15 Módosítva: 2014.08.18 10:55
1

A siófoki vízirendőrök egy kidőlt árbocú katamaránra lettek figyelmesek vasárnap kora délután, a Csopak előtti vízterületen, a parttól mintegy 3000 méterre – írja a Police.hu. Az egyenruhások a vízijármű és utasai segítségére siettek,  a hajót vontára vették, és két férfivel együtt az alsóőrsi kikötő előtti sekélyebb vízen biztonságba helyezték.

Vízbe borult egy kajakos Fonyód és Badacsony között szombaton. A vízirendőrök azonnal a 43 éves budapesti férfi segítségére siettek. A férfi elmondta, a kajak megtelt vízzel, ezért borult fel. A bajba jutott férfit és a kajakot a rendőrök a szolgálati kisgéphajóba emelték, majd a Fonyódi Városi Vízitelep területén épségben biztonságba helyezték.

Őrizetbe vettek egy embert a siófoki gyilkosság ügyében

2014. augusztus 17., 16:45 Módosítva: 2014.08.17 16:45
1

A siófoki gyilkossággal kapcsolatos nyomozás során őrizetbe vettek egy embert vasárnap - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Az ügyben lefolytatott helyszíni szemle, adatgyűjtés és tanúkeresés eredményeként az MTI értesülése szerint egy férfit vettek őrizetbe, akinek kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

A rendőrség előző nap kiadott közleménye szerint szombat reggel siófoki otthonánál holtan találtak egy férfit, aki az első orvos szakértői vélemény szerint bűncselekmény áldozata lett.

Az MTI érdeklődésére a nyomozás érdekében ennél több információt vasárnap sem közölt a rendőrség sajtóreferense.

Napi jó csaj: Asia

2014. augusztus 17., 14:13 Módosítva: 2014.08.18 12:58
5

Habár Asia megengedte nekünk, hogy lefotózzuk, kényelmesebben érezte magát ülve, úgyhogy ebben a pozícióban kénytelenek vagyunk elismerni, hogy Asia nem csak egy jó csaj, de a bikinije is király. Asiáról annyit lehet tudni, hogy lengyel, és nagyon barátságos, habár ezen a képen nem mosolyog, de higgyenek nekünk.

Négy autó ütközött össze a Balaton északi partján

2014. augusztus 17., 14:10 Módosítva: 2014.08.17 14:10
2

A 71-es főút 33-as kilométerénél négy személygépkocsi ütközött össze vasárnap nem sokkal délután egy óra után. A balesetben egy ember a roncsok közé szorult, őt a veszprémi és balatonfüredi tűzoltók szabadítják ki - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője, Szolgainé Soós Gabriella  az MTI-vel. A sérültek számáról és állapotáról a mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője elmondta, a sérültek ellátása és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett folyik, a forgalmat a rendőrség Csopak, Paloznak és Lovas belterületén egy párhuzamos útra tereli.

Szerdáig tart a Boglári Szüreti Fesztivál

2014. augusztus 17., 11:03 Módosítva: 2014.08.17 11:11
1

Pénteken, azaz augusztus 15-én kezdődött Balatonbogláron a szüreti fesztivál, ami egészen szerdáig, vagyis augusztus 20-ig tart. A belépés ingyenes és két színpad is várja a látogatókat. Vasárnap például fellép Szandi és a Balkán Fanatik, de lesz szüreti felvonulás és borrendi avatás is. A részletes programért kattintson a képre!

