A világ leggazdagabb sportolójának neje úgy érzi, férje tálcán kínálta fel neki vagyonának felét azzal, hogy megcsalta. Erin Nordegren karácsonyi ajándéknak tekinti a válás esetén neki járó 300 millió dolláros vagyonrészt, és nemes bosszúként még a gyerekeket is eltiltotta az apjuktól. Persze ezt csak a National Enquirer tudja ilyen biztosan, mások szerint nem is válnak.

A svéd bikinimodell és bébiszitter, Elin Nordegren, Tiger Woods (legalább) tizenötszörösen megcsalt neje emlékezetes karácsonyi ajándéknak tekinti golfbajnok férjétől, Tiger Woodstól azt a 300 millió dollárt (közel 56 milliárd forintot), ami a válás után jár majd neki – állítja a fantáziájáról ismert National Enquirer pletykalap. Barátai szerint ugyanis Nordegren a két ünnep közt a „mit kaptál karácsonyra?” érdeklődésre boldogan vágta rá: „300 millió dollárt, nagyon köszi!”, és azt is elújságolta, milyen édes a bosszú, amit hűtlen férjén áll az eredeti és nemes „eltiltom a gyerekeitől” módszert alkalmazva.

A lapnak nyilatkozó Közeli Barát megnevezésű források szerint Nordegren – aki a történtek óta nem a családi otthonban lakik – nem engedte, hogy Woods karácsony napján találkozzon a gyerekeivel, sőt arra utasította őt és anyósát, hogy postán küldjék el a nekik szánt ajándékaikat. A golfbajnok anyja, Kutida Woods korábban kijelentette, csalódott ugyan fiában, de kiáll mellette, magára haragítva ezzel menyét, aki zokon vette, hogy "Tida ezzel Tiger pártját fogta vele szemben. Úgyhogy áll a balhé kettejük közt" - informálta a lapot minden részletre kiterjedően a Közeli Ismerős.

Ugyancsak tőle tudható, hogy Woods közel egy hónapja nem látta már 2 éves lányát, Samet, és 10 hónapos fiát, Charlie-t, mivel megcsalt neje minden kapcsolatot megszakított vele, a gyerekeket pedig férje idegállapotára való hivatkozással tartja vissza. „Elin szerint Tiger mentálisan még nem szedte össze magát eléggé ahhoz, hogy találkozhasson a srácokkal” – állítja az Enquirer szerint az ismerős, aki azt is tudja, hogy Nordegren már teljesen leírta Woodsot: „Száz százalékosan eldöntötte már, hogy Tigerrel mindennek vége. Amikor a 300 millió dolláros ’karácsonyi ajándékáról’ beszélt, teljesen nyilvánvaló volt, hogy túlvan ezen az egészen, és már a továbblépést tervezi. Még mindig érez valamit Tiger iránt, hisz ő a gyerekei apja, de ezután már csak annyi közösséget vállal vele, hogy [Woods] gondoskodhat róla, hogy a gyerekek és ő kényelmes, minden igényüket kielégítő otthonban élhessenek”.

A svéd születésű nej – talán már az új életre készülve – a minden igényt kielégítő otthon céljára már vásárolt is egy helyes kis szigetet hazájában. Az ünnepeket mindenesetre egy meg nem nevezett kaliforniai síparadicsomban töltötte, majd továbbrepült Franciaországba, ahol szintén a sípályákon próbált felkészülni a jövőre, amelyben 300 millióból kell valahogy kijönnie.

Woods eközben már egy hónapja nem mutatkozott a nyilvánosság előtt: a hírek szerint azért, mert a szexbotrány miatt kirobbant családi veszekedés során neje először azt a mobiltelefont vágta az arcába, melyben az elsőként megnevezett szeretőtől, Rachel Ulchiteltől talált egyértelmű sms-eket, majd golfütővel üldözte végig a házon. E harcias kiállás következtében a lapértesülések szerint Woods olyan arcsérüléseket szenvedett, melyek miatt plasztikai műtétekre volt szüksége, mert neje dühe jópár fogába és egy törött járomcsontjába került.

Nordegren – aki házassága előtt bikinimodellként és bébiszitterként dolgozott – a jelek szerint tehát biztosra veszi, hogy 30. születésnapjára megkereste élete első 300 millióját, és ehhez csak az kellett, hogy ügyesen menjen férjhez, majd – tuti ászpárként – még szüljön két gyereket is. Meg persze egy kis szerencse, hogy mindezt egy szexfüggő multimilliomosnak tegye. Ennek köszönhető, hogy az őt 15 – az Enquirer szerint 18 – nővel megcsaló férje, a világ legjobban fizetett/legtöbbet kereső sportolójaként számontartott Tiger Woods 600 millió dollárra becsült vagyonának akár felét is viheti egy válóper során, és a jelek szerint biztosnak látszik a dolgában.

Woods és csapata ugyanakkor állítólag mindent elkövetnek, hogy Nordegren ne akarjon válni: egyrészt, mert ez megadná a kegyelemdöfést a túl sok lyukra játszó golfsztár imidzsének, másrészt meg persze az is lehet, hogy Woods tényleg megbánta a dolgot. Mind a tizenötöt (vagy tizennyolcat), bár ha a tizenvalahány lánnyal orgiázós hétvégi partikat is hozzávesszük, akkor már számolni sem érdemes.

Megítélését tekintve Woods mindenesetre már elég rosszul áll, a bevételei tisztes részét adó szponzorok ugyanis elvárják, hogy a pénzükért a sportteljesítmény mellett tisztes családapa-imidzset is kapjanak, amibe nem fér bele egy étteremre való pincérnő végigdugása. A Tag Heuer óramárka már egy ideje „szünetelteti” a reklámjaikat, „míg Woodsnak nem sikerül rendeznie a magánéletét”, korábban már a Gillette és a Gatorade is háttérbe tolta. Legfrissebb vesztesége az AT&T telekommuniációs óriásvállalat, akik Woods gyerekeket segítő jótékonysági alapítványát, a Tiger Woods Foundationt finanszírozták, de most bejelentették, 2010-ben inkább mást segítenének. Az imidzs-rendberakás jegyében Woods úgy döntött, egy évre szünetelteti sportolói pályafutását, hogy családjára koncentrálhasson, vezeklésképp pedig vállalta a rehabot szexfüggősége kezelésére.