A színészek, és főleg a pornószínészek általában nem győzik lépten-nyomon hangoztatni, mennyire semmi köze nincs a filmre vett ágyjeleneteknek az igazi intimitáshoz, a valós romantikához. Ehhez képest igencsak üdítő volt a Buzzfeeden olvasni egy modellként (is) dolgozó hölgy, bizonyos Doris Anna beszámolóját, aki egészen úgy írt David Gandyvel közös ágyjelenetének felvételét, mintha tényleg egy randi lett volna. Nem tudja, kicsoda David Gandy? Ne aggódjon, a modell sem tudta, amíg rá nem keresett, pedig a világ egyik leghíresebb és legkeresettebb férfimodelljéről van szó, szerepelt is a Kockahas blogban éppen eleget. Alább összefoglaljuk, miért olyan vele dolgozni, mintha az ember randevúzna.

1. Az ember előtte a netről tájékozódik a másikról – Egy vakrandi előtt az ember a XXI. században a leggyakrabban interneten keresztül ismeri meg, akivel találkozni fog. Ez a hétköznapi emberek esetében általában valami társkeresőn és/vagy cseten és/vagy közösségi oldalon folytatott ismerkedést jelent. Doris Anna az ügynökétől tudta meg, hogy másnap David Gandyval fog forgatni, méghozzá ágyjelenetet, és ő is a neten túrta ki, hogy pontosan kiről is van szó. Csak persze David Gandyhoz nem kell sehova regisztrálni meg hosszasan profilokat böngészni, a Google pillanatok alatt ad róla bőven elég információt.

2. Előtte rá kell (kéne) pihenni – Egy sima randira is alap, hogy az ember ne nyúzottan érkezzen, különben szinte garantált, hogy a dolog nem fog túl jól sikerülni. Csakhogy az ember gyakran annyira izgul előtte, hogy nem könnyű korán elaludni. Ugyanígy volt ezzel Doris Anna is: azt írja, amikor rájött, kicsoda David Gandy, akivel a forgatása másnap hajnalban kezdődik, annyira izgatott lett, hogy alig bírt elaludni.

3. Ciki, ha rossz emberhez megyünk oda – Egy vakrandi előtt mindig muszáj pontosan megbeszélni, hogy az ember miről fogja a másikat megismerni, és az első pillanatokban ezért nagyon észnél kell lenni. A szerencsés modellhölgy is vétett egy hibát: amikor megérkezett a forgatás helyszínére, ott egy David néven bemutatkozó, sármos férfi várta. Kicsit más volt, mint amilyennek Gandyt elképzelte, de azért nagyon örült. Egy idő után kiderült, hogy ez a férfi igazából a producer volt, David Schwimmer, aki a Jóbarátokban Rosst alakította. Ilyen kínos helyzetek randikon is könnyen előfordulnak, humorérzékkel túl lehet rajtuk esni.

4. A csajok végig a külsejük miatt izgulnak – Egy első randira egy nő általban sokáig, alaposan készül, és közben különösen izgul mindig, hogy elég jól néz-e ki, próbál rejtegetni mindent, ami nem túl előnyös rajta. Az ember azt hinni, hogy egy ilyen profi forgatáson a modelleknek nem kell ilyesmin izgulni, hiszen azért vannak ott a stylistok, hogy ezeket a problémákat elintézzék. Ehelyett Doris Anna azt írja, hogy miközben David Gandyvel henteregtek az ágyon, végig olyanokon járt az esze, hogy miért nem borotválta le a lábát még egyszer előző este, hogy miért nem volt pedikűrösnél, hogy hova rejtse el a kezeit, mivel folyton lejöttek/hajába akadtak a műkörmei, vagy hogy milyen szerencse, hogy a jó vastag sminktől nem látszik, mennyire el van pirulva az izgalomtól.

5. Béna beszélgetés – És az egész közben az ember sután próbálja természetessé tenni a kicsit erőltetett beszélgetést. Hogy ez egy randin hogy néz ki, azt nyilván nem kell részletezni, a kevéssé ismert amerikai női modell és a férfimodellek birt gigasztárja közötti eszmecsere olyan kérdésekből állt, mint pl. „na, és tetszik New York?”, „legközelebb hova utazol?” vagy „mit is csinálunk mi most tulajdonképpen?”

A fő különbségek: egy randi után a két fél szépen magában eldönti, hogy lesz-e folytatás, és ha nem jöttek be egymásnak, akkor innentől kezdve már legfeljebb csak egy vicces sztori marad az egészből. Nagy különbség azonban, hogy forgatás után viszont az ügynökök/producerek döntik el, hogy a két kollégát fogják-e valaha is újra együtt szerepeltetni. Sőt, miután Gandy lelépett, a hölgynek még nem ért véget a forgatás, hiszen az utolsó részt még fel kellett venni. Viszont legalább nem csak egy sztori maradt az egészből, hanem egy kész reklámfilm is, lásd alább.