Utoljára 2011-ben készült fotó arról, hogy Hajdú Péter tilosban parkol – mostanáig. A Blikk egyik olvasója Budapesten, a Margit hídra felvezető úton készített képet a műsorvezető-producer autójáról, aztán beszámolót is írt a csütörtöki akcióról. "Hajdú Péter egy ABT tuningolt luxus-Audival állt meg délután a Pozsonyi út elejénél, a Margit híd felhajtójánál. Leparkolt, majd bement a szemközti épületbe. A parkolással a KRESZ-t jócskán megsértete. Kezdve azzal, hogy a forgalmat is akadályozta, hiszen túl közel állt a zebrához, veszélyeztetve mind a gyalogosokat, mind a bicikliúton közlekedőket:"

Hajdú a lap kérdésére elismerte, hogy ott volt, és hozzátette, csak egy pillanatra kellett beszaladnia valahová. Nyilván nagyon szeretett volna parkolóhelyet találni, de hát nem volt, na. "Tovább már nem tudtam volna menni, mert az út felvitt volna a Margit hídra" – magyarázta. A házaspárnak rendszeresen gondja akad a közlekedéssel: Sarka Kata tavaly tavasszal beletolatott egy autóba, Hajdú meg a mozgássérült parkolóhelyek jogosulatlan elfoglalásáról hírhedt, 2009-ben egyszer, 2010-ben kétszer tette le autóját rokkantparkolóba, de 2011-ben is elkövette ezt a szabálytalanságot, és még furcsán is parkolt.

Update 1: Hajdú Péter pénteken reggel a Facebookon fakadt ki a Blikk cikkén. "Tegnap kora délután, pár percre megálltam a Jászai Mari térnél. Egy autó pont előttem állt ki egy helyről. A parkolást, sem tábla, sem útburkolati jel nem tiltotta. A zebrától is kellő távolságra voltam, azt hiszem. Mivel egy másik autó helyére álltam, eszembe sem jutott, hogy rossz helyen parkolhatok. Ehhez képest, a mai Blikkben, egy annyira mocskos írás jelent meg rólam, hogy köpni, nyelni nem tudok. Azt írják, hogy "Csak azért is tilosban parkoltam". Mi az, hogy csak azért is???! A korábbi tilos parkolásaim miatt, különösen figyelek arra, hogy hol állok meg. Most is figyeltem, ennek ellenére, lehet, hogy nem eléggé. De hangsúlyozom, sem tábla, sem útborkolati jel nem tiltotta a megállást."

Vetne rá követ?

Update 2: Hajdú Péter megállíthatatlan a Facebookon. Folytatta a reagálást a parkolásáról sz óló cikkre. "Figyelmetlen vagyok, ezért: sokszor, rossz helyen parkoltam, többször volt már gyorshajtásom és volt, hogy késve fizettem be a parkolási díjat. Sajnos előfordulhat, hogy a jövőben is lesznek ilyen túlkapásaim. Nyilván mások is elkövettek már hasonlót, de ha én teszem, az biztos érdekesebb. Nem azt mondom, hogy az vesse rám az első követ, aki még nem tett ilyet, hanem, hogy a vélemény és a kritika legyen arányban az elkövetett szabálysértés súlyával. Ez így korrekt nem?!"