Meghalt egy férfi a balatonkenesei strandon

2014. augusztus 17., 08:53 Módosítva: 2014.08.17 16:52
6

A mentők szombaton fél négykor kaptak riasztást a balatonkenesei Vak Bottyán strand melletti egyik stégre - írja a Hír24. A vízből kiemelt, 35-40 éves férfihez a balatonakarattyai kiemelt mentőegység mellett mentőorvosi motor is érkezett Balatonvilágosról, ám az újraélesztés nem járt sikerrel, a férfi a helyszínen meghalt - közölte a mentőszolgálat veszprémi mentésvezetője. Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője azt közölte, a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Szombaton délelőtt pedig Fonyód és Badacsony közötti vízbe borult egy kajakos. Az egyenruhások azonnal a 43 éves férfi segítségére siettek - írja a police.hu. A budapesti férfi elmondta, hogy a vízijárműve megtelt vízzel, majd felborult. A bajba jutott férfit és a kajakot a rendőrök a szolgálati kisgéphajóba emelték, majd őt a Fonyódi Városi Vízitelep területén épségben biztonságba helyezték.

Napi jó csaj: Tornászlány

2014. augusztus 16., 18:50 Módosítva: 2014.08.17 17:34
11

Kijelenthetjük, hogy a változékony idő nem kedvez a jó nő vadászatnak. De szerencsére nem hagytuk annyiban, és megtaláltuk a balatonboglári Platán strand szépét: a Tornászlányt. A sport meglátszik a hölgy alakján, tökéletesen kidolgozott teste nem véletlenül érdemelte ki a napi jó csaj címet. Ha esik, ha fúj, ő rendületlenül csak tornázik, de megéri a sok energia. Íme az eredmény!

Ha internet nélkül akar élni, menjen a Balatonra!

2014. augusztus 16., 09:36 Módosítva: 2014.08.16 12:13
270

2014-ben olyannyira kell vadászni a hálózatot a Balatonnál, mintha most találták volna fel az internetet. Többen, több helyen teszteltük a Balaton körüli városok internet-wifi és telefonos hálózat ellátottságát, a tapasztalatok szerint siralmas a helyzet. Internet és telefonos hálózat szempontjából (azaz az adatátivteli sebesség) a Káli-medence térsége a legrosszabb, a tapasztalatok szerint sem 3G, sem edge nincs azon a területen, és az is megtörténhet, hogy két napig nem lehet elérni telefonon senkit. A déli part mind a wifi, mind 3G szempontjából jobban ellátott az északinál, de a balatoni hálózatra összességében kijelenthető, hogy egyik szolgáltató sem hasít. Ezt csak tetőzi, hogy a pultosoktól és a hotel recepciósaitól kunyerálni kell a jelszót a wifihez. 

shutterstock 193113566

Az északi parton az edge jellemző, már ha van egyáltalán térerő

Az északi parton a Káli-medencénél a legrosszabb a helyzet, napok telnek el úgy, hogy még térerő sincs, például Káptalantóton. Balatonkenese, Almádi és Tihany sem áll túl rózsásan, Balatonalmádiban az egyetlen egy hely, ahol van wifi, az a város közterén lévő könyvtár, a probléma az, hogy előfordul, hogy két napig szolgáltató hiba miatt nem működik. (Azzal a hibaüzenettel, hogy az időkorlát lejárt.) 3G csak a belváros közterén van Almádiban, sem a parton, sem a strandokon, sem a hegyen nincs csak edge, az is elvétve. Balatonfüreden a strandon pedig edge van, igen,  a leglassabb, ami csak létezik. Erre az eredményre iPhone-nal, Samsunggal és két szolgáltatót tesztelve jutottunk.

A déli parton Siófokon a legjobb a hálózat, Fonyódon nagyon gyenge wifire lehet számítani

Siófokon a plázánál tökéletes a wifi és a 3G, ahogy az Ezüstparton is, a szerkesztőség tapasztalata szerint a jelentősebb településeknél van 3G, de stabilan a nagyvárosokban sem jellemző. „Teljesen nonszensznek tartom, hogy például Siófokon nem öntik dézsábol az ingyenwifit szerte a városban, és vannak olyan helyek, ahol az ilyen szallodákban is ciki, proxys, jelszavasított bénázás van. Nem is tudtam csatlakozni a wifihez egyszer sem" – írta az egyik kollégánk, aki iPhone-nal és Nokia Lumia telefonnal is próbálkozott, két különböző szolgáltatónál. Fonyódon még Siófoknál is rosszabb a helyzet, a helyi hotelekben jelszóval ellátott, nagyon gyenge wifire lehet számítani, de arra a fajtára, ami a szobában nagyjából használhatatlan, az ebédlőben és a hallban jó.

