Úgy döntött az illetékes szlovákiai bíróság, hogy elveszi a Magyarországon halálos balesetet okozó Eva Varholíková-Rezešová ötéves kislányát, és édesapja, Erik Fischer gondjaira bízza őt – írja a Novy Čas szlovák bulvárlap. Fischer és Rezešová jó ideje elváltak, azóta a lapok szerint folyamatos konfliktust szül közöttük a kislány, Ella ügye. Múlt csütörtök óta van Fischernél a kislány, de hétfőn vált hivatalossá a bírósági döntés, amit kedden tudott meg a börtönben ülő anya.

A kassai regionális bíróság szóvivője, Marcela Gálová személyiségi jogok miatt nem akart nyilatkozni, ahogy Erik Fischer sem akarta sem megerősíteni, sem cáfolni a hírt. A döntés annak tükrében nem lehetett váratlan, hogy Rezešová sokat szerepelt a bulvármédiában, pár hete pedig pedig ittasan okozott négy ember halálát okozó balesetet az M3-as autópályán, Bag környékén.

Rezešová már több mint két hete raboskodik egy magyar börtönben, és mentálisan egyre rosszabb állapotban van a Novy Čas szerint. Az ételt visszautasítja, így lassan csont és bőr soványságúvá válik. A hétvégén a családja meglátogathatta, és egy órát vele tölthettek, Rezešová azonban ettől teljesen kiborult. A lap szerint édesanyja hiába csitította, képtelen volt abbahagyni a zokogást. Állapotán sokat ronthat most az is, hogy a bíróság elvette a gyerekét a nőtől. Állapota miatt vallomást továbbra sem tett Rezešová.