Ebben a hónapban is teljesíti a megszokott fotómennyiséget Lady Gaga. Az énekesnőt nemrég szolidan sminkelve, abszurd jelmezektől mentesen fotózták le, de úgy tűnik, ez csak egyszeri alkalom volt. Lady Gagáról ezúttal David LaChapelle készített képeket, amihez az énekesnő közeli barátját, Kanye Westet is felkérte. A meztelenkedést ezúttal sem fogta vissza, de természetesen kizárólag a művészetért vetkőzött.

Naomi Campbell után Lady Gagáról készített képeket a magazinfotósból fotóművésszé lett David LaChapelle, aki anélkül adta vissza az énekesnő személyiségét, hogy ráerőltetett volna a fejére egy egész csillagrendszert. A 23 éves Lady Gaga ezúttal jó barátját, a 2009-es év lúzerének választott Kanye Westet is belevonta a fotózásba, így született meg az akciófilmes kép, amint a zombimódra bámuló West a kezében tartja a mellét takargató énekesnőt – írja a Daily Mail.

Androidot csináltak belőle

Az új fotósorozatban a sci-fis motívumok is helyet kaptak: Lady Gaga a Metropolis című film készítője, Fritz Lang előtt tiszteleg azzal a képpel, amihez androidot csináltak belőle. Lady Gaga egy mankóra támaszkodva trónol egy épület tetején, miközben körülötte meztelen emberek alszanak. A mozgáskorlátozottság azon a fényképen is megjelenik, amelyen a 23 éves, játékbabának tetsző énekesnő egy kerekesszék mellett, a tükörpadlón fekszik. A vidámnak aligha mondható fotót rózsaszín virágokkal és a kék éggel egyensúlyozta LaChapelle.

Persze nem a Kanye Westtel közös kép volt az egyetlen meztelen fotó az új sorozatban: egy másikon a szalagcímrészletekkel leragasztgatott, megsebesített Lady Gagát láthatjuk, amint provokatívan néz a kamerába. Talán energikus személyiségét hivatott ábrázolni az a kép, amin a generátorhoz kötött, itt-ott szikrázó Lady Gaga látszik, miközben a mellét a már többször is alkalmazott ragasztószalag fedi.

A fotósorozat korlátozott számban lesz kapható Lady Gaga The Fame Monster című lemezével, de általában még ennyi sem kell hozzá, hogy levetkőzzön. Szeptemberben például a japán Vogue Hommes bondage-témájú számában szerepelt, két héttel előtte pedig bolyhokkal takargatta magát a V magazinban, ahol korábban már egy szál csillagrendszerre vetkőzve is bemutatta a melleit.