A francia modell is belépett azon celebnők táborába, akik szándékosan, vagy véletlenül egy áttetsző ruhában jelentek meg egy nyilvános eseményen. Bár a szombaton megrendezett César- gálát a francia Oscarként emlegetik, Laetitia Casta merész ruhaválasztásának köszönhetően most nem annyira a színészi teljesítmények, hanem inkább melle kapcsán emlékezett meg a nemzetközi sajtó a jeles eseményről. Az már csak hab a tortán, hogy a modell/színésznő egy feltűnő frizurával is megfejelte a tollcsomóval is díszített, igen sokat mutató ruhakölteményt.

A francia modell és színésznő egy igazán érdekes, és főképp feltűnő ruhában jelent meg szombaton a francia Oscarnak számító César-díjak átadóján, amit immár harmincötödik alkalommal rendeztek meg. Bár a gálán Harrison Ford életműdíjat kapott, a lapok inkább a színészettel is kísérletező Casta melleiről tudósítanak, mivel a modell egy áttetsző fekete ruhában jelent meg az eseményen, ami alatt csak bugyi volt rajta.

Casta közszemlére tett mellei senkinek nem kerülhették el a figyelmét, ugyanis a Dior, a Chanel és a L'Oreal reklámarca a színpadra is felvonult díjat átadni, és a vörös szőnyegen, valamint székében ülve is lelkesen pózolt a fotósoknak. Hogy a koncepció még döbbenetesebb legyen, a ruhán a felsőrészt díszítő minta mellett egy tollcsomót is elhelyeztek, Casta méhkaptárt idéző frizurájáról már nem is beszélve.

És még sokan mások...

Nem a 31 éves modell az egyetlen híresség, aki áttetsző ruhában jelent meg a nyilvánosság előtt, és akinek keblét a fotósok meg is örökítették sokak örömére. Liz Hurley például a Love Ball adománygyűjtő, jótékonysági estjén szintén azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kicsit többet mutatott a kelleténél, mert a szárija alá nem vett fel semmit , és a vakuk kereszttüzében az anyag alól elősejlő mellbimbójáról is készült pár remek fotó.

Míg Laetitia Casta bizonyára számolt azzal, hogy domborulatai igen szembeszökőek lesznek, addig Padma Lakshmi, Salman Rushdie volt neje valószínűleg nem tudta, hogy az a ruha, amit a Fehér Ház tudósítóinak megrendezett vacsorájára vett fel, sok fejfájást okoz még neki. A modellként és szakácskönyvíróként is ismert Lakshmi ugyanis szintén nem vett melltartót estélyije alá, ami ugyancsak nem volt vakubiztos; ahogyan az a ruha sem, amit Sharon Stone vett fel tavaly februárban az Oscar-gálát követő bulikra.

Visszaesők

De 2008-ban hasonlóan „figyelmetlen” volt Lindsay Lohan és Kate Moss is, akik rendszeresen bojkottálták a fehérnemű viselését annak ellenére, hogy egy-két ruhájuk bizony nem bízott sokat a férfiak fantáziájára. Ettől függetlenül nem mindenki örül a látványnak, Kate Moss például egyáltalán nem volt népszerű, amikor amikor egy törökországi galériában jelent meg áttetsző holmiban.