A Zoosk.com nevű „romantikus közösségi oldal” megbízásából Amerikában végzett közvélemény-kutatás adatai megerősítették, amit az Éden Hotel lakói már rég tudnak: nyaralás közben jobb a szex. A 18 és 49 év közötti amerikai válaszadók csaknem háromnegyede mondta azt, hogy jobbak a szeretkezések nyaralás közben - és itt most természetesen egy állandó partnerre kell gondolni, nem egy nyaralás közben abszolvált hódításra.

Nem csoda tehát, hogy a tegnapi posztban bemutatott egyik társkereső is nyaraláshoz keres dekoratív női partnert bőkezű férfiak számára. Az otthontól távol mindenki könnyebben elengedi magát, a rég összeszokott párok életébe is izgalmat csempésznek az új helyszínek, szituációk, ingerek.

Az amerikaiak közül egyébként a legtöbben úgy vélik, hogy egy trópusi nyaralás kedvez a legjobban egy pár szexuális életének: ezt a lehetőséget az 1529 megkérdezett 22%-a jelölte meg. 19%-nak inkább egy romantikus nagyvárosban jön meg a kedve a kettyintéshez, mondjuk Rómában vagy Velencében.

Ön szerint melyik a legromantikusabb nyaralástípus?

15% valószínűleg szintén nem érintette meg a Costa Concordia története, mert ők a hajóutazásokra esküsznek, míg 9% egy otthonos kis szállóba megy a legszívesebben. Ugyanennyi válaszadó számára jelenti a romantika netovábbját a kempingezés, míg 8% menet közben szeret szeretni, azaz ők arra a nyaralástípusra gerjednek, amikor az ember saját vagy bérelt járművel felfedez egy ismeretlen országot vagy területet, minden nap utazva és minden este máshol szállva meg.

Persze nem mindenki számára fenékig tejfel a nyaralás, sokan tértek már haza vakációzásból rossz szájízzel. A kutatás szerint az amerikaiak 38%-a attól tart a legjobban, hogy folyton veszekedni fog a kedvesével a romantikus utazás közben. A nyaralás ugyanis nagyon pihentető tud lenni, de nem sokan vannak hozzászokva, hogy partnerükkel a nap 24 órájában össze vannak zárva és egymásra vannak utalva. 35%-nak a túlzott reptéri biztonsági ellenőrzéstől fáj a feje, 15% meg attól tart, hogy unatkozni fog a vakáció végére, mert addigra már nem lesz miről beszélgetni a másikkal.