Az önmagát mélységesen vallásosnak mondó Carrie Prejeanról kiderült, nem csak egyszer volt képtelen magán tartani a melltartóját, valamint hogy nagyon bénán hazudik, pedig a Bibliában nem ez áll. Bár Donald Trump úgy döntött, nem veszi el tőle a koronát, a Miss Kalifornia zsűrije úgy döntött, ezentúl inkább az eredetileg második helyezett Tami Farrellt szerepelteti helyette.

Az önmagát szigorúan keresztény neveltetésűnek valló Carrie Prejean először melegházasság-ellenes véleménye miatt bukta a Miss USA szépségverseny első helyét, majd eddig eltitkolt meztelen fotói miatt veszélybe került Miss Kalifornia-címe is. A verseny főszervezője, Donald Trump a múlt héten még meglebegtette, hogy a lány talán megtarthatja ez utóbbi koronáját (mondván, nem is olyan vészesek azok a fotók), mai sajtótájékoztatóján azonban úgy döntött, a lány annak ellenére is megtarthatja koronáját, hogy azóta újabb sorozat is előkerült róla. A Miss Kalifornia verseny zsűrije mindenesetre eközben bejelentette, hogy ők azért nem szerepeltetik Prejeant a jövőben Miss Kaliforniaként, helyét a második helyezett veszi át, Miss Malibu, azaz Tami Farrell. Igaz, a se ilyen-se olyan döntés értelmében az ő hivatalos megnevezése már csak "Kalifornia Szépségnagykövete" lesz.

A zsűri részéről Shanna Moakler indokolta a döntést, melyben a vetkőzés és Prejean véleménynyilvánítása egyaránt szerepet játszott: "Hazugsággal került be a mezőnybe, és nem vette figyelembe, hogy a cím elnyerése azzal a felelősséggel jár, hogy Kalifornia állam minden polgárát egyaránt képviseli, nem csak azokat, akik osztják a nézeteit".

El is vették, meg nem is

A fentiek értelmében tehát Prejean hivatalosan már nem Miss Kalifornia, mégis az: nem vehet részt Miss Kaliforniaként a különféle hivatalos rendezvényeken, csak a koronát tarthatja meg. Trump döntése jó ideig váratott magára, talán azért is, mert a Dirty.com múlt heti amatőr félaktjai után a TMZ most előkerült profi fotósorozatára már ő se tudja azt mondani, hogy nem látszik rajta semmi. Sajtótájékoztatóján azonban a médiamilliárdos csak úgy fogalmazott: a képek némelyike gyönyörű, mások merészek, de mind egyaránt szép.

Nem az a baj, hogy vetkőzött, hanem hogy hazudozik

Ez az új sorozat viszont kétségtelen bizonyítékkal szolgál arra, hogy a 21 éves Prejean szigorúan vallásos imidzsével ellentétben mégiscsak lazán értelmezi a Tízparancsolat "ne hazudj" rendelkezését. A lány ugyanis nem csak akkor hazudott, amikor a szerződés aláírásakor azt állította, sose készültek róla aktfotók, hanem akkor is, amikor az először előkerült képekről azt állította, hogy még 17 éves naiv kislány korában ábrázolják. Azokon a rózsaszín bugyis képeken ugyanis már nagyobb a melle, mint a TMZ új sorozatán (amelyről viszont tudható, hogy tavaly fotózták), mivel pedig mellimplantátumait a Miss Kalifornia cím idei elnyerésekor csináltatta, így nyilvánvaló, hogy már hivatalos szépségkirálynőként, szerződését megszegve pózolt félpucéran.

Persze nem Prejean volt az egyetlen a Miss USA-mezőnyben, aki vetkőzött már szépségversenyzői karrierje előtt: Miss Rhode Islandról, azaz Alysha Castonguayról is készültek topless fotók, amelyek meg is jelentek egy férfimagazinban. Castonguaynek azonban Prejeannel ellentétben esze ágában sem volt eltitkolni ezeket: a zsűri a fotók ismeretében döntött úgy, hogy versenyezhet a címért.

A hang mondta a fejében

Prejean egyébként most már egyenesen azzal védi melegházasság-ellenes őszinteségi rohamát, hogy isteni sugallatra válaszolta azt, amit, mert szerinte Perez Hilton kérdésével maga a Sátán kísértette meg. "Isten megjelent a fejemben és a szívemben, és azt mondta, 'Állj ki értem és oszd meg ezekkel az emberekkel, mit gondolsz. Tanúskodj és bizonyítsd be, hogy nem hódolsz be nekik a Miss USA-címért" - nyilatkozta James Dobson keresztény rádióműsorában.

Újabb sorozatáról nyilatkozva a lány hasonló kiváló érvet hozott fel: mint elmondta,ezek a képek más, "tisztességes" fotósorozat részeként készültek, csak aznap nagy volt a szél.