A rendőrség lezárta a nyomozást a tavalyi kulcsi gyilkosságsorozat ügyében, és beszámíthatónak nyilvánították az elkövetéssel gyanúsított H. Csanád Jutast – írja a Bors pénteki száma. A 24 éves H. Csanádot korábban két szakértő is beszámíthatatlannak ítélte, és kényszergyógykezelésen az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tartották őt. Két másik szakértő szerint azonban csak a gyilkosságok idején volt a gyanúsított beszűkült tudatállapotban, kóros elmebetegségben nem szenved.

Hortobágyi Tibor, a férfi ügyvédje elmondta a lapnak, szerinte hamarosan az ügyészség vádat emel védence ellen, a büntetőper ősszel kezdődhet. H. Csanád tudata ügyvédje szerint teljesen kitisztult, bár még kap gyógyszereket, és az IMEI-ben marad ügye tárgyalásáig. "Már nem zárkózik be saját világába. Újra tévét néz, olvas, az IMEI-ben ő lett a könyvtáros. Már azt sem utasítja el, hogy életben maradt hozzátartozóival találkozzon" – nyilatkozta Hortobágyi. A rokonok azonban eddig nem látogatták meg, sőt nem is akarják látni, bár ez előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, a bíróságon ugyanis mindenképp találkozni fognak.

H. Csanád tavaly április 4-6. között brutálisan gyilkolta meg nagyszüleit bátyját és apját, illetve anyját, nővérét és annak barátját súlyosan megsebesítette. A férfit még 6-án elfogták egy közeli bozótosban.