Több száz barát, kolléga és hozzátartozói kísérték utolsó útjára a múlt héten rákban elhunyt Farrah Fawcett színésznőt, akit zárt körben búcsúztattak el kedden délután Los Angelesben. A temetésre kiengedték a rehabról fiát, Redmond O'Nealt.

Helyi idő szerint kedden végső búcsút vettek a múlt héten rákban elhunyt Farrah Fawcett színésznőtől, írja az MTI és a Független Hírügynökség. A zárt körú ceremóniát a család szervezte, a katolikus templomi szertartásra a Los Angeles-i Our Lady of the Angels székesegyházban került sor. A színésznőt többek között élettársa, Ryan O'Neal búcsúztatta, de 24 éves fiát, Redmondot is kiengedték a temetésre a börtönből, ahol kábítószerügyei miatt jelenleg büntetését tölti. Beszámolók szerint a színésznő temetésén szinte végig szólt a zene, barátai és pályatársai közül szinte mindenki megjelent.

Nézzen képeket a színésznő temetéséről!

"Egyike volt a legzenésebb temetéseknek, amelyen valaha részt vettem, de ez már csak így van, ha a showbiznisz egyik egyéniségét temetik" - jelentette ki Eliot Tiegel szakújságíró, aki az ötszáz meghívott egyikeként vett részt a ceremónián. A színésznő a hetvenes években a Charlie angyalai című filmsorozattal lett igazi hollywoodi sztár. A temetésen összes sorozatbeli partnere, Kate Jackson, Jaclyn Smith és Charyl Ladd is megjelent. A gyászolók közt volt Fawcett exférje, a színész Lee Majors is, akivel a színésznő csak nem sokkal halála előtt békült ki - írja az AceShowBiz.

Milyen volt szőkesége

A templom előtt pár tucat rajongó is megjelent abban a reményben, hogy láthat valamit a zártkörű szertartásból. A résztvevők utólagos beszámolói szerint Fawcett koporsóját ragyogó sárga virágok borították - a színésznő legfőbb karakterjegyei, tipikus kaliforniai suhsine-babe imidzsét adó szőke haja és ragyogó mosolya emlékére -, a szertartást egy Amazing Grace-feldolgozással kezdték. A megemlékezést Fawcett fia, Redmond O'Neal beszéde nyitotta, majd Ryan O'Neal olvasta fel a 23. zsoltárt, majd a színésznő orvosai folytatták a megemlékezést, ami után Richard Marx és Linda Thompson To Where You Are című dala szólt. A templomból végül egy skótdudás vezetésével indult el a menet.

Angyali üdvözlet

"Bár rettenetesen fog hiányozni, a szívem azt súgja, hogy angyalként ott fog ülni mindenki vállán, aki szerette" - fogalmazott Alana Stewart, Fawcett legjobb barátnője, aki Ryan O'Neallel együtt az utolsó pillanatig mellette állt, és aktív közreműködő volt a színésznő által a betegségről forgatott Farrah's Story (Farrah története) című dokumentumfilmjében is. Mint mondta, több volt számára, mint barát, inkább a testvérének érezte.

Farrah Fawcett és Ryan O'Neal

Májusban O'Neal azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy a rák átterjedt Fawcett májára, és a kezelése lényegében véget ért, írja a Független Hírügynökség. "Egy lovesztori a mienk, de nem tudom, hogyan kell ezt játszani" - utalt a 68 éves színész egykori filmsikerére, a Love story-ra, amelyben a szerelmét alakító Ali MacGraw rákban hal meg a filmben. " Nem akarom ismerni azt a világot, amelyben ő már nem lesz" - tette hozzá Ryan O'Neal. A színész, aki huszonhét éve volt Fawcett élettársa, hét elején még azt jelentette be, hogy Fawcett végre igent mondott neki sokadik lánykérésére és összeházasodnak, de erre végül a színésznő halála miatt már nem kerülhetett sor.

Fawcett 62 esztendős korában, hosszú betegeskedés után múlt csütörtökön távozott az élők sorából. Három éve diagnosztizálták végbélrákkal, közben átmenetileg javult az állapota, de tavaly ismét visszaesett. A betegséggel való küzdelméről dokumentumfilmet forgattak, amelyet a közelmúltban mutatott be az NBC amerikai tévécsatorna Farrah's Story (Farrah története) címmel.