Sadie Frost úgy döntött, hogy csatlakozik a retusellenes és sminkmentes forradalomhoz, és a Grazia magazin kedvéért megmutatta, hogy a sztárok sem tökéletesek. A nemes feladatot természetesen meztelenül teljesítette. A 44 éves, négygyermekes színésznő szerint egyébként nem az a cél, hogy a fiatalos külsőt hajszolja, hanem az, hogy a körülményekhez és a korához képest minél jobban nézzen ki.

Jude Law volt neje, Sadie Frost is csatlakozott azon híres nőkhöz, akik annak ellenére bevállalták a retusálatlan fotósorozatot, hogy már nem tartoznak a fiatal korosztályhoz. A 44 éves Frost négy gyerek után tett így, és a Grazia magazin hasábjain mutatta meg, hogy még meztelenül sincs mit szégyellnie. A színésznő és divattervező természetesen leszögezte, hogy nem öncélú vetkőzésről van szó, hanem azt szeretné hangsúlyozni, hogy a sztárok alakja sem tökéletes, és szeretne bátorítólag hatni a többi nőre. „Én is olyan vagyok, mint bármelyik más nő. Van, amit szeretek magamon – például a mellemet, a vállamat és a karomat -, és van, amivel elégedetlen vagyok, mint például a fenekemmel és a hasammal” – nyilatkozta Frost.

A 44 éves színésznő egyébként vegetáriánus, és azt is elismerte, pár éve kacérkodott a plasztikai beavatkozásokkal - főleg ami a táskás szemét illeti -, de ma már inkább fagyasztott borsóval próbálja orvosolni ezt a problémát – írja a Daily Mail. „A negyvenes éveimben járok. Fiatalítani nem nagyon tudok magamon, de mindent megtehetek annak érdekében, hogy a lehető legjobban nézzek ki" – tette hozzá Frost, aki tényleg jól csinálhatja ezt, ugyanis barátai rendre fiatalabbak nála. A legutóbbi, Andy Jones, akivel épp decemberben szakított, például 18 évvel.

Nincs egyedül

Egyre inkább trendnek tűnik, hogy már nem a huszas éveikben járó sztárok is smink nélkül állnak a kamerák elé, vagy vállalnak minimális utómunkával készült, esetleg retusálatlan fotókat, hátha így valamelyest segíteni tudnak az önértékelési problémákkal küzdő nőkön. A francia Elle tavasszal három olyan címlappal rukkolt elő, amelyeken Eva Herzigova, Monicca Bellucci és Sophie Marceau mutatta meg sminkeletlen,  természetes arcát. Idén nyáron pedig Cindy Crawford, Claudia Schiffer és Helena Christensen is beadta a derekát, bár ők más, kevésbé nemes célból is bármikor szívesen vetkőznek, csak olyankor többet dolgoznak rajtuk az PS-bűvészek.

Az ellenpéldák

Természetesen bőven akadnak olyan negyven feletti hírességek, akik nem merik bevállalni, hogy a retusálás áldásos tevekénysége nélkül jelenjen meg róluk egy kép. Gondoljunk csak Demi Moore és a W magazin sokat emlegetett címlapjára, amin a színésznő csípőficamos Barbie-ként pózol. A színésznő persze ragaszkodott ahhoz, hogy az a címlapfotó az eredeti kép, amin alig változtattak, és amit persze elég kevesen hisznek el. Főleg, mióta kiderült, hogy nem csak a csípővonala fest úgy, mint egy elrontott photoshop-manőver, hanem az egész teste ennek esett áldozatul, és egy nála jóval fiatalabb lengyel modellre, Anja Rubikra illesztették rá a fejét.

A hírességeket felvonultató hirdetéseknél szintén nem nélkülözik ezeket a néha meglehetősen feltűnő eredményre vezető trükköket. Vegyük például Madonna és a Louis Vuitton esetét, ahol a fotónak annyi köze van az ötvenéves énekesnő valós külsejéhez, mint Barbie-nak az egészséges testképhez. Nemrég pedig az is kiderült, hogy a brit reklámetikai hatóság, azaz az Advertising Standards Authority megtévesztőnek nyilvánította az Olay kozmetikai márka azon reklámját, amelyben a most 60 éves egykori szupermodell, Twiggy túlságosan ránctalanul reklámozta egyik ránctalanító terméküket. A cég egyébként már le is cserélte a kifogásolt hirdetést egy olyan változatra, amin semmilyen utómunkát nem végeztek a híres modell szemkörnyékén.

Korhatár nélkül

Ami pedig Sadie Frost korát illeti, mostanában nála jó pár évvel idősebb kolléganői is meztelenkedtek már. Ott van például az 51 éves angol színésznő, Denise Welch, aki persze - Jude Law volt nejével ellentétben - önös érdekből vállalta be a meztelen fotózást: így akarta ugyanis bizonyítani, hogy elégedettebb a testével, mint tíz évvel korábban volt.