Az évnek ma kezdődő időszakát arra szokás szentelni, hogy az ember azzal legyen, akit szeret. A közös karácsonyi programokra adunk 5 tippet frissen összeállt, illetve hosszabb ideje bejáratott szerelmespároknak. Hova menjünk, mit csináljunk kedvesünkkel az ünnepek alatt?

1. Korcsolyázás. A verhetetlen téli klasszikus, ha randihely-keresésről van szó. Ha a pár egyik tagja még nem tud korizni, akkor azért jó, mert lehet tanítgatni, és az legalább az egyik félnek általában vicces. Ha meg mindketten profi korisok, akkor meg azért jó, mert lehet együtt suhanni a jégen. Zene, forralt bor, kipirult orcák, ketten a keringő tömeg közepén... Tavaly is ajánlottuk már ezt, bizonyára jövőre is fogjuk.

2. Filmnézés. Az idő ilyenkor általában nem nagyon kedvez az egésznapos szabadban levésnek, ezért estére jól esik ketten begubózni és megnézni egy filmet. Természetesen nem egy zsúfolt moziban, ahol az évnek ez a szaka a csúcsidőszak, hanem otthon. A filmválasztásnál azonban nem érdemes a karácsonyi-romantikus tematikát erőltetni: inkább jó film legyen, mint karácsonyi. Az egyetlen kifejezetten karácsonyi, fiúknak és lányoknak egyaránt ajánlható romantikus film talán az Ollókezű Edward (további ajánlatokat várjuk a kommentekben).

3. Játék. Mégiscsak jobb azonban a filmnézésnél valami interaktívabb, ahol nem csak csendben ülünk a másik mellett a sötétben. Elő a kártyát, dobókockát, társasjátékot, és bár karácsony van, nem feltétlenül muszáj hagyni a másikat nyerni. Inkább arra figyeljünk, hogy ha - esetleg frissen kapott - számítógép vagy konzol előtt kötünk ki, akkor mindenképpen kettesben is élvezhető játékot válasszunk. Máskülönben rossz vége lehet a dolognak.

4. Buli. Persze nem lehet az egész ünnepsort kettesben végigcsinálni. Az igazi bulizós éjszaka ugyan a szilveszter, de talán már karácsony környékén össze sikerül trombitálni egy-két barátot. Egy hangulatos karácsonyi buli maximális létszáma a tíz főt nem igazán szokta meghaladni, és természetesen az alkoholba sem kell feltétlenül fejest ugrani. Azt hagyjuk meg az év utolsó napjára, karácsonykor pedig a buli is legyen egy kicsit... karácsonyi.

5. Család. Az ünnepek alatt sokan a családi programok miatt nem érnek rá randizni. Aki merész, az fogja, és az unalmas rokoni összejövetelekre elviszi magával újdonsült barátját vagy barátnőjét. Ha működni fog a kapcsolat, akkor előbb-utóbb úgyis kötelező lesz a másik számára is a megjelenés. Persze a kezdőt-mélyvízbe taktika nem feltétlenül jön be: az biztos, hogy ha kedvesünknek nincs kedve mind a kilenc unokahúgunkkal egyszerre megismerkedni, akkor jobb, ha ezt egyelőre nem is erőltetjük.

Mint mindig, most is várjuk olvasóinktól a további tippeket. Ön milyen programot szervezett kedvesével a karácsonyi szünet idejére (igen, azon kívül)?