2010. volt az első év, amit teljes egészében figyelemmel kísértünk a Kockahas-blog szemüvegén át, felsőruházatuktól megszabaduló férficelebek után kutatva. Az esztendő során láthattunk is bőven elég félig vagy egészen meztelen hírességet az erősebbik nem tagjai közül, ezért ebben a posztban csak azt a 10 esetet soroljuk, amit valamilyen okból a legérdekesebbek közé tartozónak gondolunk. Időrendi sorrendben következzen tehát a best of celebvetkőzés összeállítás, 2010-ből!

1. U20 - Rögtön január első hetében a hazai U20-as focicsapat fiatal tagjaival indítottuk az évet. Fent Dudás Ádám látható, miközben úgy csinál, mintha éppen lépne ki a zuhany alól. A hazai férfihírességek körében nem fordul elő gyakran, hogy egy vetkőzős naptár képeihez pózolnának, az meg végképp ritkaság, hogy a fotók ilyen jól sikerüljenek, mint ebben az esetben.

2. Alex Reid - Szintén januárban volt még, amikor a ketrecharcosként indító, majd Jordan transzvesztita pasijaként hírnevet szerző Alex Reid megnyerte Nagy-Britannia utolsó Celebrity Big Brotherjét. A műsorból azt a felejthetetlen jelenetet szemléztük, amikor a sportoló többek között Basshunter segítségével spriccelte magát barnára. Basshuntert azóta szexuális zaklatásért letartóztatták, Alex Reid továbbra is Jordan pasija. Ki tudja, melyikük járt rosszabbul.

3. Mark Wahlberg - Tavasszal járták be a világot azok a fotók, amelyek a Calvin Klein egykori modelljéről egy forgatás szünetében készültek. Mark Wahlbergről a fenti pocakos képek láttán az egyik legpozitívabb komment az volt, hogy “a hasa ellenére jópasi még mindig. Karakteres arca van.”

4. Marc Jacobs - Mark Wahlberghez hasonlóan drasztikus változáson ment keresztül Marc Jacobs is, csak ellenkező előjellel, és nem egy film, hanem egy parfümreklám kedvéért. 6 évvel ezelőtti, meglehetősen ijesztő énjéhez képest a 47 éves divattervező most döbbenetesen jó formában van, nem véletlen, hogy meztelenül pózol idén tavasszal piacra dobott parfümje reklámjában.

5. Matthew McConaughey - Vele kezdődött a Kockahas-blog, ezért rá mindig külön figyelmet fordítunk. Matthew McConaughey alapesetben félmeztelen, és inkább az számít hírnek, ha felöltözik, mindenesetre 2010-es produkciói közül ez a kutyás-babás fotósorozat jött be a leginkább. “Cuki pasi, cuki kutyával, cuki kölökkel, mindent visz” - summázta a látottakat az egyik komment.

6. Giorgio Armani - Nyáron egymást érték a strandoló celebekről tudósító posztok, de Rafael Nadal vagy Cristiano Ronaldo láttán egyre többen panaszkodtak, hogy már unalmasak. Ezért ebbe a top10-be Giorgio Armanit válogattuk be, hiszen 76 éves celebek fürdőruhás képei igazán nem számítanak mindennaposnak. Ráadásul a divattervező öregúr nemcsak bevállalós, hanem korához képest remekül is néz ki.

7. Kellan Lutz - Valószínűleg Kellan Lutz volt 2010. legtöbbet vetkőző férficelebje, még Matthew McConaughey sem ért a nyomába. Bárfutott ő is kutyával és reklámozott alsónadrágot, a rengeteg róla szóló poszt közül azt választottuk be a legérdekesebbek közé, amelyikben szakáll és kocsi van.

8. Benkő Dániel - Az Ezek megőrültek! volt az ősz villantásokra specializálódott magyar tévéműsora, és a férfijátékosoknak külön posztot szenteltünk ebben a blogban. Benkő Dániel hímtagja remekül kivehető volt a borzalmas zöld dressz szorításában, és bár az ezt dokumentáló képek és videó cseppet sem művészi, szép vagy izgató, érdekesnek viszont mindenképpen érdekes, hiszen szinte rekordszámú nézőnket inspirált hozzászólásra.

9. Jared Leto - Jared Leto rengeteget szerepelt idén a Kockahas-blogban, már csak azért is, mert 30 Seconds to Mars nevű együttesével a színész-énekes idén itthon is fellépett. A róla szóló posztok közül azt ítéltük a legérdekesebbnek, amelyik októberben azt mutatta be, milyen szálkásra dolgozta ki Leto régóta gyakran mutogatott felsőtestét.

A kulcsszó: legemlékezetesebb. Ki nyerjen?

10. David Beckham - A tizedik helyen pedig szintén egy jól ismert arc (és jól ismert kockahas): David Beckhamé. Ő már olyan régóta az első számú vetkőzőistennek számít a férficelebek közül, hogy az lenne a kézenfekvő, ha így 2010-ben már kihagynánk a 10 legizgalmasabb közül. Pontosan ez volt a szándékunk, de aztán eszünkbe jutott a fenti videó. Ezen Beckham egy masszőzt viccel meg vetkőzéssel, Ellen Degeneres utasításai alapján. A kommentelők zöme is egyetértett abban, hogy “ez tényleg nagyon jó volt”, ezért ha ön októberben nem nézte meg, pótolja be most a mulasztást! Aztán pedig a szavazógépről még választhat is magának egy legizgalmasabban vetkőző férficelebet a 2010-es best ofból, hogy legyen egy győztese is ennek a válogatásnak.