Még mindig nincs olyan lelkiállapotban az M3-as autópályán négy ember életét kioltó baleset okozója, hogy vallomást tegyen. Eva Rezešová-Varholíkovát ügyvédje szerint megrázta, hogy meghalt a negyedik áldozat is. Az ittasan vezető nő családja viszont hajlandónak mutatkozik állni az elhunytak temetési költségeit. Közben kiderült az is, a nő sűrűn jelent meg részegen exférje házánál, keddi ámokfutását is itt kezdte egy kertkapu ledöntésével.

"Azután, hogy megtudta, hogy a negyedik sértett is elhunyt fokozódott" a keserűsége Eva Rezešová-Varholíkovának, az M3-ason kedden történt baleset okozójának – mondta a Velvet kérdésére a nő ügyvédje, Tóth M. Gábor. Rezešová emiatt még mindig nem tett vallomást.

A csütörtökön 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett Rezešová védője megerősítette, hogy az elkövető családja felajánlotta anyagi segítségét az áldozatok hozzátartozóinak – ebben benne van a temetési költségek fedezése is. Arról ugyanakkor nem tud, hogy az áldozatok családja jogi képviselőt fogadott volna, illetve kártérítésért folyamodna.

Barcától Bagig

Alexander Rezeš exminiszter 35 éves lánya keddre virradó éjjel indult el Kassáról Budapest felé. Ezt az indulást sokáig homály fedte. Csütörtökön a rendőrség is megjelent Rezešová-Várholiková volt férjének, Erik Fischernek az otthona környékén. A Kassa déli városrészében, Barcában található kertes házas övezet volt az, ahol a milliomosnő elkezdte ittas ámokfutását – írja a Čas.sk szlovák bulvárlap. Fischer – akitől gyereke is született Rezešovának – állítja, egykori felesége sűrűn felkereste őt részegen.

Amikor kedd éjjel beállított, a férfi szerint már ittas volt (látható is a vodkásüveg a kocsi mellett a baleset helyszínén), ezért hamar szóváltásba keveredtek. Rezešová ezután elviharzott BMW-jével, de úgy, hogy tolatás közben letarolta az 54 éves szomszéd, František Milkovič kertkapuját. Ezért helyszíneltek itt a kassai rendőrök csütörtökön. Fischer ezután értesítette exneje családját Rezešová állapotáról, így a nő jelenlegi partnere is utána eredhetett.

Tóth M. Gábort is kérdeztük, tud-e ezekről a történtekről. Az ügyvéd nem kívánt Rezešová magánéleti kérdéseiben állást foglalni, arról pedig nem kívánt nyilatkozni, valóban a nő után hajtott-e valaki.