Minden volt, ami a hangulathoz kell egy új férfimagazin megnyitóján: Gallusz Nikolett nagy örömére Pirner Alma sztriptízelt, az exmegasztáros Széles Iza címlaplány lett, Freire Szilvi, Laky Zsuzsi és Szorcsik Viktória pedig fürdőruhákat mutatott be. Még stand up comedyt is kaptunk, bár nekünk is jobb lett volna, ha nem - Beliczai Balázs görcsös próbálkozására jó, ha húszan figyeltek, java részük a sajtó munkatársa volt. A him férfimagazin megnyitóján azt próbáltuk megtudni, hogy a hímnemű celebek mikor vásároltak utoljára férfimagazint, és mit olvastak benne utoljára. Az kiderült, hogy ha a magazin rájuk épít, hamar lehúzhatják a rolót.

„Az ideális férfi legyen magas, legalább annyira, mint én” – csapta le a labdát a him magazin Club Playben tartott bemutatkozó partiján Freire Szilvia egykori szépségkirálynő, a nála legalább egy fejjel alacsonyabb Talmácsi Gábor mellett állva. Freire poénja – amit csak a színpadhoz közel állók hallottak – messze ütötte az este folyamán húsz percig stand up-ozó Belicza Balázs görcsös hangulatcsiszolását, amit jó, ha húsz fő követett figyelemmel, egyikük napszemüvegben - talán így szerette volna elkerülni zárt helyen a szemgolyón keresztüli agykárosodást.

Női magazin annyi van, mint az atom

A szerdai bemutatkozó partin Ördög Nórának és Harsányi Leventének jutott a háziasszonyi/gazdai szerep, talán hogy Harsányi poénjaival próbálják ellensúlyozni Ördög Nóra sótlanságát. Mielőtt a műsorvezetők Freire Szilviával, Talmácsi Gáborral és a Csisztu Zsuzsa és Keresztes Ildikó által színpadra tapsolt Kamarás Ivánnal igyekeztek felkelteni a közönség érdeklődését, mi Kozsót kérdeztük arról, hogy mikor vásárolt utoljára férfimagazint. „Minden héten veszek férfimagazint, Amerikában is, nagyon szeretem őket. Imádom azt, hogy egyre többet foglalkoznak a férfiakkal, ugyanis a nőknek már annyi újságja van, mint az atom. Általában megnézem a divattrendeket, óramániás vagyok – megnézem az órákat, a cipőket, a parfümkollekciókat, és a nagyon érdekes cikkeket, természetesen. Valójában minden érdekel a luxus témakörén belül” – mondta az indiánlelkű énekes-producer, aki jelenlétével többszörösen betöltötte a Kiszel Tünde hiányával keletkező űrt.

Celebfenekek!

Monológjából csak a hátsó bejáratnál tanácskozó bizniszmenek mozdítottak ki minket a rendhagyó angolságú „You are not VIP?” kérdéssel, merthogy egyébként VIP-nek lenni nagyon fontos volt: csak a fehér szalaggal jutott első osztályú kaja, karzat, és persze celebek. Bár fehér karszalag Garami Gábor rádiósnak sem jutott, neki azért szerencséje volt, felengedték a nagyon fontos emberek közé. Már a kijárat felé tartott, amikor sikerült megtudunk tőle, még sohasem vásárolt férfimagazint. „Vagy akkor, amikor 20 éves lehettem, vagy amikor megjelent a magyar Playboy, akkor vettem. Nem érdekel már annyira. Bár meghalok a nőkért, nagyon szeretem az autókat, de ma már nem köt le ez a dolog” – mondta, majd kiegészítésként hozzátette, sokkal jobban foglalkoztatja az egészséges életmód és a zene, ezekről pedig olvas is.

