Éppen a múlt héten adtunk hírt egy brit párról, ahol az édesapa halálos beteg, és a facebookos barátok dobtak össze neki pénzt, hogy megtarthassa a lakodalmat gyermeke anyjával. Amerikában is volt egy hasonló sztori, tudósít a Times Herald-Record, de ott azzal a végülis szerencsés fordulattal zárult az ügy, hogy kiderült, hogy a menyasszony csak tetteti a betegséget. A hazugsággal viszont annyi pénzt csalt ki rokonaitól-ismerőseitől, hogy most börtönben van.

Jessica Vega 25 éves, és még 2010-ben jelentette be a rokonok és családtagok legnagyobb megdöbbenésére, hogy leukémiás, már csak kevés ideje van hátra az életből, és az az utolsó kívánsága, hogy egy szép lakodalmon hozzámehessen gyermeke apjához, bizonyos Michael O’Connellhez, aki maga is úgy tudta, hogy menyasszonya haldoklik.

Erre azonnal érkezni kezdtek a felajánlások, és állítólag több ezer dollár értékben jöttek össze adományok (a pontos számot nem közölték, de forintban milliós összegről lehet szó), kaptak menyasszonyi ruhától nászútig mindent. A lakodalom képei az alábbi videós fotóösszeállításban tekinthetők meg.

Az esküvő 2010. májusában volt, szeptemberben azonban a férj elkezdett arra gyanakodni, hogy felesége esetleg nem is olyan beteg, mint mondja. A dolog odáig fajult, hogy O’Connell a rákot megerősítő orvosi leleteket követelte feleségétől, ilyenek azonban persze nem voltak, így végül kiderült az igazság. O’Connell rögtön beadta a válókereset, amikor megtudta, hogy felesége csalással szedett össze ennyi pénzt, és még saját férjének is képes volt azt hazudni, hogy leukémiás.

A történetnek itt azonban még nem lett vége, mert terjedni kezdett az ismerősök körében a hír, hogy Vega igazából nem rákos, és végül a rendőrség is belenézett az ügybe. Akik annak idején pénzt vagy mást adtak a párnak, természetesen nem tudták poénra venni a dolgot. A menyasszonyi ruha adományozója egy esküvős üzlet tulajdonosa volt, aki a következőket nyilatkozta Vegáról: „szívfacsaró történetet adott elő. Nekem meghalt egy rokonom rákban, úgyhogy mindent megtettem, hogy segíthessek neki.” Hiába, ezzel a témával egyszerűen nem szabad viccelni, főleg nem haszonvágyból.

Vega következő büntetőtárgyalása április 20-án lesz, de csakúgy mint a tegnapi késelős sztoriban, a férj itt is megbocsátást gyakorolt idő közben, sőt, a pár újra összejött, és megszületett már a második gyerek. Így aztán O’Donnell abban reménykedik, hogy előzetesben lévő, négy évnyi szabadságvesztéssel fenyegetett felesége csak pénzbüntetést kap, és nem kell majd börtönbe mennie, ha visszatéríti az okozott kárt.

Mellesleg nem Vega az első nő a történelemben, aki bűncselekménnyel gyűjtött esküvőre, volt korábban hír egy kábítószerárus és egy sikkasztó hölgyről is, míg egy négygyermekes brit pár néhány éve pornóval próbálta összeszedni a lakodalomravalót.