Két év nyolc hónap fogházbüntetést kapott a 29 éves Gyurassza Máté, aki három éve felhajtott a közvágóhídi villamos-végállomás peronjára, elütve három embert – írja a Bors. A IX. kerületi gázolásba három ember belehalt (Juhász István, G. Béláné és N. Ferenc), míg ketten maradandó sérülést szenvedtek. Cseszlayné Boross Judit bírónő elmondta még, hogy Gyurasszát öt évre eltiltották a járművezetéstől és jó magaviselet esetén büntetése felének letöltése után szabadulhat.

Gyurassza végig megbánást tanúsított és személyesen is felkereste az áldozatokat és hozzátartozóikat, akiktől bocsánatot is kért. Az ítéletet tudomásul vette, és elismerte felelősségét. Balog Etelkát és párját is elgázolta a vádlott aznap, Juhász Ferenc életét vesztette, Balogh pedig maradandó károsodásokkal élte túl a balesetet. Elmondta, a bíróság szerinte szigorú ítéletet hozott. "Sokáig hibáztattam Mátét, de megbocsátottam neki" – tette hozzá. Egy nevét nem vállaló, feleségét elvesztő hozzátartozó azonban nem tud megbocsátani, szerinte túl enyhe az ítélet, nem életszerű, hogy valaki elaludjon a csúcsforgalomban.

Ugyan Gyurassza és a védője elfogadta az ítéletet, az ügyész súlyosbításért fellebbezett, így az nem emelkedett jogerőre.