Farrah Fawcett egyetemi diákszerelme azt állítja, nemcsak a hatvanas években, hanem a színésznő életének utolsó 11 évében is járt Fawcettel, miközben a színésznő hivatalosan Ryan O’Neal élettársa volt. Haldoklásának utolsó napjaiban csak azért nem látogatta meg, mert Fawcett se veled, se nélküled pasija, Ryan O’Neal kitiltotta őt Fawcett házából, és a telefonhívásait is blokkolta. Greg Lott persze nem azért tálal ki, mert kell a hamarosan megjelenő könyvének egy kis reklám. Csak azért, hogy mindenki megtudja az igazságot.

Greg Lott, a júniusban rákban elhunyt Charlie angyala-színésznő, Farrah Fawcett egyetemi diákszerelme hirtelen feltűnt a színen, és azt állítja, az elmúlt 11 évben is "szenvedélyes és harmonikus" kapcsolatban volt a színésznővel. A keselyűgyanús Lott szerint Fawcett valójában utálta éltettársát, Ryan O'Nealt, ennek ellenére halála előtt nem sokkal beleegyezett, hogy hozzámenjen feleségül. Persze valójában – vagyis Lott szerint - ezt sem ő akarta, hanem O'Neal és emberei, hogy megőrizzék a hollywoodi tündérmese képét. Fawcett és Lott titkolták kapcsolatukat, aminek valódiságát a férfi most levelekkel és fényképekkel próbálja alátámasztani. Ryan O'Neal – akinek kapcsolata hullámzó volt Farrah Fawcettel, de azért évtizedekig tartott és egy közös fiúgyereket is eredményezett – mindent tagad, sajtósa hazugságnak nevezte Lott állításait, aki júliusban úgy nyilatkozott, könyvet ír több évtizedes barátságukról.

Az egyetemen kezdődött

„Egy igazán őrült, vak szerelem volt a mienk. Ő volt a legjobb barátom, és egyben a múzsám is” – csapott a romantikus húrokba a Daily Mailnek Greg Lott. A most 63 éves férfi a hatvanas években ismerkedett meg Fawcettel a Texasi Egyetemen, ahol mindketten tanultak. Lott, aki akkor az iskolai focicsapat kiemelkedő hátvédje volt, hamar belezúgott a szőke színésznőbe, akivel kapcsolatuk 1970-ben ért véget, miután Fawcett Hollywoodba utazott. Meg persze talán azért is, mert Lott – akinek sportolói karrierje derékba tört - elkezdett drogot árulni és zűrökbe keveredni.

„Bár tartottuk a kapcsolatot, akkor már Los Angelesben élt. Én abban az időben kezdtem komolyabban drogozni, és jött az első nagy balhé” – mondta a börtönt kétszer is megjárt Lott a Daily Mailnek. „Nem akartam, hogy tudjon ezekről a dolgokról, így inkább megszakítottam vele a kapcsolatot. Amikor egy évvel később kiengedtek a börtönből, Farrah már Lee Majorsszel [a színésznő későbbi férje - a szerk.] járt” – idézte fel a múltat Greg Lott, akinek szavahihetőségét Ryan O'Neal fia, Griffin is igyekezett megerősíteni, amikor elmondta, hálás Lottnak, hogy úgy szerette Fawcettet, ahogyan megérdemelte.

Férjhez ment, de csak kicsit

A színésznő nem sokkal később hozzáment Majorshöz, aki elintézte neki, hogy megkapja az 1976-os Charlie angyalai főszerepét, ez pedig meghozta számára a hírnevet. Onnantól kezdve mindenki Fawcett frizuráját akarta a fodrásznál, na meg a posztereit. 1979-ben Fawcett megismerkedett Ryan O'Neallel, aki három év után már törvényes partnerként jelenhetett meg az addigra Majorstól már elvált Fawcett oldalán. Lott még akkor is a színésznő után epekedett, amikor az már O'Neallel járt. „Farrah sosem ítélkezett fölöttem, tudott a problémáimról, amik miatt csak még jobban aggódott értem. Előfordult, hogy csak havonta egyszer beszéltünk, máskor évek teltek el így” – nyilatkozta a lapnak az akkor még csak barát Lott, akit Fawcett a nyolcvanas években például csak egyszer, találomra hívott fel.

Tizenhárom évvel ezelőtt aztán megromlott a színésznő és Ryan O'Neal kapcsolata, köszönhetően a színész heves vérmérsékletének - azaz hogy nem egyszer megverte Fawcettet -, valamint állandó hűtlenségének. A hírek szerint Fawcett ekkor rohant először Lott karjaiba, akivel - diákkoruk óta először – egy texasi jótékonysági esten találkozott „Ezután elvitt magával Los Angeles-be, ahol rögtön egymásnak estünk. Farrah egy nagyon érzékeny nő volt. Sosem viselt otthon sminket, és olcsó helyeken vásárolt. Imádott főzni, gyakran készített nekem texasi specialitást, ami olyan, mint a sült csirke” – mondta Lott, aki mindeközben az 1996-2008-ig íródott szerelmeslevelekre és fényképekre hivatkozott.

