Szexelni akart áldozatával a szigetszentmiklósi lány gyilkosa

MTI
2013.04.23. 13:27 Módosítva: 2013.04.23. 13:28

Szexuális kapcsolatot akart létesíteni későbbi gyilkosa azzal a 16 éves szigetszentmiklósi lánnyal, akit a halásztelki Duna-partra csalt. Az áldozat elutasította a közeledését, ezért a férfi dühében megölte – közölte Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a gyanúsított vallomása alapján kedden.

A 31 éves T. Zoltán ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, ez nagy valószínűséggel kiegészül egy újabb minősítéssel, az aljas indokkal, mivel a férfi beismerte, hogy szexuális közeledésének visszautasítása volt a gyilkossága indoka. Ezért a bűncselekményért 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A Budakörnyéki Járásbíróság április 12-én helyezte előzetes letartóztatásba a büntetett előéletű férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a 16 éves szigetszentmiklósi hallássérült lányt két nappal korábban Halásztelken. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy közösségi portálon nézte ki magának a fiatalt, és a bűncselekmény estéjén találkozóra hívta. A halásztelki Duna-partra érve brutálisan bántalmazta és megfojtotta a lányt. A lányt napokig eltűntként keresték ismerősei.