Még csak most ocsúdtunk fel A Dal meglepő végeredménye láttán, a celebek egy része sokkos állapotban psoztolta tele az üzenőfalát, de máris itt van a vasárnapi nyalánkság, A Nagy Duett, ahol egyre fogynak a párosok, a hangulat pedig annyira jó, hogy Liptai Claudiát pizsamában zavarták a színpadra. A teljesen értelmezhetetlen szetten meg sem lepődünk a fétiscuccok után, ez csak szerény utánlövés.

Erős kezdéssel Szabó Győző és Király Linda Amy Winehouse Rehabját adta elő, amihez mint a zsűri is kiemelte nagyon erős dramaturgia kapcsolódott. Sikerült azért jó sokszor elmondani, hogy Szabó már tiszta, leszámolt a cuccal, éljen a szermentes élet, szeressétek egymást gyerekek.

Ehhez képest Bangó Margit és Lakatos Márk nem vacakolt a dramaturgiával, bár egy pillanatra megállt bennünk az ütő, amikor Bangó egy flitteres nadrágkosztümben, Lakatos pedig - mi másban - mint piros bőrdzsekiben - és fekete nadrágban feszített, amire valamilyen szoknyára hajazó dolgot húzott. Péterfy Borira rázta a haját Bangó, Lakatos pedig jól belehajolt. Az élen haladó páros megkapta a 30 pontot, a zsűri elmondta, hogy van itt kémia, meg közös munka bőven. Lakatos sikeresen lepatríciázta Claut, aki egy pillanatra nem kapott levegőt, de aztán replikázott.

Erdélyiéknek nehéz dolguk volt a múlt heti Gangnam Style után, ezért egy teljesen más műfajhoz nyúltak. A Killing me softly-t a "délután leugrom a boltba a gyerekkel" nadrágjaitól megfosztott Erdélyi a szokásos lelkesedéssel énekelt, magához képest teljesen vállalhatóan. Azért kicsit beszólt a zsűri, de finoman, hiszen ez egy kereskedelmi csatorna, nem szabad túl őszintének lenni.

Azt azonban sikerült összehozni, hogy Szinetár Dóra és Dopeman színpadképén számos gyerekarc tűnt fel, ami nem csoda, hisz a Szívem vigyázz rád-ot énekelték. Megfelelően csöpögősre sikerült, kamera rásvenkel egy szép gyerekarcra, hosszan kitart, szavazatok dőlnek, producer dörzsöli a tenyerét. Kasza a megmondóember lazán lezolizta Dopemant (Szinetár Bereczkivel is énekelte ezt számot), amitől Szinetár láthatóan elsápadt.

De nincs idő az érzelmekre, lépjünk tovább, jöjjön Szulák Andrea és Papp Gergő. A láthatóan jelmezbálba induló páros férfitagja chippendale-nek öltözött, Szulák pedig egy rózsaszín ballonkabátban, és szintén rózsaszín szívecskés napszemüvegben énekelte az Aserejét (Las ketchup). De legalább jól szórakoztak, és nem kellett azon izgulni, hogy mennyire kínos az énekelni nem tudó Papp.

A múlt héten megígért fodrászkodás nem maradt el, bár csak néhány kósza tincsre futotta Cseke Katinka hajában, mindenesetre láthatóan jót tett neki az új frizkó, vagy csak azt szereti ha jó mélyen dekoltált, a fene se tudja. Hihetetlen vehemenciával énekelte a Moves Like Jaggert, partnere csak kullogott utána. A zsűri is észrevette a dolgot, Liptai pedig közölte, hogy itt ugye két produkció volt, az egyik 18-as karikás Cseke melleinek ugrálása, míg a másik a dal. Erre aztán Kasza is osztotta a szexizmust, mondván "Szexuálisan túlfűtött pszichó anakonda tekereg a színpadon" vagy talán egy masszívan berúgott urulógus.

Páros jobbra el, mi meg csak azt vettük észre, hogy a táncolni nem szerető Gesztesi zongorázik és énekel Csézy-vel méghozzá a Halleluját. A szám sikere persze garantált volt, Gesztesi pedig jól énekel.

A direkt marketing eszközével machináló Super TV2 telerakta halakkal a várótermet (értik Hal a tortán) másrészt berángatták az énekelni szerető Dukai Reginát és Galambos Lajost, akik hogy-hogy nem, a fent említett műsorban vállalnak tevékeny szerepet. A No more tears-t énekelte Dukai, aki sötétkék hasig kivágott talán Sugarbird estélyiben ragadta magához a mikrofont, majd távozott a trombitással.

Már csak a nézői szavazatokra várt a műsorvezető páros, drámai felvezetés, röpke 10 perc, és kiderült, Erdélyi Mónika és Gáspár Laci nem megy jövő héten a stúdióba.