A heti trend, a Velvet vasárnaponként jelentkező, divattal-öltözködéssel foglalkozó cikksorozata már több, mint tíz éve jelenik meg rendszeresen, de február óta tartottunk egy kis szünetet. Most azonban visszatér a heti trend, mert megint van egy olyan esemény Budapesten, ami nemzetközi érdeklődésre tarthat számot: az úszó Európa-bajnokság. A Duna Arénában tartott eseménynek persze úgy általában nincs túl sok köze az öltözködéshez, de ez alól kivétel a szinkronúszás, ahol kifejezetten látványos dresszekben szerepelnek a sportolók. A legextrábbakat válogattam össze: ha a fürdőruhán múlna a győzelem, ön szerint kinek kéne nyernie az bajnokságot? Alul már megy a szavazás!

Portugália

Két portugál sportolónővel kezdjük, ők Maria Beatriz Goncalves és Cheila Vieira. Az övék több szempontból is tipikus szinkronúszós dressz: színes, látványos, vidám, showbizniszes. A neonszínekkel és geometrikus formákkal operáló minta azonban annyiban igencsak kilóg a mezőnyből, hogy az igen részletes-kacifántos rajzolat teljesen szimmetrikus. Aki továbbolvas, látni fogja, hogy a többség mostanában valamiért aszimmetrikus mintával díszített fürdőruhákkal próbál emlékezetes maradni.

Ausztria

Két olyan páros következik, akik látványosan szembemennek a szinkronúszásra egyébként jellemző vidám-energikus stílussal. Az Ausztriát képviselő, de Görögországban született Anna Maria Alexandri és Eirini Alexandri fürdődresszén egy elég félelmetes, hullafehér arcú, piros szemű női arc látható, és ez a lány ráadásul vért könnyezik. Alexandriék egyébként ikrek, méghozzá hármasikrek, Vasiliki Alexandri a képeken nem látható, de ő is szinkronúszó és ő is itt van most Budapesten, íme az Instája.

Oroszország

És íme a másik elég hátborzongató fürdőruha, ez az orosz versenyzőktől, Szvetlana Kolesznicsenkótól és Szvetlana Romasinától. Nyilván nem kell rá külön felhívni a figyelmet, annyira bazi nagy a fekete pók a mellkasukon, és a hátborzongató hatást erősíti, hogy a dressz alapszíne a bőrszínhez igen közeli tónus, így kicsit olyan, mintha a két sportolón semmi más nem lenne, csak pókháló meg a hatalmas ízeltlábú.

Liechtenstein

Megint egy olyan téma következik, amire az ember nem annyira számít egy szinkronúszó-versenyen: asztrológia-ezoterika. A Liechtensteint képviselő műúszónők fekete-fehér-piros dresszét a kínai horoszkóp szimbólumai díszítik, plusz oldalt van egy jó nagy jin-jang is. Vajon Lara Mechnignek és Marluce Schierschernek az van megírva a csillagokban, hogy ők nyerik ezt a bajnokságot?

Nagy-Britannia

És még két variáció van hátra ugyanarra a témára. Először a briteket nézzük, ők megvillantják az öltözködésükkel a humorérzéket, ami az országukra annyira jellemző. Bár fürdőruhában vannak, kosárlabdázóknak öltöztek, a mellükön nagy NBA-felirattal, de a legjobb vizuális poén az egészben a kosárlabdát mintázó fürdősapka.

Spanyolország

Melyik az az ország, akinek a fürdődressze a legjobban tetszett önnek?

Hatodikként pedig a spanyol csapat kerül sorra, és ők is egy másik sportot, ráadásul egy másik, tipikusan amerikai sportot idéznek a dresszükkel: a baseballt. Alisa Ozhogina Ozhogin és Iris Tio Casas kék és arany színű fürdőruháján öv is van, de ami még látványosabb, az a diszkrét napellenzővel is ellátott, baseballsapka alakú fürdősapka, amit, ha Amber Heard stylistjából kiindulhatunk, egy vörösszőnyeges eseményre is simán fel lehetne venni.

Valamelyik fotóra kattintva mindegyik ország versenyzőiről több képet is megtekinthet. Ha végiglapozta, várjuk a szavazatát: önnek melyik dressz tetszett a legjobban?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Mutatjuk a leglátványosabb fürdődresszeket a budapesti úszó eb-ről

Voltak szexi-vidám fürdőruhák is, de az oroszok valami félelmetessel, a britek pedig viccessel lepték meg a közönséget. Önnek ki tetszik a legjobban?

0 · May 16, 2021 08:46am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments