Évek óta hódít a szimmetria-trend: az azóta már rég meghalt Alexander McQueen volt az úttörők között, akik először tettek fel Rorschach-tesztre emlékeztető mintákat a ruhák közepére. A bonyolult mintázatú, de középen szimmetrikus öltözékek azóta sem mennek ki a divatból, sőt, még mindig mintha egyre gyakrabban látnánk őket, pedig 2010. környékén még az volt az ember az érzése, hogy ez a trend legfeljebb egy-két szezont ér majd csak meg. Ehelyett az utóbbi hetek terméséből is mutathatunk hat új és eklatáns példát több tervezőtől, természetesen híres nőkön. Heti trend.

Christina Ricci

Az elsőként sorra kerülő Christina Ricci ruhája annyira mozgalmas, hogy annak ellenére nem volt szívünk kihagyni ebből az összeállításból, hogy a képek nem igazán frissek, még márciusban készültek. A színésznő a Blackberry új készülékének tiszteletére rendezett partira a Clover Canyon idén nyári kollekciójából választott. A ruhának igazából csak a felső fele szimmetrikus: itt mindenféle geometrikus minták és két, a futurista korszakból származó figura van szigorú rendbe állítva, persze úgy, hogy az összhatás minél keskenyebb derekat csináljon a ruha viselőjének. Alul a virágos szoknyarész nem pontosan szimmetrikus, de ezen a részleten most ne akadjunk fenn – mindent nagyobban és több szögből is megnézhet a fotóösszeállításban, kattintson érte a képre!

Rihanna

A többi fotó már májusi, tehát tényleg a legfrissebb divatról van szó, de persze két hónap nem jelent túl nagy különbséget. Annyira nem, hogy Rihanna fenti ruhája olyan, mintha ugyanabból a kollekcióból származna, mint Christina Riccié. Pedig nem, ez a lepkés felső Mary Katrantzou műhelyéből került elő. Van alatta egy fekete short, ami olyan rövid, hogy a rojtja is alig látszik ki, annál feltűnőbb viszont a csizma, ami valami gyógyászati segédeszközre emlékeztet minket, de lehet, hogy Tom Ford valami másra gondolt, amikor megtervezte.

Kylie Minogue

Rengeteget írtunk a Cannes-ról, az előző két heti trend is a filmfesztiválról szólt. (Kattintson ide és ide, ha kihagyta őket!) Kylie Minogue akkor kimaradt a szórásból, de most nem feledkezünk meg róla, mert a jelek szerint ő is szereti a szimmetrikusat. Ő Roberto Cavalli yachtpartiján volt ebben a majdnem fekete-fehér Roberto Cavalli-ruhában, ami a fentiekkel ellentétben nem alkalmaz geometrikus formákat, hanem valami leopárdminta-szerűség tükröződik a két oldalon. A nagyításban meg lehet nézni, hogy elég ravasz ez a csipkével keretezett nyomat, mert közelről jól látszik, hogy a rajzolat nem pontosan szimmetrikus, dehát így van ez a természetben is, tökéletes szimmetria csak a geometriában létezik, az életben nem.

Jessica Alba

Ugyanaznap, amikor Kylie Minogue Cannes-ban bulizott, Jessica Alba Szingapúrban vett részt egy díjkiosztón (Social Star Awards volt a neve az eseménynek). Zuhair Murad tervező nevét nagyon sokszor halljuk az utóbbi években, ő készítette ezt az egyszerű, de nagyszerű ruhát, ami kivételesen egy egészen diszkrét mintát tükröz. A design megint egy kicsit a két világháború közötti korszakot idézi, mint Christina Ricci ruhájának teteje, és ez a ruha is használ egy csomó csipkét, mint Kylie Minogue-é. Plusz a szimmetrikus csíkok persze úgy vannak elhelyezve, hogy azok rásegítsenek a színésznő homokóra-alkatára, Alba egyszerűen ragyogott ebben a dresszben.

Nicole Scherzinger

Az előző hétvégén megvolt a Monacói Nagydíj. A forma 1-es pilótákkal együtt természetesen az autóversenyzésben pasija révén érdekelt Nicole Scherzinger is megérkezett Monte Carlóba, ahol a versenyt egy Mara Hoffman maxiruhában nézte. Ez a türkiz árnyalatokkal operáló ruha a szimmetriát egy másik, jelenleg nagyon felkapott trenddel ötvözi, a kivágásokkal. Nem is kell hozzá más, mint egy szegecses saru a lábra, egy pár deka arany a csuklókra, meg egy hatalmas napszemüveg.

Khloé Kardashian

Ezen a héten a legelképesztőbb szimmetrikus ruha Khloe Kardashiané volt, aki szerdán a Today Show című tévéműsorban szerepelt, kicsit keretes szerkezetet adva ennek a cikknek, ugyanis ez a miniruha szintén a Clover Canyontól származik, mint Christina Riccié. Kim Kardashian húga egyébként az X-faktor amerikai verzióját vezeti Mario Lopezzel közösen, de most a Kardashian-klánról szóló reality kapcsán szerepelt ebben a kacér ruhában. Ami mellesleg olyan rövid, hogy már-már nem is illedelmes dolog leülni benne (Khloé Kardashian persze megtette). Ezen a zsebkendőnyi minin is annyi minden van, hogy hosszú percekig el lehet nézegetni, mi például falombot fedeztünk fel rajta, delfinuszonyokat és alul aprópénzt. A mintázatban többször is előbukkanó narancssárgát jól visszhangozza a Jimmy Choo-cipő és a Givenchy-táska. Ha végignézte a képösszeállítást, szavazzon a kedvencére!

Ki nézett ki a legjobban?