Sokan nem rajonganak a celebes posztokért, de még sokkal többen viszont olvassák őket, ezért most megint beiktatunk egyet. Egy celebmentes történetben egyszer érintettük már a témát, és ott rögtön Sealt és Heidi Klumot választottam illusztrációnak. Gondoltam, ha most csinálok egy összeállítást a különböző bőrszínű celebekből álló párokról, akkor őket már kihagyom. És ekkor tűnt fel, hogy rajtuk kívül olyan nagyon sok több nincs is, mert Mariah Carey-t és Nick Cannont már éppen eleget emlegettük a szüzességi fogadalomnál, Imant és David Bowie-t pedig a hűséges párokról szóló posztban lőttem ki. Itt pedig nagyjából el is fogyott a muníció.

Ha se az emlékezőtehetségem, se a gugli nem csal, akkor a fentieken kívül egyedül Halle Berry és kedvese, a modell Gabriel Aubry maradtak még az aktuális vegyes celeb-celeb párok közül. Így a fotó után többek között Michael Jacksonnal, Madonnával, Woody Allennel és Bartók Eszterrel nosztalgiázunk.

Amikor Michael Jackson elvette Elvis Presley lányát feleségül 1994-ben, ez akár a világtörténelem legfontosabb celeb-esküvője lehetett volna - kár, hogy senki nem tudta komolyan venni, főként mivel a popkirálynak túlságosan is nagy szüksége volt éppen egy feleségre a gyermekmolesztálási pletykák miatt. Arra a nagy felhajtásban alig emlékezett vissza valaki, hogy ez a szupersztár-pár egyben "kevert" pár is volt, etnikai hovatartozás szempontjából. Csak éppen Jackón nem maradt már addigra semmi látható nyoma afrikai származásának.

A világ első számú különböző rasszokból származó celebekből álló párja tehát marad továbbra is John és Yoko. A hippimozgalom minden pozitívumát megtestesíti az ő kapcsolatuk: szerették egymást és csak ez számított. Minden egyébre, konvenciókra, szabályokra, háborúkra és józan észre fittyet hánytak. Legendák lettek és azok is maradnak, fix pontként a poptörténelemben. Mindenki ismeri őket, még arra sincs szükség, hogy a vezetéknevüket ideírjam.

Zajlott le hasonló horderejű celebrománc a magyar közönség szeme előtt is: Bartók Eszter és Caramel kapcsolata. Ők ketten három éven keresztül mutatták az országnak, hogy egy magyar lány és egy roma fiú is tud egymással békében és harmóniában közös életet élni. Nincs az a szuperlatívusz, amivel ki tudnám fejezni a tiszteletemet és a hálámat, hogy mennyire jól jött ez a három év ennek az országnak, hogy a sok feloldhatatlannak tűnő konfliktussal szemben végig ott voltak ők ellenpéldaként, hogy na lám, tessék, de azért ilyen is van. "Ilyen" most már nincs, de ezzel a felnőtthöz méltó, csendes szakítással szintén példát mutatott az egykori mega-pár. Én azt mondom: riszpekt.

A végén pedig egy-egy példa olyan vegyes kapcsolatokra, amikben az egyik fél csak attól lett híres, hogy a másiknak a házastársa lett. Ilyen például a fenti képen látható Carlos Leon, akit mindenki Madonna lányának apjaként ismer. Ha a latinokat különbözőnek vesszük, Madonnával ketten ők is vegyes párt alkottak, legalább arra a kis időre. Fehér felesége van a golfozó Tiger Woodsnak és fekete a popzsűriző Simon Cowellnek, de hadd zárjuk a sort helyettük Woody Allennel és Soon-Yi Previnnel. Ez utóbbi hölgy ázsiai származású, és úgy került a családba, hogy Mia Farrownak, Woody Allen korábbi szerelmének volt örökbefogadott lánya. A korábbi pótpapával a 34 év korkülönbséget áthidaló házasság 1997. óta tart.

Szóval azért lesz, aki gondoskodjon színes gyerekekről, még ha nem is feltétlenül a celebek. Bár ez az ikerpár már mindenképpen híres: egyikük fehérnek, másikuk feketének jött a világra.