Michael Douglas fiát drogcsempészetért tartóztatták le, Cybil Shepherdé a repülőn lopott, ehhez képest a nyáron elhunyt Farrah Fawcett rehabról rehabra vándorló fia szinte a nevelés fényes sikerének tűnik a szimpla drogbirtoklással. A celebgyerekek viselt dolgai akkor is hírértékűek, ha a világnak addig egyébként a létezésükről se volt fogalma.

Celebgyereknek lenni nyilván sok előnnyel jár, például mert anyagi gondok miatt ritkán kell aggódniuk, a ruháktól a kocsikon át a világkörüli bulizásokig minden magától értetődően jár. Celebgyereknek lenni ugyanakkor baromi nehéz is, épp az előzőek miatt, és mert a celebapuk és -anyuk - attól, hogy kiváló nézettséget képesek hozni egy filmben-valóságshowban, vagy hogy bármikor lenyomnak egy rekordbevételt hozó koncertturnét fél kézzel - nem biztos, hogy gyerekneveléshez is ennyire értenek. További előny lehetne még, hogy ilyen háttérrel nincsenek anyagi korlátai a jobbnál-jobb sulik elvégzésének, úgyhogy a celebkölykök agyasabbjának már nem is kellene okvetlenül celebnek lennie, ha felnő. Valahogy mégse a Nobel-díjaikkal kerülnek be a hírekbe, úgyhogy a szülők befolyása ilyenkor jól tud jönni.

Michael Douglasról se tudni, mennyi időt töltött Cameron nevű fia nevelésével, csak azt, hogy a most 32 éves fiú tinédzserkorában apja épp a szexfüggőségével volt elfoglalva (vagy nem). A srácnak felnőttkorában azért három, nagyjából visszhang nélkül marad filmszerep után tavaly csak sikerült bekerülnie a hírekbe, bár nem azzal, amivel a szülei szerették volna:  rendőrök kapcsolták le, amikor épp egy kiadós metamfetamin-szállítmánnyal repült Los Angelesből New Yorkba. Cameron Douglasnek nem ez volt az első ilyen ügye, a 90-es évektől kezdve rendszeresen tartóztatták le kábítószer-birtoklásért, legutoljára 2007-ben. A birtoklás azonban nem olyan súlyos büntetési tétel, mint a kereskedelmi mennyiségű cucc értékesítése, az ifjú Douglas a legutóbbi hírek szerint legalább tíz évet kaphat miatta. Más források szerint szó van esetleges életfogytiglanról is, de ha az embernek Michael Douglas az apja, ez azért valahogy nem tűnik valószínűnek.

Szintén jó úton halad Redmond O'Neal, a nyáron elhunyt színésznő, Farrah Fawcett és a színész Ryan O'Neal fia. Ő egyelőre még csak a kábítószerbirtoklás miatti őrizetbevételeket gyűjtögeti, de ezek miatt már majd' egy éve rehabon van. A fiúnak nem kellett messzire mennie a példáért, apja korábban maga is megjárt jópár rehabot, mielőtt 2008 augusztusában fiával együtt letartóztatták metamfetamin- és heroinbirtoklásért. Redmond egyébként már ekkor is háromévi próbaidejét töltötte egy előző ügy kapcsán. Bár már sokadik alkalommal sértette meg a próbaidejét, mégis csak rehabra kellett mennie, és bár 2009-ben ismét heroinnal bukott le, még mindig megúszta ennyivel. Igaz, azóta szinte ki se jött onnan, haldokló anyja meglátogatására és később a temetésére is csak bírói engedéllyel kapott kimenőt .

Cyrus Shepherd Oppenheim egy San Franciscóból Philadelphiába tartó repülőjáraton tett szert fantasztikus zsákmányra, amikor sminktáskát, bőrdzsekit és videokamerát próbált összelopkodni utastársaitól. A hírérték ebben mindössze annyi, hogy ő az Utolsó mozielőadás és a Taxisofőr című filmekből, esetleg a Simlis és a szende tévésorozatból ismertté vált színésznő, Cybill Shepherd 22 éves fia. Egyéb információt nem nagyon lehet róla találni, ő még filmközeli karrierrel sem próbálkozott. Repülőgépen lopni és igazán hülyén lebukni viszont valószínűleg megúszható lesz egy felfüggesztettel.

A pankrátorból lett valóságshow-hős Hulk Hogan fia, Nick Bollea viszont igazán szerencsésnek mondható ahhoz képest, hogy 2007-ben, lakott területen belül autóversenyzősdit játszva úgy törte össze a kocsiját, hogy arra kishíján ráment az anyósülésen ülő legjobb haverja is. Az áldozat, John Graziano két évet töltött kórházban, ennyi idő alatt sikerült olyan állapotba hozni, hogy ezentúl a család az otthonában végezze a 24 órás ápolását, amire élete végéig szorul majd. A Hogan-fiú viszont az eredeti 8 hónap helyett mindössze öthavi börtönnel megúszta a dolgot, már csak annyi kellemetlenséget okoz neki az ügy, hogy - mivel el van tiltva a vezetéstől - sofőrrel kell járnia, de ez azért elég jól feldolgozható. Szóval celebgyereknek lenni járhat azért még egy előnnyel: azzal, hogy ha megbukunk, apu-anyu mindent bevet, hogy elsikálja a történteket; és erre valahogy nagyobb esélye is van, mint az átlagembereknek.