Nemcsak Hajdú Péternek, Tornóczykéknak sem megy úgy a vezetés, ahogy azt tanítják. A Velvet olvasója szemtanúja volt, amint valaki záróvonalon, a piros lámpán áthajtva pofátlankodik be a középső sávba Tornóczykék amerikai rendszámú Nissan Muranójával. Tornóczky Anita nem emlékszik, hogy ki vezette az ominózus időpontban az autót, mert az céges, és nemcsak ő használja, hanem az apja és a férje is.

„A beküldött videókon az Alagútba balra kanyarodni kívánó kocsik hosszú sora, és Türelmetlen Anita amerikai rendszámú terepjárója látszik, amint az egyenesen továbbhaladó sávból a piros lámpa ellenére, záróvonalon át balra kanyarodik a jó nép elé. Ismert pofátlankodási technika az adott kereszteződésben, bár ezt a pirosnál induló változatot eddig még nem láttam. Ezúton is gratulálok!” – írta a Velvetnek küldött levelében Murano, aki a levélhez mellékelt videókkal bizonyította az általa írottakat.

Ki emlékszik már, hogy ki vezette

Feljelentőnk levele után megkerestük Tornóczky Anitát, aki - a rendszám egyeztetése után - nem tette fel szállóigévé vált „És ezt így hogy”-kérdését, viszont a következőket mondta. „Nem az enyém, ez egy céges autó, amihez csak annyi közöm van, hogy néha szoktam használni, de vezette már a férjem és az apám is.” Természetesen a dátumot is ismertettük a Koffeinmentes Mokka egykori műsorvezetőjével, ám ő nem tudott visszaemlékezni, ki használta az autót április tizenötödikén, csütörtökön.

A céges Nissan Muranónak egyébként amerikai rendszáma van [az Európai Unión kívüli rendszámmal rendelkező autókat március vége óta fokozottabban ellenőrzi a VPOP – a szerz.], és bár Tornóczky azt állítja, az autó nem az övé, egy három évvel ezelőtti interjúban úgy nyilatkozott, hogy a Nissan Murano az első olyan autója, ami mind menetteljesítmény, mind külalak szempontjából megfelel. Medgyessy Péter nevelt lánya akkor azt is kifejtette, az autónak egyetlen gyenge pontja van, a fogyasztása, ezért ő azt nem is szokta nézni.

Abból kiindulva, hogy Tornóczky a 2007-es cikkben még azt állította, egy évvel korábban vásárolta Nissan Muranóját, most pedig azt mondta, az autó céges tulajdonban van, három lehetőség áll fent: a volt műsorvezető vagy olyan gyakran váltogatja a Nissan Muranókat, mint más a zokniját, vagy az autó időközben céges tulajdonba került, vagy a jármű sosem volt az ő tulajdonában, az ő nevén.

Akár Tornóczky vezette az autót, akár más, az biztos, hogy az egykori műsorvezető nemrég balesetet okozott járművével, Budaörsön két autót tört össze azzal, hogy későn adta meg az elsőbbséget. Tornóczky Anitának nem ez volt az első közlekedési balesete: két évvel ezelőtt elütötte egy Renault Megan robogózás közben. Akkor nem ő hibázott.

Hajdú Péter is vétett a KRESZ ellen

Tornóczkyék előtt Hajdú Péter – sokadik – vétsége hergelte fel a közvéleményt. Miután a műsorvezető harmadik alkalommal is mozgássérült parkolóhelyet foglalt el – ezúttal kettőt is -, a Facebook közössége csoportokba tömörülve fejezte ki nemtetszését, és miután a csoportok tagjai közül többen is belegázoltak Hajdú Péter lelkivilágába, a műsorvezető beperelte őket.