Természetesen megkérdeztük a szolgáltatókat, milyen a Balaton kommunikációs hálózatának ellátottsága, a Telenor, a Vodafone és a T-mobile is nagjyából hasonló százalékban határozta meg: majdnem tökéletes, vallják.

„A vízparti elhelyezkedés szintén nehezíti a rádiós hálózatok dolgát"

„A Vodafone országos kültéri 3G lefedettsége 98,4 százalékos, ami mind hazai, mind pedig nemzetközi kitekintésben kiemelkedően magas érték. Mindennek ellenére a Balaton és környékének lefedése nagy kihívás a szolgáltatók számára, mivel a terület minden szempontból változatos. A térségre jellemző az erős szezonalitás. A nyári időszakban lényegesen többen tartózkodnak a Balaton környékén, mint az év többi részében. Ebből fakadóan ilyenkor a forgalom is többszörösére növekszik. A változatos domborzat, a gazdag növényzet és a vízparti elhelyezkedés szintén nehezíti a rádiós hálózatok dolgát. Ráadásul a part menti szakaszokon a nyaraló és természetvédelmi területeken igen nehézkes az új állomások építése. Méréseink szerint nincs olyan nagyobb, összefüggő terület ahol semmilyen szolgáltatás ne lenne elérhető" – közölte levelében a Vodafone. 

shutterstock 30296104

„A Magyar Telekom szélessávú, 3G, illetve egyre több helyen 4G mobilinternet szolgáltatása az ország területének túlnyomó részén elérhető ügyfeleink részére. A szolgáltatás által lefedett területről (beleértve a balatoni régiót is) részletes tájékoztatás található a vállalati honlapunkon (itt és itt). A honlapunkon megtalálható Telekom 3G és 4G országos lefedettségi térképeken részletesen megtekinthető a Balaton környékének lefedettsége is szélessávú mobilinternet szolgáltatásunkkal. Egyes konkrét Balaton parti települések lefedettségéről a települések jegyzékéből, a nyújtott szolgáltatás paramétereiről pedig a részletes ismertetőből lehet felvilágosítást kapni, amelyek ugyanott elérhetők" – kaptuk a választ. A Telenor a Vodafone-hoz hasonlóan azt írja a közelményben, hogy a változatos domborzati körülmények befolyásolják a szolgáltatás minőségét. 

„A Telenor beltéri lakosságra vonatkozólefedettsége a Balaton környékitelepüléseken 99,9%. Fontos tudni, hogy a mobilhálózat terjedését a változatos domborzati körülmények hátrányosan is befolyásolhatják, ez sajnos jellemző a Balaton környékén is. A Telenor szakemberei a bázisállomások által biztosított szolgáltatások minőségi mutatóit folyamatosan mérik, és a hálózati paraméterek optimalizálásával a lehető legjobb minőségű szolgáltatást biztosítanak az ügyfelei részére."

Amennyiben szeretné megosztani a tapasztalatait, vagy ellenvetése van, írja meg a velvet@index.inda.hu e-mail címre. 

Napi jó csaj: Ingvild

2014. augusztus 15., 16:26 Módosítva: 2014.08.15 20:05
1

Úgy néz ki, ez egy nemzetközi jócsaj-hét, itt van Ingvild, aki Norvégiából érkezett a Balatonra. Az attitűdje alapján nem célja a jócsajoskodás, mi mégis messziről kiszúrtuk a füredi strandon, ahogy egy mininádas mellett csillelt. 

Balatonfüredi férfi tűnt el

2014. augusztus 15., 13:31 Módosítva: 2014.08.15 13:36
1

Czipri Tibor 39 éves, balatonfüredi lakos a rendelkezésre álló adatok szerint 2014. május 30. napon lakásából ismeretlen helyre távozott, és azóta életjelet nem ad magáról – írja a police.hu.

