Joaquin Phoenix főszereplésével készül egy film, a The Master, amely még moziba sem került, de Tom Cruise már kiakadt rajta - írja a RadarOnline. A kiakadás oka, hogy az alkotás gyakorlatilag a szcientológia kezdeteit mutatja be, noha ezt a film készítői cáfolták. Nézzék meg a trailert.

A trailerben számos olyan elem bukkan fel, amelyek valóban a szcientológiára emlékeztethetik a nézőt (ha járatlan a témában, néhány korábbi cikkünk a témában segíthet). Főszereplője Lancaster Dodd, egy science fiction író, aki az ötvenes években vallást alapít, és több milliárd évre köt szerződéseket az emberek lelkéért, miközben könyvben elmélkedik arról, hogy az ártalmas személyek és a születés előtti emlékek milyen rossz hatással vannak az emberekre.

Paul Thomas Anderson, a film írója és rendezője a filmet állítólag már megmutatta Cruise-nak, aki jelezte: komoly problémái vannak vele. Marc Headley egykori szcientológus a forgatókönyvről úgy nyilatkozott a Daily Beastnek, hogy ha az „egyház" ki is ad majd egy közleményt, amely szerint a Master nem róluk szól, akkor sem intettek még be nekik ennyire.