Titokban nyaraltak

„Olyan csodálatos, hogy megkaptuk a lehetőséget arra, hogy együtt nőjünk fel, együtt legyünk bölcsebbek, és, hogy együtt öregedjünk meg. Hálás vagyok, hogy még mindig az életed része lehetek, és erőt meríthetek az eredendő optimizmusodból” – írta állítólag egy levélben Fawcett Lottnak, melyekből a Daily Mail fotón meg is mutat két oldalt. A színésznő aláírásával ellátott levelekből ezen kívül arra is fény derül, hogy kapcsolatuk lángoló volt, ahogy ő fogalmazott „problémamentes”. Fawcett egy-egy levélben – amelyeknek nagy részét szívekkel, csókokkal díszítette – a szexuális kapcsolatukra is kitér, valamint szóba kerül egy közös nyaralás élménye. „Egyszer voltunk együtt Mexikóban, még a kapcsolatunk kezdetén. Acapulcóba utaztunk a tavaszi szünetben” – utalt az egyetemi évekre Lott, majd kifejtette, nem ez volt az egyetlen közös utazásuk, 2000 elején is jártak Acapulcóban, ahol annyira jól érezték magukat, hogy több intim fotót is készítettek.

Farrah Fawcett állítólagos volt szeretője úgy véli, O'Neal azért tiltotta ki őt Fawcett házából, mert megtalálta azokat a fotókat néhány hónappal a színésznő halála előtt. Az is előfordult, hogy a pár együtt jelent meg egy rendezvényen. 1999-ben egyik volt egyetemi diáktársuk lányának esküvőjére érkeztek együtt. „A hozzánk közelállók tudták, hogy egy párt alkotunk, de sosem akartam Mr. Farrah Fawcett lenni, szóval igyekeztünk visszafogottan kezelni a dolgot. Sosem akartam a hollywoodi elit része lenni” – jegyezte meg Lott, aki annyira jól titkolta kapcsolatát Fawcettel, hogy soha, egyetlen lesifotósnak sem sikerült lefényképeznie őket együtt. Pedig ők aztán nagyon értenek ehhez.

Fawcett nem mondta el a fiának

Bár a barátok Lott szerint tehát tudtak a kapcsolatukról, Fawcett és O'Neal közös fiának, Redmondnak nem számoltak be róla. „Egyedül akkor nyilatkozott negatívan Redmondról, amikor utoljára élve láttam, januárban. Azt mondta, hatalmasat csalódott benne” – utalt Redmond O'Neal drogügyeire Lott. Mindössze egy évvel 2000-es mexikói nyaralásuk után leukémiát fedeztek fel az orvosok Fawcett élettársánál, Ryan O'Nealnél, akivel bár megromlott a viszonyuk, a történtek hatására újra összemelegedtek. Lott persze mást állít: a volt szeretőnek meggyőződése, hogy Fawcettet csak rákényszerítették, tegyen úgy, mintha minden jól menne közte és O'Neal között, mert ugye ez kell a népnek.

Bizonyítékként szolgálhat erre egy 2003-as, Fawcett által írott levél, amit bécsi nyaralásából – amit fiával töltött – küldött Lottnak. „Mindig rád gondolok, szerelmem. Imádlak, hiányzol, szeretlek. Farrah Fawcett” – áll a levélben. Lott állítja, Fawcett betegségének diagnosztizálása előtt nem sokkal őt bízta meg, készítse el hivatalos honlapját. Miután Lott 2006 novemberében tudomást szerzett a színésznőtől végbélrákjáról, mindenben segíteni akart, de Fawcett a betegség jellege miatt nem élt a férfi ajánlatával.

Kizárták az életéből

Fawcett nem sokkal később Németországba utazott egy speciális, az Egyesült Államokban nem elérhető terápiára, állítólag ekkor is tartotta a kapcsolatot Lottal, előfordult, hogy naponta két-három alkalommal is beszéltek. Amikor a kezelés végeztével visszatért Los Angelesbe, Lott már nem tudott beszélni vele. Állítása szerint Fawcett élettársa, Ryan O'Neal kizárta őt az életéből: nemcsak telefonhívásait tagadta le, de a házba sem engedte be. „Életem végéig gyötörni fog a bűntudat, hogy nem voltam vele az utolsó napokban” – mondta Lott, aki egy pletykalap szerkesztőjétől értesült Fawcett halálhíréről. „Felhívott egy órával a halála után. Én pedig nem tudtam mit mondani. Nem tudtam elhinni, hogy elment”.

Az állítólagos volt szerető azt is tudni véli, Fawcett nem ilyen temetésre vágyott. A puccparádé helyett nyugodt szertartást szeretett volna, a koporsó helyett pedig hamvasztást. Lott persze állítja, nem célja, hogy pénzt szerezzen a 62 évesen elhunyt színésznőből, mindössze csak az igazságot szerette volna világgá kürtölni. A Daily Mail Ryan O'Nealt is megkereste. Sajtósa elmondta, minden, amit Lott állít, hazugság. „Nem ismerem a pasit” – üzente az örökségből kizárt O'Neal, aki ezúttal állítólag saját magára cáfolt rá. Lott ugyanis Fawcett temetése után több interjút is adott, amire O'Neal emberei így reagáltak: „Ő csak egy elégedetlen expasi a hatvanas évekből”.