Széles Iza címlaplány lett

Miközben Garamit a kijárattól visszaterelték, a színpadon pedig fürdőruhában lejtett Szorcsik Viktória, Freire Szilvia, Laky Zsuzsi, Pápai Gyöngyi és Béres Anett, a menedzserére várakozó Éder "SP" Krisztián tájékoztatott arról, hogy szinte sohasem vesz férfimagazint, a divat ugyanis jobban érdekli. „Egy hete vásároltam utoljára, mert benne volt Gyöngyike, aki a videóklipemben is szerepel” - kezdte, majd gyorsan kiemelte, ettől ő még nem aktív vásárló. „Nem szeretem a glamour fotókat sem, és a benne foglaltak sem kötnek le. Nyilván a lányok lekötnek, meg szépek a fotók, de nem én vagyok a közönsége ezeknek a magazinoknak.”

Pirner Alma a habokban!

Már a magazin címlapját is leleplezték – az egykori megasztáros Széles Iza vetkőzött egy kicsit nekik -, amikorra a tehetségkutató-szereplőktől hemzsegő helyen már kikerülhetetlenné vált a magát exhibicionistának valló egykori Csillag születik-versenyző Varga Viktor. Tőle reméltük, hogy mond valami jót, de utoljára ő is csak fél évvel ezelőtt vett férfimagazint, viszont legalább nem a divat miatt. „Általában férfimagazint nem azért vesz az ember, hogy olvasson. Nem is emlékszem, hogy kit láttam benne utoljára, annyi szép nő van benne, hogy konkrét nevet nem tudok mondani” – tette hozzá.

Eközben a színpad előtt csak összegyűlt a tömeg, jött a tombolasorsolás, mert szponzor nélkül a magazin csak félkezű óriás. A nyertesek csak nagy nehezen kerültek elő, valahol a tömegben az új covergirl, Széles Iza készült a produkcióra, amire Gáspár Laci annyira kíváncsi volt, hogy nem is nyilatkozott Széles Iza előadásának végéig. Túl sok újat akkor sem tudtuk meg, csak, hogy ő sem vett még soha férfimagazint, de ha néha mégis a kezébe kerül, akkor azt nézi meg, amit „minden egészséges átlag férfi.”

Talmácsit az egészséges életmód érdekli

Később Gallusz Nikolett nagy örömére a rúdtánc-világbajnok Pirner Alma kezdett vetkőzni a színpadon, de addigra már Bajor Imrénél járt az eseményen ugyancsak résztvevő 100 Folk Celsius-tag Orbán József, aki például soha nem vásárol magazint. Semmilyet. „Néha a kezembe kerül, fodrásznál, itt-ott, és tudom, hogy hol vagyunk, ismertem ezt a lapot, kíváncsian várom, hogy milyen lesz a magyar változata” – erősített rá a tényre, fogalma sincs arról, hogy a him magazin szombaton jelenik meg először, ráadásul még csak nem is franchise újság, mint a Playboy. Orbán monológjában a komoly zenészt hozta, ugyanis megtudtuk, ő csak olyanokkal olvas szívesen interjút, akinek teljesítmény is van a háta mögött, nem pedig „csak megmutatott magából egy-két szerkezetet itt-ott”.

Örültünk, hogy ezt nem hallotta se a tánctér közelében bóklászó Zimány Linda, se Voksán Virág, bár arra már ők is rájöttek, nem lehet örökké vetkőzni, ezért Zimány már énekel és divattervez, Voksánt meg DJ Flowernek hívják. Talmácsi Gábor, az egykori Man of the Year általában külföldi útjai alkalmával vásárol férfimagazint, és bár Széles Iza szerint a férfiak gyönyörű nőket keresnek a hímegyedeknek szóló lapokban, Talmácsi csak az egészséges életmód igéjét hirdette. Éjfél is elmúlt már, mire a Pirner Alma-féle – Harsányi Levente szavaival élve – retinapettinget felváltották a dobhártyaszakító Lady Gaga-ütemek, és beestek a programról véletlenül lemaradó celebek. A végére a hangulat is megjött, amit csak a környéken lakók viseltek rosszul, távozásunkkor ugyanis csendháborítás miatt a rendőrség állt a bejáratnál.