Bár egy rakás forrás cáfolja a Jolie-Pitt-szakítást, a Daily Mail továbbra is kitart a sajátjai mellett, akik még mindig ragaszkodnak a szakítós sztorihoz, sőt azt is tudni vélik, hogy Pitt Hollywood Hillsben vett magának egy több mint kétszázmillió forintnak megfelelő értékű kétszobás lakást, hogy abban szedegesse össze rommá zúzott lelkének darabkáit.

"A Jolie-Pitt-szakítást feldobó News of the World nem hiteles forrás, hiszen hasraütésszerűen kreálnak történeteket, ha meg nem, akkor fizetnek a nyilatkozatokért, amiket aztán ott fordítanak ki, ahol tudnak" – mondott igazán forradalmi újdonságot a celebblogger Perez Hilton a Jolie-Pitt szakítás ügyében. A NOTW volt az a lap, amely a napokban egy névtelen forrásra alapozva azt írta, hogy a 2005 óta együtt élő Angelina Jolie és Brad Pitt nemrég válóperes ügyvédnél járt, hogy megegyezzenek 322 millió dolláros vagyonuk megosztásáról és hat – három adoptált, három vérszerinti – gyermekük felügyeleti jogáról. Bár a News of the World néhány nappal ezelőtti cikke nem részletezte a – feltehetően megintcsak - kamuszakítás okát, a történettel összefüggésbe hozható az In Touch magazin exkluzív sztorija, miszerint az amúgy sem hűségpárti Angelina Jolie a Salt című film forgatásán megcsalta Pittet az egyik beszédtanárával, akit rendszeresen a Waldorf Astoria szállóbeli szobájába hívott korrepetálásra.

Perez Hiltonnak mindenki tagadott

A sztori meg is állta volna a helyét – az In Touchnak nyilatkozó egykori szállodai alkalmazott még a nevét is vállalta hozzá -, ha nem cáfolta volna szinte azonnal az általa magas, jóképű, sötét hajú fiatal férfinak leírt beszédtanár. „168 centi vagyok, 51 éves, és sosem voltam a Waldorfban. Szeretném, ha valaki kimondaná: ez a történet egy nagy baromság" - méltatlankodott a RadarOnline.com-nak a beszédtanár, Howard Samuelsohn.

A celebpletykákra szakosodott blogger, Perez Hilton már a szakításról szóló hírek megjelentekor kétségbe vonta azok hitelességét blogjában, és nemrég ugyanezt megtette az Early Show tévéműsorban is. „Az az érdekes, hogy az emberek olvasnak valamit az interneten, és azt rögtön igaznak hiszik. Brangelináék esetében ez azonban nem igaz. A sajtósuk és a közeli ismerőseik tagadták nekem a szakítást. Persze bántják őket a hírek, de nem fognak kiállni, és tisztába tenni a helyzetet, ahogyan máskor sem teszik” – mondta Hilton.

Kétszázmilliós legénylakás

Egyes angolszász lapok azzal erősítették meg a pár szakításának a hírét, hogy megjegyezték, Pitt Jolie nélkül jelent meg a Hope for Haiti Now jótékony célra rendezett műsorban. Perez Hiltonnak erre is volt válasza. „Egy közeli ismerősüktől azt hallottam, hogy Angelinát nagyon megviseli az év ezen szakasza, hiszen mindössze két éve [három – a szerz.], hogy meghalt Angelina édesanya és egy közeli barátja. Ez az oka, hogy mostanában nem jelentek meg együtt a díjátadókon, különféle műsorokban, nem pedig az, hogy szakítottak.”

Bár a magát mindentudóvá előléptető Hilton folyamatosan tagadja a különválást – sőt arról is beszámolt, hogy Jolie-ék most épp az Oscarra egyeztetik az outfitjeiket -, a Daily Mail továbbra is fenntartja, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie öt év után szakított egymással. A brit lap hasábjain megszólalt az ilyenkor szokásos – naná, hogy névtelen – Közeli Ismerős, aki arról tájékoztatta az újságot, hogy Pitt épp nemrég vásárolt - természetesen titokban - egy 700000 fontot (218,5 millió forint) kóstáló, 1920-ban épült ingatlant Hollywood Hillsben. A kétszobás, két fürdőszobás legénylakáshoz egy barlang is tartozik, amit beleépítettek a ház alapjába.

Jön az anyós

„Bradnek már egy párszor megakadt rajta a szeme, de csak most érezte, hogy elérkezett az idő a vásárlásra. Szeretett volna egy olyan otthont, ami csak az övé. Szüksége van egy olyan helyre, ahol teljes nyugalom van, és nem emlékeztetik a dolgok Angie-re, ahol egyedül lehet, és gondolkozhat azon, mit tegyen ezután” – számolt be a részletekről a Daily Mailnek a Közeli Ismerős. A szakítás köré épített mesevilágban nemcsak az új lakás, hanem az anyósjelölt közbeavatkozása is új elem, a Daily Mail ugyanis úgy tudja, Pitt anyja megpróbálja megmenteni kisfia kapcsolatát. Jane Etta a jövő hétre beszélt meg randinak álcázott katasztrófa-elhárítást majdnem-menyével, Angelina Jolie-val, akit család– és párterapeuta képességeivel igyekszik visszaterelgetni 46 éves fia mellé.