Oksana Grigorievát – három másik Oksanával együtt – már említettük a válófélben lévő Mel Gibsonért versenyző lehetséges barátnők közt. Úgy tűnik azonban, ő lehet a nyerő befutó: ő ugyanis az egyetlen, akinek Gibson házat vett. A nő pár éve még Timothy Dalton ex-James Bondnak szült gyereket.
Oksana

Oksana Grigorieva nevét múlt héten a Pravda dobta be a köztudatba az 53 éves színész válása kapcsán, a People magazin pedig most kiderítette, nagy valószínűséggel tényleg ő lehet az, akit okkal hoznak hírbe Gibsonnal. A másik három Oksanához hasonlóan szintén orosz és szintén zenével foglalkozó nő ugyanis – a többi Oksanától eltérően – Gibson cégének egyik ingatlanában lakik.

A kaliforniai Sherman Oaksban lévő házat 2008 decemberében vásárolta a színész cége, az Icon Productions, igaz, papíron a cég egyik vezetője a tulajdonos. Grigorievának ezen felül lemezszerződése van a cég lemezkiadó leányvállalatával, az Icon Recordsszal. Bár egyelőre sem Gibson, sem Grigorieva nem kommentálta a lap információit, a People kiemeli, hogy a barna hajú Grigorieva hasonlít leginkább arra az ismeretlen bikinis nőre, akivel Gibsont a Costa Rica-i tengerparton meghitten ölelkezve fotózták.

Nézegessen félmeztelen Pochepát

A nő volt menedzsere, Victor Kruglov – aki maga is úgy véli, jó eséllyel Grigorieva látható Gibsonnal a Costa Rica-i fotókon – a People-nek nyilatkozva elmondta, a zongoraművész-zeneszerzőnő ritkán beszélt neki a magánéletéről: „Mindig csak nagyon visszafogottan avatott be a személyes ügyeibe". A barna hajú zongoraművész és zeneszerzőnő 1997-ben még a James Bond-színész Timothy Dalton barátnője volt, akitől született is egy most négyéves fia, Alexander.

Futottak még

Az „ismeretlen barna" megjelölésű versenyzőn kívül az 53 éves színészt hírbe hozták még a szőke Oksana Kolesnikovával, aki hetente ötször lép fel a Beverly Hills Hotel Polo Lounge nevű bárjában. A szintén zongoraművésznő azonnal sietett cáfolni a hírt, már csak azért is, mert tíz éve boldog házasságban él, most pedig épp gyereket vár. „Semmi közöm hozzá" – erősítette meg most a People-nek is. „Egyetlenegyszer találkoztunk, amikor a Polo Lounge-ban vacsorázott. Talpig úriemberként viselkedett".

Oksana Kolesnikova

Pár nappal később újabb, önjelölt Oksanával gazdagodott a felhozatal: egy 24 éves orosz Britney-wannabe állt elő a Sunnak azzal, hogy ő lenne a titkos szerető. Az ismerősi körben Cápának becézett törékeny, szőke Oksana Popchepa azt is állítja, hogy ő volna az a bizonyos szexi barna a Costa Rica-i fotókon, valamint hogy Gibsonnal „ez egy komoly dolog, és remélem, hogy a köztünk lévő kapocs igazi, erős és hosszantartó lesz". Mindezt megelőzően a Latin-Amerikai Herald Tribune már januárban előállt egy Oksana Lovushka nevű szőke művésznővel, aki szerintük Gibson The Edge of Darkness című filmje mexikói forgatása alatt végig ott volt a rendezővel. Gibson maga eddig egyetlen hírt sem erősített meg az állítólagos barátnőkről.