Czipri Tibor
Czipri Tibor

Az eltűnt személy körülbelül 175 cm magas, átlagos testalkatú, enyhén pocakos férfi, aki hosszú barna haját hátra kötött copfban viseli, arca heges. Eltűnésekor valószínűleg farmernadrágot, szürkés-zöldes színű sportdzsekit és drapp színű cipőt viselt, valamint egy fekete hátizsákot, egy bevásárló táskát és egy 5 literes műanyag ballont vitt magával.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság kéri, aki Czipri Tibor tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 06-87/482-288-es telefonszámon vagy a 107-es, 112-es segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Nézze balatoni bulihajóról a tűzijátékot!

2014. augusztus 15., 11:17 Módosítva: 2014.08.15 11:17
3

Szent István és az Új Kenyér ünnepének alkalmából a Balatoni Hajózás Zrt. buli- és sétahajókat indít egyes balatoni kikötőkből, amelyek fedélzetéről a balatoni nyaralók megtekinthetik az esti tűzijátékozást.

Ha ön is szeretne bulihajókázás közben tűzijátékot nézni, az alábbiakban olvassa el, melyik település kikötőiből mikor indulnak el a hajók, és lépjen valamelyik önnek megfelelő  hajó fedélzetére valamelyik önnek megfelelő időpontban.
(A menetrendet a Zrt. honlapjáról loptuk.)

Augusztus 19-én:

20:15 - BALATONLELLE: 2 órás bulihajó

21:00 - FONYÓD: 2,5 órás bulihajó

21:30 - BADACSONY: 1 órás sétahajó

Augusztus 20-án:

20:30 - SIÓFOK: 2 órás bulihajó (Szent Miklós ms.)

20:30 - SIÓFOK: 1,5 órás bulihajó (Kisfaludy komp)

20:30 - BALATONFÖLDVÁR: 1,5 órás sétahajó

20:30 - KESZTHELY: 1 órás sétahajó

20:30 - BALATONALMÁDI: 1 órás sétahajó

21:00 - FONYÓD: 2 órás bulihajó

21:00 - BALATONFÜRED: 1,5 órás sétahajó (Kelén nosztalgiahajó)

21:00 - BALATONFÜRED: 1,5 órás sétahajó (Szigliget ms.)

21:00 - BALATONFÜRED: 2 órás bulihajó (Füred ms.)

21:00 - BALATONKENESE: 1 órás sétahajó 

21:30 - BALATONMÁRIAFÜRDŐ: 1 órás sétahajó

21:40 - FONYÓD: 1 órás sétahajó

Miért rejtegeti Tapolca, hogy mennyire szép?

2014. augusztus 15., 10:57 Módosítva: 2014.08.15 15:02
440

Tapolca elég fura város, mert ha az ember csak átutazóban van, akkor valószínűleg semmi olyat nem lát, ami miatt érdemes lenne megállni. Leszámítva néhány, a főút mentén a mindent elérő entrópia változatos stádiumában lévő épületet, kiüresedett boltot, letűnt korok szomorú mementóit, mint például ez az audiotechnikai szaküzlet.

Aztán az ember sétálgat egy kicsit, és kiderül, hogy például a fenti audiotechnikai szaküzlet mögött légvonalban nagyjából száz méterre ott lapul az ország egyik legszebb tere. Annyira szép, hogy ha azok, akik Elzászba, Prágába, Salzburgba, a világ szerencsésebbnek tartott felébe utaznak azért, hogy ilyen tereket nézzenek meg, akkor jobban teszik, ha az utazásra szánt összeg töredékének a töredékéből ellátogatnak inkább Tapolcára.

