Az állatvédő szervezet Tiger Woods fotóját használja egy az ivartalanítás fontosságát hirdető kampányban, persze nem azért, mert a golfbajnok tévés bocsánatkérése az USA médiatörténetének egyik legnézettebb műsorszáma volt, mindössze azért, mert szerintük a botrány helyett inkább a fontosabb dolgokra kellene figyelnünk. Woods ügyvédcsapata természetesen azonnal tiltakozott, nem tetszik nekik ügyfelük fotója mellett a "A túl sok szex rossz is lehet" üzenet.

A PETA legújabb plakátjával az ivartalanítás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, és hogy most is meglegyen a kellő visszhang, erre a túlhabzó szexuális aktivitása miatt botrányba keveredett golfbajnok, Tiger Woods képét találták a legjobb illusztrációnak.

Ezt persze nem a profi golfozó beleegyezésével tették, úgyhogy Woods ügyvédjei egyáltalán nem támogatják a felhívás megjelenését. Szerintük „A túl sok szex rossz is lehet, még a kistigriseknek is. Segíts távol tartani a macskáidat (és kutyáidat) a bajtól: mindig ivartalaníts és heréltess!” kampányszöveg nem vet valami jó fényt a bajból éppen sorozatos bocsánatkéréssel kilábalni próbáló Woodsra.

Az állatvédő szervezet szerint azonban igenis ki kell használni Woods botrányát, mert ezzel legalább jó dolgokra lehet fordítani a ráirányuló figyelmet. „Míg a világot bejárta Tiger Woods szexuális életének története, megpróbáljuk arra helyezni a hangsúlyt, amire érdemes. Ahelyett, hogy arról beszélnénk, mit tett a profi golfbajnok a magánéletében, megpróbálunk arra összpontosítni, hogy hogyan tudunk segíteni az otthontalan állatpopulációnak az ivartalanítással és a heréléssel” – írja a PETA közleményében.

Woods ügyvédei nem látják ilyen pozitívnak az összefüggést, a PETA-nak megküldött felszólításukban határozottan érthetővé tették, nem lesz jó vége, ha használják a sportoló képmását ebben a hirdetésben - írja az X17Online.com. Woods stábjának a botrány újra felemlegetésén túl nyilván az sem tetszik, hogy ügyfelük szerintük nem elég jó társaságba keveredett: az állatvédő szervezet ugyanis általában pornósokkal szeret kampányolni a túlzásba vitt szex ellen. Jenna Jameson többször is állt már a kameráik előtt ez ügyben, legutóbb pedig Sasha Greyjel nyomatékosították az üzenetet.

Természetesen nem csak Woods stábja az egyetlen hátráltató tényező a kampány elterjesztésében, a PETA szerint az újságokat sem volt egyszerű rávenni a hirdetés közlésére. Holott nekik egyáltalán nem az a céljuk, hogy megsértsék Woodsot és családját.

Pedig a túl sok szex tényleg káros

Tiger Woodsnak nem csak a házassága az, ami erősen inog, de anyagi helyzete is megsínylette, hogy fűvel-fával csalta nejét. A világ legtöbbet kereső profi sportolója rengeteg szponzori szerződését elbukta, mióta kiderült, túl sok lyukra játszik – szeretőinek számolását 13-nál adtuk fel, a teljes szám eddig valahol 19 körül jár, de ezt újságja válogatja -, ráadásul a fél világ rajta röhögött, amikor kiderült, neje golfütővel kergette végig a házon, és hogy ez még csak a kezdet volt. Woods kifigurázása népszerű téma lett, kezdve az SNL szkeccsével, ami a megcsalt nej bosszúját dolgozza fel, folytatva a pornóparódiákkal vagy a Woods-szeretők arcképeivel díszített golflabda-készlettel, legutóbb pedig a botrányokhoz szintén erősen vonzódó rádiós műsorvezető, Howard Stern állt elő azzal, hogy szépségversenyt hirdet a sportoló szeretőinek.

Woods háromhavi mélységes hallgatás után kezdett bele imidzsjavító kanosszajárásába, előbb nyilvánosan is bocsánatot kért az egész világtól, majd még külön az óvodától is, ahova kislánya jár. Mindezt élő tévéközvetítésben, egy kisebb ország elnökválasztását megszégyenítő hisztérikus nézettséggel tette, kérve, adjanak neki még lehetőséget, és ne írják le őt teljesen a több tucat szerető, az orgiák, a megcsalt, majd 300 millió dollárral megvigasztalt feleség, és a szexfüggősége miatti rehablátogatás ellenére sem.