A Malom tó szűk környezete ugyanis tényleg egészen magával ragadó. Szépen felújított házak, látványos szökőkút, kristálytiszta víz, ami telis tele van halakkal, leginkább koi pontyokkal, de akkorákkal, hogy már csak azért érdemes ellátogatni a minitóhoz, mert ekkora, ilyen színes halakat ritkán látni, vagy általában olyan helyeken vannak, ahol pénzt kérnek értük.

Tényleg, a szó minden értelmében tökéletes térről van szó, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy olyan, mintha a térre vezető kis sikátor határ is lenne két világ között. A téren csak a víz csobogását hallani, kanalak csörrenését, beszélgető embereket, a kinti forgalomból, nyomott városi hangulatból semmi sem érződik. Ahogy a tér varázsa is teljesen elmúlik, már annyitól is, ha csak 20 méterre eltávolodunk.

Hamburger fél perc alatt, mikróból

vlc
2014. augusztus 15., 09:54 Módosítva: 2014.08.15 09:54
1

Aki nem hűtőtáskával és otthoni rántott hússal indul a strandra, kénytelen a parton enni. A kínálat szinte mindenhol egységes, nem fog túl sok variációval találkozni, de nincs is ezzel semmi baj. A hamburger, lángos, palacsinta triász verhetetlen. A földvári Szélkakas bisztró viszont bevitt egy övön aluli ütést, ilyen gyatra hamburgerre aligha számítottunk. Kívülről egész ígéretes látványt nyújtott a szendvics, de aztán jött a tragédia. 

hambi

Az idő olyan változékony, hogy egy tökéletes strandolós napból is három perc alatt lehet katasztrófa. Verőfényes napsütésben vágtunk neki a partnak, de persze mire nekifeküdtünk volna a semmittevésnek, természetesen beborult. Nem estünk kétségbe, egy valamirevaló strandoló módjára feltaláltuk magunkat: ettünk. A hamburger-palacsinta kombinációban gondolkodtunk, de csak az első fogásig jutottunk el. A sajtburger még az élettől is elvette a kedvünk. Kiálltuk a sort, kértük az ebédet és fél perc múlva már kezdhettünk is enni. Eláruljuk hogyan lehetséges ez. A kedves kiszolgáló hölgy csak maga mögé nyúlt és leemelt egy bucinak látszó tárgyat egy óriás kupacról. Igen, az előre elkészített szendvicseket tárolta maga mögött a 30 fokban. Majd bevágta a mikróba, salátástól, húsostul, mindenestül. Elég volt 10 másodperc ezer watton és már a kezünkben is tarthattuk a csodát. Nem keseredtünk  el, ettünk mi már meleg salátát, a többi biztos finom lesz. Tévedtünk. Ételt nem szép dolog kidobni, de sajnos csak a felééig jutottunk el és azt is rosszul tettük. Íme belülről a szégyenbuci:

hambi 2

Napi jó csaj: Lilla

2014. augusztus 14., 17:45 Módosítva: 2014.08.15 09:01
1

A közelmúltban bemutatott Leila barátnőjét prezentáljuk ma, Lillát. Lilláról sok kép készült, mert egyik fotón sem volt megelégedve magával, de reméljük, ezzel a képpel az olvasókon kívül őt is meggyőzzük arról, mennyire felesleges aggodalmaskodnia, hiszen nagyon csinos lány. Ezúton is köszönjük a jó kép és póz érdekében tett erőfeszítéseket, Lilla!

Baleset miatt rendőrök irányítják a forgalmat a 7-es számú főúton

2014. augusztus 14., 17:10 Módosítva: 2014.08.14 18:56
0

A augusztus 14-én 16 óra 17 perc körüli időben a 7-es számú főút 106-os kilométerszelvényében Balatonszabadi-Sóstónál két autó ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett. A helyszínelés és a műszaki mentés idején az érintett útszakaszon a forgalom rendőri irányítás mellett váltakozó irányban halad - írja a police.hu. Kérjük az arra közlekedők figyelmét, türelmét!

Friss: Véget ért a helyszínelés és a műszaki mentés.